Reklama

Reklama

Lenny, Eric, Kurt, Marcus a Rob jsou staří kamarádi a bývalí spoluhráči ze školního basketbalového týmu, kteří se po třiceti letech setkají na pohřbu jejich milovaného trenéra zvaného Klakson. Z Lennyho je úspěšný hollywoodský agent se sexy ženou, která je úspěšná módní návrhářka, a třemi neskutečně rozmazlenými dětmi, vychovávanými asijskou chůvou, kterou Lenny ze strachu před přáteli představuje jako výměnnou studentku. Obtloustlý Eric má diktátorskou dceru, čtyřletého syna, který je neustále kojený, psa s ochrnutými hlasivkami a předstírá, že je spolumajitelem úspěšné firmy se zahradním nábytkem. Kurt je zase snaživým a nedoceňovaným mužem v domácnosti, který očekává třetí přírůstek do rodiny. Má příšernou tchyni, která s nimi žije. Marcus má problémy s pitím a jako jediný je starý bezdětný mládenec. A mrňavý Rob se oženil s o dost starší hippie ženou, kterou bezmezně miluje, zároveň má s předchozími partnerkami dvě překrásné, vysoké, dospělé dcery a třetí dceru, která je mu podobná. Po trenérově pohřbu se pětice přátel přesune i s rodinami do velké chaty u jezera, kde slavili v roce 1978 své první basketbalové vítězství. Pánové vzpomínají na šťastné chvíle, připomínají si roky ve školních lavicích a postupně objevují, že stárnout neznamená pokaždé dospět, že v každém muži navždy zůstane kus dítěte a dospělost je taková, jakou si ji člověk udělá. Také se jim podaří spravit si vztahy s dětmi i manželkami a sehrát odvetný basketbalový zápas s dávnými rivaly z dětství se zapojením svých dětí, čímž si urovnají dávnou křivdu. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (852)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Na Sandlera vždy čakám s otvorenou náručou. Ani jeden z jeho výtvorov, ktorý som mal doposiaľ možnosť zhliadnuť (a že ich nebolo málo) nedostal menej než tri solídne hviezdy. Čo sa to s ním ku*va stalo?! __ Ak hľadám komédiu - chcem zábavu. Ak chcem zábavu - hľadám Sandlera. Ale v žiadnom prípade nehľadám rodinnú patlaninu, nech už je akokoľvek príjemne odsýpajúca. A tým presne Grown ups sú. __ Fičia, fičia, neťahajú sa ako slimáci, a počas toho všetkého vám veľká časť záležitostí príde roztomilá, ale..vtipy niesu vtipné, zábava nie je zábavou.. nemá to tú šťavu ako napríklad Zohan. __ Film do kina? Ó, preboha nie! Film na (ktorékoľvek) odpoludnie? Hell yeah.. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Jelikož už mně není 10, tak jsem se moc nebavil. Jako největší joke mi přišlo Sandlerovo opíkaní slaniny na UV lapaču hmyzu, výbornej byl klasicky Rob Schneider a Steve Buscemi. Jinak se bohužel kvalitní herecké osazenstvo nevyhýbá trapnosti, za což já se červenám až na prdeli, když se musím v duchu zjebat za mrhání časem. Podívat se na to určitě dá, menší pedanti to možná i ocení, ale já s tímhle končím, o dvojce ani nekotólám. 55% ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

To se tu zase dokázalo narvat spoustu skvělých herců a i díky nim jsem se příjemně bavil. Vše plyne takovým normálním tempem, parta kámošů se vydává strávit víkend v domě u jezera > klasika, ale přeci jen párkrát se tu objevily prvky bláznivé komedie, které nejvíce pobaví. No když se baví herci ve filmu, tak se většinou bavím i já. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k obsazení by člověk čekal, že se bude jednat o naprostý komediální nářez. Vyklubal se z toho jakýsi mravokární paskvil s velmi málo vtipnými hláškami a absolutně nulovým situačním humorem. Jediný aspekt, díky kterému stojí film za zhlédnutí je zřejmě velmi pohodová atmosféra, která celý film vyplňuje a nerad bych opomenul šípovou ruletu, která jistě stojí za zahrátí. Jen bych asi nedokázal vystřelit šíp tak, aby dopadnul na místo, ze kterého byl vystřelen. Děj je nemálo ubohý. Parta různě divných lidí jede společně strávit víkend mimo civilizaci, kde dělají přesně to, co lidé s dětmi běžně dělají. Nečekejte žádné šílenosti. Většinu stopáže se jen sedí a kecá a není vidět větší snaha někam s filmem pohnout. Vážně mě film zarmoutil, protože když v komedii chybí humor, tak je něco špatně. Pěknější hvězdička. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Omleté přirovnání, ale i Sandler se pokusil o své ‚Expendables‘ a výsledkem je solidní sbírka komiků na metr čtvereční filmového placu, přičemž je jasné, že natáčení si užili všichni bezezbytku. Rodinné hodnoty neprudí, naopak, pánové už nato mají věk, aby mohli mentorovat malé caparty, ale všechny prdící a gerontofilní vtípky bolestně mučí. A navíc vám dojde, že na tuhle sebranku je to i do vtipnosti nakonec relativně chudé. Přesto dobrá ‚trojka‘, jelikož vyjma Schneidera všichni hrají a duo Salma & Maria jsou absolutně dokonalé… mammas! :-) ()

Galerie (53)

Zajímavosti (35)

  • Kurt (Chris Rock) řídí Volvo XC90 Gen.1 z roku 2007. Rob (Rob Schneider) řídí Smart Fortwo (typ 451) z roku 2008. Higgins (David Spade) řídí Ford Mustang (S197) z roku 2009. Lamonsoff (Kevin James) řídí Cadillac Eldorado Coach Builders Limited Convertible z roku 1996. (LUKICKK)
  • Adam Sandler (Lenny Feder) ve filmu nosí triko UNH (University of New Hampshire). Sandler se narodil v Brooklynu (New York), ale vyrůstal v Manchesteru (New Hampshire). (Miuri)
  • V čase 50:22 drží chůva v pravé ruce propisky a v levé ruce knihu s hrnkem a odříkává slova z knihy. V následujícím záběru však drží knihu v pravé ruce a levou rukou pije z hrnku, což by v takové chvilce změnit nestihla. (Iveet)

Reklama

Reklama