Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Moravským venkovem, vínem a láskou napravený pražský podvodníček Honza žije s přítelkyní Klárkou v chalupě po dědovi, a snaží se proniknout do tajů vinařství. Dům se sice rozpadá, vinaření se příliš nedaří, ale Honza se s Klářinou pomocí nevzdává. Jeho poklidný život však nečekaně skončí, když se objeví kamarád Jirka, který utekl z Prahy. Bohatý podnikatel Kocúrik ho přistihl se svou dcerou Marií, a protože pro někoho takového ji nevychovával, najal si na Jirkovu likvidaci nájemného vraha Tichého. Ten se vydá na Pálavu a ubytuje se u souseda Kozderky. První pokus o Jirkovu likvidaci nevyjde, protože i když Tichý poškodí brzdy Honzova starého auta, dvojice dojede v pořádku a zpátky ji kvůli podnapilosti přivezou policisté. Do Višňové dorazí manželé Kocúrikovi, kteří se kvůli těhotné dceři vydali za nic netušícím Jirkou. Naštvaný je na něj i Honza, protože rušivě zasahuje do jeho vztahu s Klárou. Jirka se ho snaží usmířit, a tak se pustí do práce, oba však propadnou do tajného sklepa, kde objeví nejen archívní víno, ale také díru vedoucí do Kozderkova sklepa. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (657)

paascha 

všechny recenze uživatele

Kdyby to nebylo o víně, byla by to sračka. Každopádně je dobré vidět, čeho všeho jsou některé hvězdy schpné. Korn, Krampol, Švejdová, Táborský a Duchoslav by měli okamžitě začít dělat něco jiného, protože po tomhle už je nikdo nebude chtít vidět. No, asi všichni by měli dělat něco jiného. Doufám, že nějaké chamtivé hovado vymyslí, že by bylo dobré natočit trojku! ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

První díl mám rád, i když to byla nenáročná podívaná. Ale tohle… Napadá mě jediná věc - pokračování, které nebylo nutné. Takhle by se daly 2Bobule charakterizovat. Některé scény (a není jich zrovna málo) hraničí až s parodií, Langmajer, který byl v prvním díle sympaťák a (pro mě) zastínil i Hádka v hlavní roli, se zde chová jako debil (scénáristé si zřejmě řekli, proč jeho charakter nějak vyvíjet, ať se raději pořád chová jako blbec a ještě 10krát více). Naopak Hádek je zde zklidněnější, stejně jako Terka. Krampol mi zde absolutně neseděl a jediné scény, u kterých jsem se fakt smál, byly ty s Kornem. Shrnuto podtrženo - tenhle film nemusel (a neměl) vzniknout, ale vznikl. A stejně jako v literatuře se používá výraz "zbytečný člověk" (zrovna jsem odmaturoval, proto ta "chytrá" poznámka :-)), tak tohle je zbytečný film. 40 % a to jsem ještě v hodně dobré náladě. ()

Reklama

Krissty 

všechny recenze uživatele

Kryštof Hádek mi je krajně nesympatický a Tereza Voříšková je sice krásná, ale to je všechno.. Neviděla jsem, že by hrála nebo se třeba jen snažila.. Zachraňoval to tak trošku Lukáš Langmajer, ale hlavně Krampol se Švandovou, kteří filmu jistě tu jednu hvězdičku přidali. Jinak mě to nepobavilo, možná až na pár výjimek, které už si teď ale bohužel nepamatuju, takže škoda.. Docela nuda.. ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Ako vytvoriť z príjemnej oddychovej komédie, ktorá zavetrila českými vodami nezaujímavú kamerovú jazdu Moravou?...jednoducho, dať do inému režisérovi, ktorý českú Megan Fox - Terezou Voríškovou, ktorá aj vie hrať odsadil na druhú koľaj...dosadenie hereckej estrády - Krampol, Korn a spol...vytvorenie trápnej komédie, ktorá ničí posolstvo Bobúl...proste mimo kamerovej jazdy, príjemnej pohodičky..tak 2Bobule neposkytujú nič, kvôli čomu sa oplatí vidieť tento film..nerátam Terezu Voríškovou ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se, bál, když jsem si včera zarezervoval lístky a pak mrknul sem na komentáře a hodnocení (obvykle je rozumné dělat to v opačném pořadí). Ale bál jsem se zbytečně. 2Bobule jsou bezesporu smutným a nepovedeným výsledkem komerčních snah "vytřískat na tomhle, dokud to pude". Trojku natočí, pokud se dvojka zaplatí, to je velice jednoduchá matematika. Pranýřovat 2Bobule však můžete v případě, že jste do propadliště dějin poslali také filmy jako Na vlastní nebezpečí, Vy nám taky, šéfe!, Poslední plavky či O život. Že Krampol se Švandovou přehrávají, a jenom se předvádí, o tom žádná. Že stá filmová role pana Lipského mohla být důstojnější a jeho postavu by měli přinejmenším na DVD zcela vystříhat, též není sporu. 2Bobule jsou filmem zčásti velmi trapným, a v kině se u nich můžete místy i stydět. Jenomže skladba měkoučkého hlásku Kryštofa Hádka, neoholená tvář Langmajera mladšího a letní sluníčko na vinicích spolu s přelety novomlýnského prostoru ještě pořád při vytváření letní české komedie fungují. Vzpomeňte na Troškovo Slunce, seno… o kterém sice všichni víme, že je to ptákovina, ve skutečnosti jsme na něm ale všichni (i starší ročníky) odkojeni a zase tak moc nás to neuráží. 2Bobule mohly, přes neblahý osud „dvojek“, být docela povedeným filmem, stačilo je začít odzátkovávat až napřesrok. Nestalo se, a tak si teď v klidu načněte lahvinku něčeho lepšího, a zítra pojďme z toho trpkého stolního patoku udělat dobrý svařák. I ten totiž může zachutnat. Pokud se pletu, tak včera všichni v sále byli idioti, a neměli se smát. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (25)

  • Producent Adam Dvořák si během natáčení vyzkoušel profesi kaskadéra, když dubloval Langmajera při pádu na kole. Dubloval též za Hádka a Krampola, během jedné jízdy v autě dokonce i Marii v dámských šatech. Protože se do nich nevešel, měl je vzadu přelepené lepicí páskou. (Taninaca)
  • Během natáčení scény, ve které měl Kozderka (Miroslav Táborský) utíkat a skákat přes zeď, představitel role kvůli deštivému počasí sklouzl a zeď se sesypala. Herec si ze zážitku odnesl přetržené vazy. (Cheeker)
  • Na plakátu k filmu pózuje modelka Dominika Mesárošová. (zawa)

Reklama

Reklama