Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Moravským venkovem, vínem a láskou napravený pražský podvodníček Honza žije s přítelkyní Klárkou v chalupě po dědovi, a snaží se proniknout do tajů vinařství. Dům se sice rozpadá, vinaření se příliš nedaří, ale Honza se s Klářinou pomocí nevzdává. Jeho poklidný život však nečekaně skončí, když se objeví kamarád Jirka, který utekl z Prahy. Bohatý podnikatel Kocúrik ho přistihl se svou dcerou Marií, a protože pro někoho takového ji nevychovával, najal si na Jirkovu likvidaci nájemného vraha Tichého. Ten se vydá na Pálavu a ubytuje se u souseda Kozderky. První pokus o Jirkovu likvidaci nevyjde, protože i když Tichý poškodí brzdy Honzova starého auta, dvojice dojede v pořádku a zpátky ji kvůli podnapilosti přivezou policisté. Do Višňové dorazí manželé Kocúrikovi, kteří se kvůli těhotné dceři vydali za nic netušícím Jirkou. Naštvaný je na něj i Honza, protože rušivě zasahuje do jeho vztahu s Klárou. Jirka se ho snaží usmířit, a tak se pustí do práce, oba však propadnou do tajného sklepa, kde objeví nejen archívní víno, ale také díru vedoucí do Kozderkova sklepa. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (657)

ORIN odpad!

všechny recenze uživatele

Vidět 2Bobule a zemřít. Pokud byly Bobule film bez kvalitní zápletky a děj téměř absentoval, protože vlastně nebylo, o čem vyprávět, tak o druhém dílu to platí dvojnásob. 2Bobule trpí především tím, že jako celek nedrží vůbec pohromadě. Tristně jednoduchá zápletka, tedy, že se Jirka (Lukáš Langmajer) rozhodne ukrýt před rodiči Marie na statku kamaráda Honzy (Kryštof Hádek), kde se také odehrává většina filmu. Rodiče po zjištění, že dcera je těhotná, začínají Jirku hledat. Mezitím sledujeme počínání Honzy, jenž se pokouší o výrobu speciálního druhu vína. Do tohoto základního dějového a lokačního rámce, ze kterého snímek vychází, jsou uměle (bez hlubšího kauzálního vztahu) zakomponovány mnohé další, více či méně podstatné epizodky; otcem (Jiří Krampol) najatý vrah (Jiří Korn) se pokouší zneškodnit mladého záletníka Jirku, manželka snažící se to Jirkovi-otcovi na společné cestě za Jirkou-záletníkem rozmluvit, rozličné výjezdy Honzy a Jirky (nedobrovolně strávená noc ve sklípku a následné setkání s policisty), různé rozpravy a eskapády se závistivým sousedem (Miroslav Táborský), setkání všech účastníků na Honzově statku korunované závěrečnou honičkou a happy endem, to vše doplněno leteckými záběry moravských kopců a svahů. [==] 2Bobule nejsou (dobrým) filmem, je nám podáno cosi s velmi chabým situačním humorem blízkým Troškově Kameňáku. Lze vůbec 2Bobule považovat za film jako takový? Nepřipomíná spíše reklamní filmový produkt ne nepodobný komerčním hrám na PC, jež se snaží propagovat např. různé automobilky? Nicméně k dobru lze filmu přičítat fakt, že ho po druhém týdnu od premiéry zhlédlo téměř dvě stě tisíc diváků. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ten akční začátek mě vystrašil jak malýho ratlíka. To se vůbec do podobnýho filmu proboha nehodí. Naštěstí pak dal asi někdo režisérovi bylinný čaj a to mu zklidnilo rozbouřené hormonky. Ke zbytku filmu nemám výtku. Dobře jsem se pobavil, musím říct, že až nečekaně dobře, protože jména jako Krampol nebo Korn nebudí moc důvěry. Hodnotit jejich herecké výkony nemá v podobném druhu filmu asi smysl. Možná je potřeba pochválit Terezku Voříškovou, že se rozešla v reálném životě s K. Hádkem a tím se uvolnila pro mě. Protože K. Hádek je možná lepší herec než já, ale jinak jsem všeobecně lepší já a Terezka si to konečně uvědomila. Jenom a teď apeluju zejména na neuživetele CSFD, nenechte se zvyklat zdejším hodnocením. Přečtěte si třeba komentáře uživatele STA a bude Vám hned jasný, co za lidi tomuhle filmu dají odpad. Do toho je třeba připočíst výroky na zdejších diskuzí typu "současný český komedie se líbí jen lidem co koukají na TV Nova a nemají žádný vkus" a rázem máme na světě samozvaný elitářství jakých - si náctiletých artových pseudointelektuálů, co se snaží být arbitrem divákova vkusu a tak zapůsobit jeden před druhým. 2Bobule je komedie, která vyvolá i v podzimních dnech vzpomínky na to vrcholně sexy období zvané léto a určitě pobaví , někdy víc, někdy míň a to mě u podobnýho filmu bohatě stačí. Film je spíše na tři hvězdy, ale v rámci vyvažování přidávám na plynu. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Nevinně o víně po druhé, tentokrát více ztřeštěně. Všechno začíná honičkou, kdy Jirka prchá před svým skoro tchánem, který ho chce zabít, protože mu zneuctil dceru Marii. Tchán v podání Jiřího Krampola na něho pošle nájemného zabijáka Jiřího Korna. Jirka prchne na Moravu ke svému kamarádovi. Tam se za ním vypraví i zabiják. Bohužel se ubytuje u Miroslava Táborského, který mu místo kvalitního vína naservíruje strašný patok. Pak se na Moravu vypraví i rodiče Marie, kteří znají jen název vesnice, ovšem těch vesnic je několik. Takže objíždějí jednu po druhé, až nakonec dorazí do té pravé. Dočkáme se i svatby, kde se bude ochutnávat slámové víno. To bylo něco málo k nástinu děje. Pan Lipský se ve filmu objevuje jako duch, který vždycky Honzovi vyjeví nějakou životní pravdu. Pan Krampol se pěkně předvedl. Měl tu i jednu nechutnou scénu, při které celé kino vybuchlo smíchy, a to bylo, když se šílěně opil a ustlal si v pěstírně žížal a Jana Švandová ho šla hledat. Kachna od Citorenu přežije všechno, i průlet bilboardem. Není divu, protože původně bylo autíčko vyrobeno pro sedláky a nyní je sběratelskou kuriozitou, za kterou se každý s úsměvem otočí. Adámkovo vinařství vyrábí velmi kvalitní víno. Už jsem ho pila. Takže, vím o čem mluvím. Nechávám si ho vždycky pro zvláštní příležitosti. Odcházela jsem z kina s velmi příjemným pocitem. Říkala jsem si, že by klidně mohl vzniknout i třetí díl. ()

