Reklama

Reklama

Becky Fullerová (Rachel McAdams) je mladá, krásná, ambiciózní a právě získala vysněnou práci. Přesto se její život řítí do pekel. Scenáristka Aline Brosh McKenna lehce oprášila vlastní úspěšný model z komedie Ďábel nosí Pradu a stvořila další variaci na téma souboje „Panny s Netvorem“. Zaměstnání televizní produkční je ideální pro workoholiky, kterým to stejně rychle mluví jako myslí a kteří nemají problém zařídit na počkání nemožné. Tedy i pro Becky, která má zachránit vadnoucí ranní televizní show jménem Rozbřesk, jejíž podíly na koláčích sledovanosti jsou tenké jako papír. Akční Becky má mraky nápadů, co udělat jinak a lépe, jenže hned ten první se promění v permanentní noční můru. K moderátorské harcovnici ranního vysílání Colleen Peckové (Diane Keaton) se totiž rozhodne přidat legendu mezi americkými žurnalisty Mikea Pomeroye (Harrison Ford). Tenhle nesympatický a nafoukaný potížista jí vinou smlouvy, kterou má podepsanou s televizní společností, nemůže poslat kamsi, a tak jí z moderátorského křesílka alespoň znepříjemňuje život, jak se dá. Aby bylo ještě hůř, nebezpečně to skřípe i mezi ním a Colleen, a aby bylo úplně nejhůř, koláče se dál ztenčují, i když už to skoro nejde. Tváří v tvář nevyhnutelnému krachu se Becky pokusí o nemožné, ačkoliv bezmála stachanovské nasazení jí začíná komplikovat rodící se vztah k jednomu z kolegů (Patrick Wilson). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (511)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Roger Mitchell, který zaznamenal největší úspěch s komedií "Nothing Hill" nám přináší pohodou komedii ze zpravodajského prostředí, kde ambiciózní kráska rozpoutává souboj s cynickým veteránem. Ze začátku film působí neskutečně svěžím dojmem, protože Rachel McAdams je nejen krásná, ale i neskutečně sympatická a její jednoduché herectví mi prostě sedí a Harrison Ford si svou zarputilou roli vychutnává, tak, že je prostě k sežrání (ačkoliv přijde nezbytná závěrečná proměna). Bohužel však tato svěžest nevydrží až do konce, ačkoliv se film pořád snaží jít dopředu a některé pro žánr nezbytné odbočky naštěstí vynechává, (romantická linie je díky bohu opravdu vedlejší) ale film v sobě nemá žádné vyloženě příjemné překvapení, kterým by se vymanil ze škatulky jiných podobných filmů. Takhle prostě pobaví, ale zbytečně rychle se na něj zapomene, protože nemá nic čím by se vryl do paměti. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Dobrých komedií není nikdy dost a že se jich v poslední době moc neurodilo. Přitom stačí vzít dva osvědčené veterány - famózního Harrisona Forda a Diane Keaton plus mezi ně vpustit ztřeštěného "Bugse Bunnyho" Rachel McAdams. Hláška střídá hlášku. A bránice se otřásá pod salvami smíchu. Konečně. Morning Glory? Anytime! Anywhere! ()

Reklama

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Svěží a úsměvný film, bohužel však na slabší úrovni, než jsem čekala. Sama nevím, proč jsem si od Morning Glory tolik slibovala (snad to bude trailerem, který mě pobavil?), ale každopádně, nejedná se o film, který by stálo za to vidět víckrát. S jedním podíváním to končí a pravděpodobně nezanechá žádný silný dojem. Harrison Ford a Diane Keaton se mi sice v rolích líbili a taky pobavili, zato Rachel McAdams mi jako ambiciózní a užvaněná Becky úplně nesedla (což je trochu ironické vzhledem k tomu, že ona byla jeden z hlavních důvodů, proč jsem se na film těšila). Když si to tedy všechno sečtu, spíš než skvělá komedie mi vyjde průměrný příjemný film z pracovního prostředí, s komickými prvky a špetkou romantiky. ~(2,9)~ ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Televizní producentka, co by kvůli většímu koláči sledovanosti posnídala i z ucha vlastní mrtvé babičky a jako její protipól jedno kyselé zprávařské zelí v podání H.Forda.. Ač se to možná na první pohled nezdá, koncept je stejný jako u romantických komedií - jen je partnerský vztah nahrazen vztahem pracovním (dokonce nechybí ani závěrečný uvědomělý sprint vstříc „té správné“ volbě).. Snídaně s novou produkční na koksu tak ve finále zůstává jen další „koblihou hrající si na vlákninu“ a přiznejme si, ta snaha o šarm, či jiskření ještě černobílých konverzačních komedií byla poněkud křečovitá. Sám nevím, za co dávám třetí hvězdu. Možná z lítosti k Pomeroyovi, protože ať se brání sebevíc, stejně nakonec uvidí vyšetření jeho prostaty půl Ameriky. A živě.. Poslední spojovací materiál do truhly pak byla přehnaně ambiciózní postava R.McAdams. Ne nadarmo se říká, že je lepší být pasivní alkoholik, než aktivní workoholik.. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Tak takhle příjemnou a milou komedii jsem už dlouho neviděla. Film, u kterého si opravdu skvěle odpočinete. Navíc se děj odehrává (pro mě) ve velice zajímavém prostředí. Film rozhodně nepatří mezi to nejoriginálnější a vlastně nevyskytuje se zde nic nového, od začátku filmu víte, jak děj bude pokračovat a jak skončí, jenže tady vám to nějak vůbec nevadí, protože vše vám vynahradí opravdu skvělý výběr herců, na Harisonu Fordovi a především Rachel McAdams také vše doslova stojí. Když si vzpomenu na komedie, které se na nás denně valí, je Morning Glory s porovnáním s nimi rozhodně nadprůměr a tak dávám s naprosto čistým svědomím silné 4* a nakonec jedno mé přání. Prosím, více takových komedii. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (17)

  • Film je z části inspirovaný hrou „Sunshine Boys“ od Neila Simona, která se na Broadwayi hrála už od roku 1972. (Terva)
  • Hlavním úkolem při přípravách bylo nalézt zázemí pro televizní studio. Architekt Mark Friedberg postavil scénu ve skutečném, i když nyní nefungujícím televizním studiu Metropolis ve čtvrti Harlem. (ČSFD)
  • Don Roy King, který hraje ředitele DayBreak, je skutečným ředitelem Saturday Night Live (NBC) a Robert Caminiti, který hraje asistenta ředitele DayBreak, je skutečný asistent ředitele Saturday Night Live. (ČSFD)

Reklama

Reklama