Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Moravským venkovem, vínem a láskou napravený pražský podvodníček Honza žije s přítelkyní Klárkou v chalupě po dědovi, a snaží se proniknout do tajů vinařství. Dům se sice rozpadá, vinaření se příliš nedaří, ale Honza se s Klářinou pomocí nevzdává. Jeho poklidný život však nečekaně skončí, když se objeví kamarád Jirka, který utekl z Prahy. Bohatý podnikatel Kocúrik ho přistihl se svou dcerou Marií, a protože pro někoho takového ji nevychovával, najal si na Jirkovu likvidaci nájemného vraha Tichého. Ten se vydá na Pálavu a ubytuje se u souseda Kozderky. První pokus o Jirkovu likvidaci nevyjde, protože i když Tichý poškodí brzdy Honzova starého auta, dvojice dojede v pořádku a zpátky ji kvůli podnapilosti přivezou policisté. Do Višňové dorazí manželé Kocúrikovi, kteří se kvůli těhotné dceři vydali za nic netušícím Jirkou. Naštvaný je na něj i Honza, protože rušivě zasahuje do jeho vztahu s Klárou. Jirka se ho snaží usmířit, a tak se pustí do práce, oba však propadnou do tajného sklepa, kde objeví nejen archívní víno, ale také díru vedoucí do Kozderkova sklepa. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (657)

F.man odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle, to byl vážně humus. Zatímco jednička ač vykrádačkou Dobrého ročníku mixnutého Bokovkou (možná právě proto) byla alespoň trochu závan něčeho svěžího, co mělo docela atmosféru, tempo a alespoň základní nosný scénář, pokračování je něco tak neuvěřitelně sterilního a umělého, že odpad! je ještě slabé slovo. Nikdo po komedii, obzvláště té české nechce, aby byla nějak zvláště inteligentní, ale to se opravdu musíme pitvořit a dělat ze sebe (diváků) blbečky? Kdybych to měl brát prvek od prvku - scénář - naprostá sračka, která nemá jedinou pevnou, logickou a inteligentní scénu. Casting - Ehm. Ehm. Tady něco smrdí... Jako by zatuchlinou nebo co. Režie - Hahaha... Prostě odpad! jako vyšitý. Jediný nápad, proč dát alespoň jednu hvězdu bylo ocenit hudbu, ale styděl bych se sám před sebou, že tahle sračka dostala něco jiného než odpad! Já možná nejsem úplně chytrá, ale taky nejsem úplně hluchá ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se, bál, když jsem si včera zarezervoval lístky a pak mrknul sem na komentáře a hodnocení (obvykle je rozumné dělat to v opačném pořadí). Ale bál jsem se zbytečně. 2Bobule jsou bezesporu smutným a nepovedeným výsledkem komerčních snah "vytřískat na tomhle, dokud to pude". Trojku natočí, pokud se dvojka zaplatí, to je velice jednoduchá matematika. Pranýřovat 2Bobule však můžete v případě, že jste do propadliště dějin poslali také filmy jako Na vlastní nebezpečí, Vy nám taky, šéfe!, Poslední plavky či O život. Že Krampol se Švandovou přehrávají, a jenom se předvádí, o tom žádná. Že stá filmová role pana Lipského mohla být důstojnější a jeho postavu by měli přinejmenším na DVD zcela vystříhat, též není sporu. 2Bobule jsou filmem zčásti velmi trapným, a v kině se u nich můžete místy i stydět. Jenomže skladba měkoučkého hlásku Kryštofa Hádka, neoholená tvář Langmajera mladšího a letní sluníčko na vinicích spolu s přelety novomlýnského prostoru ještě pořád při vytváření letní české komedie fungují. Vzpomeňte na Troškovo Slunce, seno… o kterém sice všichni víme, že je to ptákovina, ve skutečnosti jsme na něm ale všichni (i starší ročníky) odkojeni a zase tak moc nás to neuráží. 2Bobule mohly, přes neblahý osud „dvojek“, být docela povedeným filmem, stačilo je začít odzátkovávat až napřesrok. Nestalo se, a tak si teď v klidu načněte lahvinku něčeho lepšího, a zítra pojďme z toho trpkého stolního patoku udělat dobrý svařák. I ten totiž může zachutnat. Pokud se pletu, tak včera všichni v sále byli idioti, a neměli se smát. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ten akční začátek mě vystrašil jak malýho ratlíka. To se vůbec do podobnýho filmu proboha nehodí. Naštěstí pak dal asi někdo režisérovi bylinný čaj a to mu zklidnilo rozbouřené hormonky. Ke zbytku filmu nemám výtku. Dobře jsem se pobavil, musím říct, že až nečekaně dobře, protože jména jako Krampol nebo Korn nebudí moc důvěry. Hodnotit jejich herecké výkony nemá v podobném druhu filmu asi smysl. Možná je potřeba pochválit Terezku Voříškovou, že se rozešla v reálném životě s K. Hádkem a tím se uvolnila pro mě. Protože K. Hádek je možná lepší herec než já, ale jinak jsem všeobecně lepší já a Terezka si to konečně uvědomila. Jenom a teď apeluju zejména na neuživetele CSFD, nenechte se zvyklat zdejším hodnocením. Přečtěte si třeba komentáře uživatele STA a bude Vám hned jasný, co za lidi tomuhle filmu dají odpad. Do toho je třeba připočíst výroky na zdejších diskuzí typu "současný český komedie se líbí jen lidem co koukají na TV Nova a nemají žádný vkus" a rázem máme na světě samozvaný elitářství jakých - si náctiletých artových pseudointelektuálů, co se snaží být arbitrem divákova vkusu a tak zapůsobit jeden před druhým. 2Bobule je komedie, která vyvolá i v podzimních dnech vzpomínky na to vrcholně sexy období zvané léto a určitě pobaví , někdy víc, někdy míň a to mě u podobnýho filmu bohatě stačí. Film je spíše na tři hvězdy, ale v rámci vyvažování přidávám na plynu. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Hned na začátek mě napadlo jediné - co to do pr...? Co má znamenat ta naprosto nepovedená úvodní scénka z oslavy? Krampola mám rád jako človíčka, co uvádí Nikdo není dokonalý, ale jako herec se marně o něco snaží (i když jako ožrala je perfektní). Jak se začínala rýsovat zápletka, nepřestával jsem vycházet z údivu. Korn v podání nájemného zabijáka je těžko k uvěření a ono i většina herců krásně přehrává, jako by ze sebe museli dělat blbečky. A ten konec je úplně z palce vycucaný. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Producenti nyní už ságy o jihomoravských bobulích potřebovali ještě drobet vydělat, tak trochu naředili a upravili první nálev a vytvořili 2 Bobule (ta technologie je vlastně zcela přesně popsána přímo ve filmu, když se z bílého vína dělá červené). Film bez chuti a buketu pak natočili podle vypravování, pardon, vlastně scénáře, kterým ve škole normálně dávám 4 minus za závažné slohové nedostatky, nedůvěryhodnost dějových linií a malou nosnost děje. Tvůrcům 2 Bobulí to ale zjevně nevadilo. Inu, letní komedie... ()

Galerie (59)

Zajímavosti (25)

  • Lubomír Lipský má v tomto filmu svou jubilejní stou filmovou roli. (Taninaca)
  • V jedné ze scén přijede Jirkova (Lukás Langmajer) dívka v zeleném vozu Hyundai i30, interiérové záběry však pochází z Peugeotu 307. (Marrty3)

Reklama

Reklama