Reklama

Reklama

Arogantní a líný princ Thadeous strávil celý život ve stínu staršího bratra Fabiouse. Závidí mu jeho odvahu, hrdinství, oblíbenost a příští post krále. Z poslední výpravy si Fabious přivezl krásnou Belladonu, aby ji pojal za manželku. Než se svatební zvony stačí pořádně rozeznít, objeví se čaroděj, který nevěstu unese na svůj hrad. Thadeouse zaskočí, když mu královský otec přikáže pomoci bratrovi získat zpět unesenou dívku a zničit čaroděje Leezara. Na cestě za záchranou potkávají krásnou, ale velice vznětlivou lovkyni Isabel, která má s Leezarem nevyřízené účty. Na cestě za záchranou Belladony je čeká mnoho nástrah a zrádných manévrů, při nichž může Thadeous konečně dokázat, že je stejně statečný jako jeho bratr. (TV Nova)

(více)

Videa (16)

Trailer

Recenze (1 020)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Až na několik zcela mimořádných vyjímek nemám pohádky, jejichž hlavním tématem je záchrana princezny chrabrým hrdinou, zrovna v lásce. Upřímně jsem čekala další akčně-pohádkovou podprůměrnost, kterou budu mít problém vůbec dokoukat. Jenomže jsem absolutně nečekala, že by něco s tak tuctovým obalem/plakátem mohlo obsahovat takovej kopec krve, úchylností a sprosťáren (to bych spíš očekávala u nějakého nezávislého kousku). Well done, to bylo drsné (a dokonce i do konce koukatelné) XD. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

To byla teda blbost! Ale tentokráte myšleno jako pochvala. Skvěle jsem se bavil, prožil dobrodružnou šílenou cestu ve filmu, který by směle mohl být parodií třeba na Souboj Titánů. Souvislost s plechovým ptákem čistě náhodná. Zpočátku mě vulgarismus tvůrců kdy se mluví dost sprostě vadil, pak již mě tento fakt vůbec nevadil. Stejně jako když Danny McBride nosí na krku penis minotaura. V Your Highness je dovoleno naprosto vše. James Franco se ukazuje v čím dál lepším světle. Natalie Portman je nekrásnější bytostí na světě. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie, která funguje překvapivě hodně dobře i ve své fantasy části. Pravda, humor někdy až příliš balancuje na hranici trapnosti a někdy už prostě tu pomyslnou hranici vkusu překročí. Naštěstí se zde ale přepne do oné fantasy roviny, která celkem funguje a to hlavně díky epické hudbě a výborným akčním scénám. No a pak je tu samozřejmě ještě výborný Danny McBride, který utáhne film i v těch problemačtějších chvílích. Jeho postava prince Thadeouse je totiž ten správně sympatickej debil, který si ze všech těch fantasy klišé dělá srandu a nejradši by doma spal s trpaslicema. Tomu prostě nejde nefandit ;) 70% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 4/10 Děj 2/10 Hudba 5/10 Efekty 6/10/// +Natalie Portman vypadá krásně, slušné triky -film byl zábavný jen v momentech kdy se o to nesnažil, jinak jsem už dlouho neviděl sprostější film, jaká, že je na něj přístupnost?, Danny R. McBride i James Franco mě celkem otravovali/// Nechápu jak si někdo mohl dovolit natočit takový film a nechci být u toho když na něj do kina půjdou děti. Film se podle trailerů tváří jako dobrodružná zábavná fantasy pohádka ve které nechybí spousta akce a humoru. Realita je ale úplně někde jinde a až na pár svěžích a odvážných nápadů a spousty krevních cákanců, uříznutých končetin, sexu, nahoty ...film nic moc zábavného nenabízí. Když už jste za polovinou filmu a pořád si říkáte, že se ještě vlastně nic neudálo, znamená to, že tady není něco v pořádku. Taky nechápu jak se Natálka mohla do něčeho takového uvrtat./// Celkem 38%/// ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdi... No, dobře... Hlavní postava Prince a pruďase = o něco méně podlý Edmund Blackadder. Sluha / společník hlavní postavy = o něco méně blbý Baldrick, sluha / společník Edmunda Blackaddera. Myslíte si, že mě toto "okopírování" postav z mnou milované Černé zmije natolik pobouřilo, že jsem filmu dal dvě hvězdy? Omyl. Bylo to právě to nejlepší, co mi Princ a pruďas nabídl.____Tři největší bolesti: 1) Že postavy po celý film soupeří v užívání (kromě několika výjimek) prvoplánových vulgarismů všeho druhu, mi k žádném komediálnímu uspokojení nepomohlo. Scénáristé se na tento nápad až nezdravě příliš upnuli, a tak, po nějakých dvaceti minutách, místo aby všechno to "jakoby nevhodné" fuckování diváka šokovalo a nutilo ho se smát, otravuje. 2) Klišé, klišé, klišé. Pitomý příběh, který se scénáristé pokusili maskovat tím jediným nápadem (viz bod 1)), je neskutečně neoriginální, ačkoliv snaha o parodii v něm vidět je. Bohužel malá a málokdy. 3) Odbytá režie zejména akčních scén. Ani to, na čem se daly nasbírat body za originalitu, originální není. Natož zábavné. Úvod s popravou připomene Piráty z Karibiku, scéna s kočárem Wild Wild West, souboj s netvorem zase libovolný souboj s netvorem z televizní Xeny. Bohužel všechno jen připomene - nic objevného se nekoná. Zkrátka nuda. Pokud mají akční scény nějakou dynamiku (závěr především), vděčí za to jen a jedině Jablonského povedené (ze Zimmerových Pirátů vycházející, ale povedené) hudbě.____Klady: Pochválen buď skvělý Danny R. McBride, díky Zooey Deschanel, která naivní, ničeho neznalou princeznu zahrála velice roztomile, rád jsem opět viděl Damiana Lewise, ačkoliv jeho role... No... Škoda písmen, a potěšil i zmíněný Steve Jablonsky, jehož soundtrack by byl ovšem mnohem, mnohem lepší, kdyby jej hrál opravdový velký orchestr a ne jakási jeho elektronicky vytvořená nápodoba, jejíž zvuk místy opravdu tahal za uši. Dvě hvězdy a buďte rádi. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (15)

