Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nestárnoucí Harrison Ford se tentokrát objevuje v civilním dramatu inspirovaném skutečnými událostmi. Jako doktor se spojí s rodiči v podání Brendana Frasera a Keri Russellové, jejichž děti trpí smrtelnou genetickou poruchou. Zatímco zoufalý otec shání potřebné peníze, doktor se snaží vyvinout příslušný lék. Hlavními trumfy filmu jsou Fordův a Fraserův těžký hvězdný kalibr a hlavně nadčasovost tématu. Skotskému režisérovi Tomu Vaughanovi se ve vyprávění podařilo vyvážit vědecké bádání s napínavým sháněním peněz i dávkou nezbytného sentimentu. Díky tomu vznikl nečekaně nehollywoodský snímek, jenž mimo jiné ukazuje, jak podobné lékařské výzkumy vznikají a jak jsou financovány. (Febiofest)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (89)

campix 

všechny recenze uživatele

Naprosto průměrný film s průměrnými hereckými výkony (Ford) a s některými velmi podprůměrnými (Fraser). Dojetí se nedostavilo a nemyslím si, že bych byl nějak ,,emočně natvrdlý''. Prostě se u mě ty vlny emocí na rozdíl od My Sisters Keeper neprojevily a Extraordinary Measures tak prohrává s MSK na plné čáře. Na konci samozřejmě nemohl chybět dlouho očekávaný happyend. ()

jenik71 

všechny recenze uživatele

Pro dobré drama to rozhodně není špatný námět, ale celkové zpracování je po všech stránkách průměrné. Harrison Ford je jako vědec docela přesvědčivý, Brendana Frasera jsem vlastně poprvé viděl ve vážnější roli. Sice mě úplně nezklamal, ale také ani nenadchnul. A jaké film nabízí poselství ? I když vás trápí zákeřná nemoc, ještě není nic ztraceno a stojí za to bojovat. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Klasicky natočený film so sprevádzajúcim sloganom "podľa skutočných udalostí". Je to vlastne to jediné, čo vás na filme môže zaujať, pretože réžia aj herecké výkony sú rutinné a iba sa pdoriaďujú dôležitému posolstvu filmu. Dozviete sa , ako to chodí v americkom farmaceutickom priemysle, ak máte nápad, hlavu a chcete ho presadiť. Vzhľadom na to som sa pri filme nenudil a nechápem jednohviezdičkové hodnotenia, ono to ani nebolo tak prvoplánovo slzotvorné. Čistý priemer. ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

V popisku Febiofestu se píše nehollywoodský film - samozřejmě, že ihned zjistíte opak. Pompeho nemoc je těžká porucha a postihuje děti od narození, proto se připravte na lehké emocionální vydírání. Výzkumné prostředí s Fordem funguje dobře a do role drzého doktora mi seděl. Kino Scala Brno - málo lidí (paráda) plus dvakrát přerušená páska a neodpovídající titulky (to už taková paráda nebyla). ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Těžká rozhodnutí mohou děkovat především dvěma skutečnostem - že se mohou opřít o vděčnou větu "Natočeno podle skutečné události", a hlavně tomu, že si v nich chtěl zahrát Harrison Ford, který, jak už to bývá, je opět perfektní. Asi nikdy se však nepřestanu ptát, kdo a na základě čeho do tohohle filmu obsadil Brendana Frasera. Vždyť on je od dob Mumie herecky naprosto bezradný a ztracený, probůh... A to jak ve vážnějších filmech, tak v "komediích"... A tady takřka nesleze z obrazu. Au, au. Dovedu si představit, že jiný, lepší herec, by spolu s Fordem dokázal vytvořit dvojici, která by z Těžkých rozhodnutí mohla udělat film ve stylu Čas probuzení. Klidně. Ale takhle ne.__P.S. Dětská hrdinka byla taky výborná a její první setkání s dr. Stonehillem je nejlepší moment celého snímku. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo ve městech Beaverton a Portlant v americkém státě Oregon. (Terva)
  • Film byl inspirován skutečnou událostí a knihou "The Cure" od autorky a držitelky Puletzerovi ceny Greety Anand. (Terva)

Související novinky

Tak kdy bude další díl?!

Tak kdy bude další díl?!

11.01.2010

Spidey, Indy, Wolvie a Spockie – ti všichni chystají návrat. Kdy se jich ale dočkáme? Začněme jistotami: studio Paramount Pictures oficiálně stanovilo datum premiéry Star Treku 2 na 29. června 2012.… (více)

Reklama

Reklama