Bluntman odpad!

všechny recenze uživatele

O 2BOBULÍCH nelze uvažovat jako o filmu, nýbrž komerčním kalkulu a product placementu, u kterého jde o co největší návštěvnost bez ohledu na kvality výsledného díla a následné zakoupení výrobků viděných na plátně. Z tohoto hlediska, vzhledem k návštěvnosti překonávající jedničku a komentářům na různých databázích a sociálních sítích, 2BOBULE plní svůj účel; jako film ovšem selhávají ve všech ohledech, protože na nich nefunguje vůbec nic. Vlastně jde o dokonalý produkt, ve kterém je poklidnost letní atmosféry vyjádřena absencí příběhu, elementární logiky v rámci fikčního světa i jednání postav a mrtvolným tempem, zábavnost prázdninových časů přetavena do kameňákovské nenáročnosti (scény nemají rytmus, vtipy načasování, hlášky jsou vytržené z kontextu, pro jistotu hraje kolovrátková hudba nahrazující sitcomový smích). Z nejhorších letošních pokusů o film - KLÍČEK, ULOVIT MILIARDÁŘE a KNĚŽNA LIBUŠE - jsou 2BOBULE zdaleka tím nejotravnějším. Nejsou tak špatné, až jsou nechtěně zábavné (KLÍČEK, KNĚŽNA LIBUŠE), a nemají žádnou ambici (KNĚŽNA LIBUŠE, ULOVIT MILIARDÁŘE), jen vytahat peníze. A to z papučového diváka bez schopnosti kritického myšlení a nároků alespoň řemeslné zdatnosti ("akční" scény režírované jako novácká silvestrovská estráda) a naplnění konvencí (uspávající crazy komedie bez humoru a zmrtvený slapstick) spojených s komerční kinematografií. Střední generace má LÍBÁŠ JAKO BŮH, ta mladá zase 2BOBULE. U obojího jsem krvácel z očí, uší i ostatních tělních otvorů. 0/10 ()

BoPo odpad!

všechny recenze uživatele

Jednotka bola príjemná, dvojka je miestami dosť trápna. Zmenil sa režisér, obsadili sa borci typu Krampol, Korn a vznikol tento paskvil. Ústredná trojica prvého filmu zostala, ale akosi sa z nich stali špatne hrajúci a nič podstatné hovoriaci milovníci vína. Radšej si znova pozriem Bobule, aby sa stratila tá pachuť na jazyku od patoku made in 2Bobule. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (25)

  • Během natáčení se vypilo 1000 litrů vína, 30 litrů whiskey a 3 litry tuzemského rumu. (zawa)
  • Během natáčení scény, ve které měl Kozderka (Miroslav Táborský) utíkat a skákat přes zeď, představitel role kvůli deštivému počasí sklouzl a zeď se sesypala. Herec si ze zážitku odnesl přetržené vazy. (Cheeker)
  • Pokračování úspěšné jedničky vydělalo celkově 37,8 milionů Kč, zatímco první díl "jen" 31,2 milionů Kč. (pavlikv)

Reklama

Reklama