  • Film měl z větší části negativní ohlasy. Na agregátoru filmových recenzí Rotten Tomatoes měl v celkových 96 recenzích hodnocení 24% a u vybraných recenzí „nejlepších kritiků“ 10%. Richard Roeper dal filmu známku C+. Přestože byly nějaké části filmu vtipné, kritizoval akční sekvence a zvláštní efekty. Andrew O'Hehir z webového portálu Salon.com o filmu řekl, že pár hodin po jeho zhlédnutí filmu přemítal nad tím, jestli to není nejhorší film všech dob. Roger Ebert a Peter Travers dali filmu jednu hvězdičku ze čtyř. (Čiban)

Související novinky

HBO a Peter Berg zredukují lidstvo

HBO a Peter Berg zredukují lidstvo

13.06.2013

Na obrazovky zřejmě nejuznávanější kabelové stanice míří nový sci-fi seriál The Leftovers z tvůrčí dílny Petera Berga (který produkuje a zrežíruje pilotní díl) a Damona Lindelofa (který byl nenáviděn… (více)

Best of 2011 dle vybraných uživatelů

Best of 2011 dle vybraných uživatelů

31.12.2011

Další filmový rok je za námi, a tak vám přinášíme přehled nejlepších filmů roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Jako vítězný snímek z tohoto… (více)

Zrzka s mečem neřekla poslední slovo

Zrzka s mečem neřekla poslední slovo

12.02.2011

V 80. letech ji po Arnoldově boku hrála Brigitte Nielsen, před nějakým časem si měla kroužkový pancíř ve formě sexy bikin v Rodriguezově produkci navléct Rose McGowan (dokonce se objevila i na… (více)

Včera jsme to roztočili, drahoušku

Včera jsme to roztočili, drahoušku

26.08.2009

No, možná ne tak úplně včera, spíš „nedávno“. Tento týden padla první klapka historicko-dobrodružného The Eagle of the Ninth a upírského westernu Priest, taktéž už je v plném proudu natáčení fantasy… (více)

Reklama

Reklama