Reklama

Reklama

Oči války

  • Irsko Triage (více)
Trailer

VOD (1)

Válečný fotograf Mark Walsh (Colin Farrell) a jeho kolega David se protloukají krutým světem ozbrojeného konfliktu v Kurdistánu. Jejich cesty se protínají s mnoha jinými lidskými osudy a syrová realita války navždy poznamená osudy všech zúčastněných… (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (206)

iamek 

všechny recenze uživatele

Komentář a hodnocení k filmu jsem tady psal už dávno, ale boužel se to nějak smazalo. Boužel si z filmu už moc nepamatuju, ale jako první si vzpomenu na hodně silný příběh, který boužel nebyl využit na sto procent. Colin Farrell tentokrát v jiné roli než ho obvykle známe, ale zahrál jako vždy skvěle. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Je to přesně tak, jak píše Malarkey. V dnešní době všechny zajímají pouze sračky ze šoubyznisu, kde kdo koho nasral nebo zmlátil, nebo fotka nějaké celebrity, které se podařilo vyfotit kozy. Toto je ale příběh o úplně jiných fotkách. Na těchto fotografiích je zobrazeno pouze utrpení a bolest. Je to příběh fotografa, který je součástí války v Kurdistánu na konci osmdesátých let, který přežije jen tak tak. Jeho utrpení ale začíná, až když se vrátí domů. Tyto lidi jen obdivuji, protože oni, stejně jako vojáci, musí žít s tím, když příjdou o svého kamaráda, až do smrti. Osobně jsem čekal, že se bude děj odehrávat převážně v Kurdistánu. Nakonec většina se odehrávala doma, o to ale byla působivější. Kolikrát mi až zamrazilo u některých scén, třeba u té, kdy Colin hledal lebky pro přeživší příbuznou. Ta mě opravdu dostala. Když už jsem se zmínil o Colinovi, ten mě příjemně překvapil. Jeho výkon byl velmi emotivní. Celkově je to tedy velmi působivý pohled na povolání válečného fotografa, který přesně vystihuje, co dokáže udělat válka z člověkem. ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Nejlepší (resp. nejpůsobivější) byla část z polní nemocnice s doktorem Branko Djuricem a pak, když se na scéně zjevil Christopher Lee. Colin Farell to uhrál na jedničku, o tom žádná, nicméně pro mě nebyl jeho výkon ničím absolutně výjimečným, prostě usoužená duše. Zato se mi moc líbily jak temperamentní Paz Vega, tak krásná Kelly Reilly, která doufám dostane víc příležitostí. Konec filmu se po emoční stránce celkem povedl, dost diváků to asi skolí. Děj mezi tím mě ale nijak zvlášť nezaujal, pořád se mi vracel pocit, že něco podobného jsem už viděla víc, než jednou. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený snímek, který má vskutku co říct. Colin Farrell je tu bezchybný, byla opravdu radost jej sledovat a dokonale jsem mu jeho roli věřil. Několik posledních minut je neskutečně sugestivních a tvoří vynikající tečku za takto povedeným takřka antimilitaristickým dramatem. Syrovost války musí zákonitě otřást i těmi nejsilnějšími jedinci a tvůrci snímku Oči války onu drsnost a její důsledky na psychiku člověka mistrně převedli do filmu. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

*SPOILER* Trpitel nebo válečný zločinec? Tak jako tak - vyléčitelný? A pokud ano, kým? Jedině tím, kdo byl taky ve válce? A byl on vůbec ve válce, když nezabil? Nebo ... zabil?! --- Triage vůbec netlačí na pilu, nechává diváka samotného bádat. To (ne)hmatatelné trauma bublá až do posledních vteřin někde pod povrhem, neznámo v jaké podobě a síle. Ba ještě "hůř", skrz opatrné dávky černého humoru snad i Triage dává divákovi naději, že vlastně není tak zle - ačkoliv on sám pochopitelně tuší, že klame. Navrch je tu Colin Farrell, jehož vyjádření stavu lidské mysli patří jednoznačně k nejpřesvědčivějším a správným způsobem nejzmatenějším, nejhůře čitelným. Na jednu stranu mu věříte a na stranu druhou vůbec ne. Sečteno podtrženo Danis Tanović s Colinem Farrellem odvádějí tu nejlepší možnou práci. Přece jen z pohledu vojáků jsme válku na plátě prožili už stokrát, tohle je něco jiného; a podle mě přínosnějšího. --- "Let's say we hope for a war in France. Nice food, close to home. The only thing is, knowing the French, it'd be over in less than a week." ()

Galerie (40)

Zajímavosti (6)

  • Pre juhoslovanského režiséra Danisa Tanovića sú Oči vojny druhým filmom, v ktorom bola hlavným jazykom angličtina. (MikaelSVK)
  • Colin Farrell kvůli roli musel zhubnout o 20 kilo. Toho dosáhl díky přežívání na dietní kole, černé kávě a tuňákovi. (Chatterer)
  • Natáčení probíhalo v Irsku a ve Španělsku. (Terva)

Reklama

Reklama