Reklama

Reklama

JAG

(seriál)
  • USA JAG (více)
Krimi / Drama / Akční / Mysteriózní
USA, (1995–2005), 174 h 17 min (Minutáž: 44–93 min)

Režie:

Bradford May, Tony Wharmby, Alan J. Levi, Jeannot Szwarc (více)

Hrají:

David James Elliott, Catherine Bell, Patrick Labyorteaux, John M. Jackson, Scott Lawrence, Zoe McLellan, Tracey Needham, Karri Turner, Chuck Carrington (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(226)

Obsahy(1)

Major Rabb (David James Elliot) a jeho kolegové z vojenské prokuratury vyšetřují případy na palubách lodí, vojenských ponorek i letadel. (oficiální text distributora)

Recenze (279)

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

Tento film měl pro mě takový rozsah, že jsem se díky němu chtěl stát pilotem amerického námořnictva. Znělka zní mnoha lidem v uších ještě dnes. Mysteriozní drama s nádhernou právničkou, kterou by jste chtěli mít pár dní u sebe na posteli, aby jste ji vysvětlili jak se věci ve světě mají. Je snad usměvné a zajímavé hledání Jagova otce, kterému se něco stalo neznámo někde v letadle. Jeho syn po něm stále pátrá a tím se dostává do dalších tajuplných a nešťastných, někdy snad i smrtelně vystražných léček. Připomenu snad cestu v letadle a návštěvu muže u něj v domácnosti. Dal bych 5 hvězdiček, ale mrzely mě nepříjemná soudní jednání, z kterých jsem neměl dobrý pocit. Ale jinak se film jako takový, celkově zahraný a s postavami vybraný blíží 5 hvězdám. Dám je, ale kvůli tomu, že je to můj film, který jsem miloval jako dítě. Dnes se na to dívám více kriticky. ()

AlfaNumerO 

všechny recenze uživatele

Po dlouhých 8 letech jsem viděl konečně závěrečnou epizodu a tak mohu ohodnotit. Řeči o tom, že je seriál náborovou propagandou a motá se okolo všech složek US army je jako vyčítat Dr. Houseovi, že se vše točí okolo lékařství. Jinou věcí jsou ovšem herecké výkony. Na Catherine a spoustu částí jejího těla se sice šíleně dobře dívá, ale žádné herecké výkony od ní nečekejte. Vykulené oči Harma pak začnou člověka srát asi tak od druhého záběru a to má seriál snad 10 sérií. Nebýt jednotlivé epizody tak repetitivní a ke konci opravdu nevařit naprosto z vody, hodnotil bych výše. Takhle dobrý tak na TV Nova v 90. letech. Podobný formát je doufám už naprosto přežitý. 59% ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

__JAG: 9.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $1,551,787 //počet predaných kusov 39,078 ║ __JAG: 10.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $234,944 //počet predaných kusov 47,083 ║ __Vojenská generálna prokuratúra na čele s Davidom James Elliotom ako Harmonom Rabbom ma vždy vedela svojími súdnymi spormy upútať, aj za doprovodu sympatickej Catherine Bell ako Sarah MacKenzie, veru bolo na čo pozerať a hlavne nenudilo to žiadnou fádnosťou, taký iný druh v štýle Aktov-X. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Na tento seriál mám celkom dobré spomienky. David James Elliot pre mňa v minulosti predstavoval typ chlapa, akým sa chcem stať. Rázny vo svojich názoroch, citlivý, zdatný, dobre vyzerajúci, múdry a mnoho iných dobrých prívlastkov. Catherine Bell som v tomto filme miloval. Bola nádherná, v sexy vojenskej uniforme jej to svedčalo. Celý seriál som čakal len na to, kedy sa dvaja hlavný hrdinovia dajú dokopy. Častokrát však dej prebiehal úplne inak ako by som predpokladal, nehovoriac, že mal tiež spojitosť s vojnou v bývalej "Juhoške", čo mňa vyslovene dráždi. Hlavní hrdinovia dlho neboli spolu, z čoho som bol smutný. Veľakrát som sa nudil a buď ma dráždila prílišná formálnosť alebo nepodstatná neformálnosť dialógov. Dej častokrát nebol svižný, bol uspávajúci a nezáživný, ale prostredníctvom dvoch hlavných hrdinov som si ho ako tak obľúbil. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Ústřední dvojice vojáků/vyšetřovatelů je v podstatě tím jediným zajímavým na celém seriálu, protože jinak je to dost průměrný, až podprůměrný, počin, který v podstatě nemá divákovi co nabídnout. To specifické prostředí je dokonce možná na škodu, protože o tom vlastně nikdo nic neví, takže se s tím ani pořádně nemůže sžít. 50% ()

Galerie (561)

Zajímavosti (44)

  • Dej epizódy by sa mal odohrávať okolo roku 1997, kedy bolo Rumunsko republikou s prezidentom, ako hlavou štátu. V epizóde však na čele krajiny stojí rumunský kráľ. (koba)
  • Počnúc 5. sériou seriálu patria medzi vojenské vyznamenania námorného nadporučíka Mica Brumbyho (Trevor Goddard) austrálske vyznamenania: Kríž za záslužnú službu (Conspicuous Service Cross), Medaila za účasť v bojovej operácii (Active Service Medal), Medaila za službu vo vojenskej operácii (Service Medal), Medaila za službu pre obranu (Defence Force Service Medal). Okrem toho k jeho vyznamenaniam patrí aj Medaila OSN za misiu UNTAC (United Nations Transitional Authority in Cambodia Medal) a saudskoarabská Medaila za oslobodenie Kuvajtu (نوط تحرير الكويت). (koba)

Související novinky

Zemřel herec Dean Stockwell

Zemřel herec Dean Stockwell

09.11.2021

Ve věku 85 zemřel americký herec a držitel dvou Zlatých glóbů, Dean Stockwell. Jeho kariéra k dnešnímu dni čítá přes dvě sta filmových a televizních rolí. Tvůrce nominovaný na Oscara svou hvězdnou… (více)

Reklama

Reklama