Reklama

Reklama

Do Měsíce narazil ničivý asteroid a způsobil obrovskou explozi skal a sutin. O několik dní později se začaly na Zemi objevovat neobvyklé přírodní jevy. Zprvu překrásná podívaná na největší roj meteoritů za posledních 10 000 let je totiž předzvěstí nadcházející katastrofální srážky Měsíce a Země. Nejlepší světoví vědci Alex Kittner (David James Elliott - TV seriál JAG) a Maddie Rhodes (Natasha Henstridge - Mutant) mají přesně 39 dní na to, aby odklonili dráhu Měsíce nebo Země, jinak celé lidstvo vyhyne. Ve vedlejší roli filmu se představuje James Cromwell (W., Zelená míle). Souboj s časem začíná. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Sorrowdy

Sorrowdy (hodnocení, recenze)

Všichni to kritizují a já půjdu proti proudu. Mně se to velmi líbilo a to i přesto a nebo právě proto, že jsem velkým fandou astrofyziky a taktéž sci-fi. Že tam byly některé věci opravdu poněkud přitažené za vlasy, to přeci vůbec nevadí, důležitý je příběh a ten byl vymyšlený naprosto perfektně, originální katastrofa a ještě originálnější řešení. Navíc velice sympatičtí herci a nemyslím si, že by jejich výkony byly slabé. Já jsem se u tohohle filmu bavil skvěle, prosím vás povzneste se nad ty nereálnosti, však je to jen film, vžijte se do něj a možná pochopíte proč mu dávám vysoké hodnocení.

Maglor

Maglor (hodnocení, recenze)

To Hermiik: To bylo na mně? Mno, miliony meteoritů do Měsíce sice narazily, ale žádnej z nich zcela jistě nevážil pětsetkrát víc, než samotný Měsíc. Měsíc má jen 1,2 % hmotnosti Země a ten "meteorit" měl být šestkrát těžší než Země. Kdyby se takový objekt, notabene stlačený do objemu o průměru 19 km, srazil s Měsícem rychlostí několika desítek tisíc kilometrů za hodinu, Měsíc by byl na mraky. Ale to samozřejmě není zdaleka jediný problém celé zápletky. Gravitace může stlačit hmotu do velmi exotických podob, jaké se objevují ve zhroucených hvězdách, ale kdyby se třeba takový černý trpaslík, z něhož měl onen úlomek pocházet, následkem nějaké srážky rozpadl, dost pochybuju, že by hmota v takovém úlomku si mohla uchovat hustotu, jakou měla v původním černém trpaslíku, protože pak by se proti gravitaci, která je dost slabou silou, musely prosadit výrazně větší odpudivé síly mezi částicemi v atomech a celá ta věc by se musela okamžitě rozletět v gigantické explozi. Zkrátka a dobře, celá zápletka je tady postavená na popření elementárních fyzikálních zákonitostí. To samozřejmě u filmu zas až tak nemusí vadit, ale já bych se jako tvůrce pod takovou koninu, která se snaží tvářit seriózně, nikdy nepodepsal.

Blue.Shark

Blue.Shark (hodnocení, recenze)

Spoilery:  Tak co že jsme to v tomhle opravdu "skvělém filmu" měli? Takže: Nesmysl v podobě černého trpaslíka, gravitační "vlny" křižující zemský povrch, jak se jim zlíbí, dědečka s dětmi, kteří se vloupou do obchodu a vyšilujícího majitele následně přetáhnou holí. Následuje dědečkova "dojemná" a dlouho dopředu vytušená smrt na zástavu srdce (započatou ve chvíli, kdy přetáhl majitele obchodu), napravivšího se majitele, ze kterého se stal mílius, kopii Armageddonské záchranné mise (tedy s tím rozdílem, že atomovek tu bylo opravdu mnoho a posádka ani nepocítila tu nepředstavitelnou radiaci), raketu s mnoha a mnoha kilometry "nanodrátku" (pravděpodobně k dostání od Horsta Fuchse s Ultimate Chopperem), trapné efekty (počínaje lodí, dále přes vesmírný modul přistávající na měsíci přesně kolmo na povrch, konče "raketovým křeslem", které záhadně udržuje rovnováhu pouze pomocí jedné trysky...asi další výmysl z teleshoppingu), několikanásobnou "dojemnou" smrt a nakonec měsíc rozklepnutý napůl, vznášející se volně v prostoru. Je fakt, že nakonec jsem ještě čekal hit od "Aerosmith - I Don't want to miss a thing" přezpívaný do němčiny, ale nestalo se. Uf...doufám, že jsem nikomu nezkazil zážitek z filmové perly posledních let :-D

ic

ic (hodnocení, recenze)

Nepřišlo někomu divný že se jejich 2 plány navzájem nevylučovaly? Jakože napřed bombardují měsíc neurčitým (tak stovky) počtem jaderných hlavic a pak tam lidská posátka něco kutí? Za půl hodiny by s takovou radiací dokutili, a voni se neštimujou se ještě vrátit na Zem... lol. No a pak ještě to že pokud se měsíc a 'hrouda' vzájemně magneticky odouzují dopadne to tak že měsíc zůstane na místě a tajemná hrouda odletí do neznáma (přitom tvrdili že je asi 20x težší než měsíc). Samozřejmě absurdit v tom filmu byly desítky ale tyhle 2 mi přišly asi nejvíce do-hlavy-bijící.

n.mare

n.mare (hodnocení, recenze)

... hmmm. Prázdninový prime time na nově. "Gravitace" mě fakt rozesmála... Nehodnotím, mám to tu puštěné spíš jako kulisu. Fakt to tvůrci mysleli vážně, nebo je to parodie??? :-D

Pardál

Pardál (hodnocení, recenze)

Neuvěřitelně vysoké hodnocení, neuvěřitelně špatného filmu. Skutečně neskutečné, kde se tolik hvězdiček na ČSFD bere.

Hermiik

Hermiik (hodnocení, recenze)

Přirovnáváš blbost k blbosti, měsíc je několikrát pevnější na povrchu než země. Do našeho měsíce muselo už udeřit několik milionu meteoritu. Sice to neni šestinásobný meteorit země (váhově) , ale rozhodně by měsíc nezničil, nebo co si tim myslel.

Maglor

Maglor (hodnocení, recenze)

Docela by mě zajímalo, jestli se na tomhle veledílku jako poradce podílel někdo, kdo alespoň trochu rozumí fyzice a astrofyzice.. Hádal bych, že nejspíš ne. Kdyby do Měsíce vrazil kus hmoty šestinásobně těžší než Země stlačený gravitací do objektu o průměru cca 19 km, vypadalo by to asi jako kdybyste z pětačtyřicítky trefili hliněnýho holuba.

wlk1

wlk1 (hodnocení, recenze)

a neni docela katastrofa, kdyz po cele zemi nesviti slunce?

Santek

Santek (hodnocení, recenze)

No originální nápad. I přes nízké hodnocení to musím vidět.

Diego

Diego (hodnocení, recenze)

nevidel jsem to, jen ukazku, divat se na to nebudu,ale videl jsem jak v ramci toho, ze mesic klesl, tak stoupla gravitace..to mi prislo hodne zajimave a kdyby se toho nekdo chytil, predstava, ze by nahle vlivem tohoto jevu zmizela gravitace je velmi zajimavy namet na komedii :))

Hermiik

Hermiik (hodnocení, recenze)

Doufám že to bude dobré jak to vypadá. Ale moc od toho neočekávám.

Reklama

Reklama