Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Moravským venkovem, vínem a láskou napravený pražský podvodníček Honza žije s přítelkyní Klárkou v chalupě po dědovi, a snaží se proniknout do tajů vinařství. Dům se sice rozpadá, vinaření se příliš nedaří, ale Honza se s Klářinou pomocí nevzdává. Jeho poklidný život však nečekaně skončí, když se objeví kamarád Jirka, který utekl z Prahy. Bohatý podnikatel Kocúrik ho přistihl se svou dcerou Marií, a protože pro někoho takového ji nevychovával, najal si na Jirkovu likvidaci nájemného vraha Tichého. Ten se vydá na Pálavu a ubytuje se u souseda Kozderky. První pokus o Jirkovu likvidaci nevyjde, protože i když Tichý poškodí brzdy Honzova starého auta, dvojice dojede v pořádku a zpátky ji kvůli podnapilosti přivezou policisté. Do Višňové dorazí manželé Kocúrikovi, kteří se kvůli těhotné dceři vydali za nic netušícím Jirkou. Naštvaný je na něj i Honza, protože rušivě zasahuje do jeho vztahu s Klárou. Jirka se ho snaží usmířit, a tak se pustí do práce, oba však propadnou do tajného sklepa, kde objeví nejen archívní víno, ale také díru vedoucí do Kozderkova sklepa. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (657)

kikuka 

všechny recenze uživatele

V natrieskanom kine som sa cítila hlúpo. Okolo mňa sa ľudia smiali a mne tie hlášky rodičovskej generácie vôbec, ale vôbec nesadli do filmu pre mladšie generácie, resp. som nepochopila tento crossover. Variácie na rodičov z Transformers2 mi neprišli vtipné (to ani v Trans2), variácia na Jirku Korna z Draculu podobne. Keď chlapci tretíkrát skončili v situácii, že sa opili a potom niečo porobili, alebo sa len opili, alebo najprv niečo vyviedli a potom sa opili, spomenula som si na hodiny jógy a pranajámu. Snáď bez pokusov o napätie a komiku by to bol príjemný gaučový film (rozumej:prídeš domov s teplotou, šlahneš acyl a hybernuješ). Možno. O Bobuly (snáď je to to správne y/i) sa to s prižmúrenými očami a dobrou dekou povedať dá. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Producenti nyní už ságy o jihomoravských bobulích potřebovali ještě drobet vydělat, tak trochu naředili a upravili první nálev a vytvořili 2 Bobule (ta technologie je vlastně zcela přesně popsána přímo ve filmu, když se z bílého vína dělá červené). Film bez chuti a buketu pak natočili podle vypravování, pardon, vlastně scénáře, kterým ve škole normálně dávám 4 minus za závažné slohové nedostatky, nedůvěryhodnost dějových linií a malou nosnost děje. Tvůrcům 2 Bobulí to ale zjevně nevadilo. Inu, letní komedie... ()

Reklama

mysiak 

všechny recenze uživatele

Ako vytvoriť z príjemnej oddychovej komédie, ktorá zavetrila českými vodami nezaujímavú kamerovú jazdu Moravou?...jednoducho, dať do inému režisérovi, ktorý českú Megan Fox - Terezou Voríškovou, ktorá aj vie hrať odsadil na druhú koľaj...dosadenie hereckej estrády - Krampol, Korn a spol...vytvorenie trápnej komédie, ktorá ničí posolstvo Bobúl...proste mimo kamerovej jazdy, príjemnej pohodičky..tak 2Bobule neposkytujú nič, kvôli čomu sa oplatí vidieť tento film..nerátam Terezu Voríškovou ()

ORIN odpad!

všechny recenze uživatele

Vidět 2Bobule a zemřít. Pokud byly Bobule film bez kvalitní zápletky a děj téměř absentoval, protože vlastně nebylo, o čem vyprávět, tak o druhém dílu to platí dvojnásob. 2Bobule trpí především tím, že jako celek nedrží vůbec pohromadě. Tristně jednoduchá zápletka, tedy, že se Jirka (Lukáš Langmajer) rozhodne ukrýt před rodiči Marie na statku kamaráda Honzy (Kryštof Hádek), kde se také odehrává většina filmu. Rodiče po zjištění, že dcera je těhotná, začínají Jirku hledat. Mezitím sledujeme počínání Honzy, jenž se pokouší o výrobu speciálního druhu vína. Do tohoto základního dějového a lokačního rámce, ze kterého snímek vychází, jsou uměle (bez hlubšího kauzálního vztahu) zakomponovány mnohé další, více či méně podstatné epizodky; otcem (Jiří Krampol) najatý vrah (Jiří Korn) se pokouší zneškodnit mladého záletníka Jirku, manželka snažící se to Jirkovi-otcovi na společné cestě za Jirkou-záletníkem rozmluvit, rozličné výjezdy Honzy a Jirky (nedobrovolně strávená noc ve sklípku a následné setkání s policisty), různé rozpravy a eskapády se závistivým sousedem (Miroslav Táborský), setkání všech účastníků na Honzově statku korunované závěrečnou honičkou a happy endem, to vše doplněno leteckými záběry moravských kopců a svahů. [==] 2Bobule nejsou (dobrým) filmem, je nám podáno cosi s velmi chabým situačním humorem blízkým Troškově Kameňáku. Lze vůbec 2Bobule považovat za film jako takový? Nepřipomíná spíše reklamní filmový produkt ne nepodobný komerčním hrám na PC, jež se snaží propagovat např. různé automobilky? Nicméně k dobru lze filmu přičítat fakt, že ho po druhém týdnu od premiéry zhlédlo téměř dvě stě tisíc diváků. ()

sonnak 

všechny recenze uživatele

Obrovská škoda. Karikatury Korna a Krampola jakoby vypadly z Kameňáků a sem prostě nepatří, na rozdíl od těch relativně uvěřitelných, které jsou více (policisté, Langmajer) či méně (Táborský) zábavné. Samotný zbytek ale není vůbec špatný. Plyne to pomalu, plyne to příjemně, občas to naruší výše uvedené postavy, ale těžce bezstarostná atmosféra letních vinic a hlavní sympatické duo všechno vynahrazuje. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (25)

  • Během natáčení padlo 3 423 klapek a vytočilo se úctyhodných 94 257 metrů filmové suroviny. (Taninaca)
  • Jeden záběr natočili filmaři v Rakousku. (Taninaca)
  • Během závěrečných titulků běží videoklip cyRáno od skupiny Kryštof. (Duoscop)

Reklama

Reklama