foto

Danny McBride

  • nar. 29.12.1976 (40 let)
    Statesboro, Georgia, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Daniel McBride je americký herec, scenárista a producent. Narodil sa 29. decembra v Statesboro v štáte Georgia, vyrastal ale vo Virgínii v meste Fredericksburg.
Počas štúdia na North Carolina School of the Arts sa spoznal s Davidon Gordonon Greenom, Jeffom Nicholsom a Jodym Hillom. Spočiatku sa venoval hlavne písaniu a réžii. Zvykol však hrávať v menších projektoch svojich kamarátov zo školy. Neskôr ho obsadil už spomínaný David Gordon Green do filmu ALL THE REAL GIRLS, kde mal ale tiež iba maličkú rolu. Spolu s Jodym Hillom sa odsťahovali do Hollywoodu, no nepodarilo sa im presadiť, a tak sa vrátili späť domov do Severnej Karolíny, kde v roku 2006 natočili nízkorozpočtovú komédiu THE FOOT FIST WAY. McBride v nej stvárnil trenéra taekwonda. Film zožal úspech na filmovom festivale Sundance. Vďaka tomu si ho všimli komediálne pojmy ako Ben Stiller, Will Ferrell alebo Seth Rogen, s ktorými začal spolupracovať. V roku 2007 sa objavil hneď v troch komédiách. Vo filme TESNE VEDĽA, ktorý režírovali bratia Farrellyovci, sa stretol s Benom Stillerom. V snímke SUBERBAD si zahral spolu so Sethom Rogenom a posledným tretím filmom bola komédia PIRÁT SILNIC. Rok na to sa objavil v štyroch filmoch, samozrejme v komédiách. Najznámejšou bola TROPICKÁ BÚRKA, kde sa opäť stretol s Benom Stillerom. V TRAVIČKE ZELENEJ si zahral po boku Setha Rogena. Ďalšie filmy boli FANBOYS a TVRĎÁK TAYLOR.
V roku 2009 hral po tretíkrát so Sethom Rogenom vo filme OBSERVE AND REPORT. S Willom Ferrellom si zahral v dobrodružnej komédii LAND OF THE LOST. V tomto roku sa ešte opäť spojil s režisérmi Jodym Hillom a Davidom Gordonom Greenom a natočili komediálny seriál EASTBOUND & DOWN.
V nasledujúcom roku sa objavil asi v jeho dosiaľ najambicióznejšej snímke LIETAM V TOM, kde si zahral spolu s Georgom Clooneym.

M "ed_wood" B

Herecká filmografie

Filmy

2017 Alien: Covenant - Prologue: Last Supper
The Legacy of a Whitetail Deer Hunter
Vetřelec: Covenant
Zeroville
2016 Angry Birds ve filmu
Buchty a klobásy
2015 Aloha
Don Verdean
Hell & Back
Ruku na to
2014 The Sound and the Fury
2013 Apokalypsa v Hollywoodu
As I Lay Dying
Bez minulosti (TV film)
2011 Fight For Your Right Revisited
Kenny Powers: The K-Swiss MFCEO
Kung Fu Panda 2
Princ a pruďas
30 minut nebo méně
2010 Já, padouch
Na doraz
2009 Fanoušci
Lítám v tom
Země ztracených
Zevlovat a prudit
2008 Travička zelená
Tropická bouře
Tvrďák Taylor
2007 Pirát silnic
Superbad
Těsně vedle
2006 Rukama nohama
2003 Všechny prima holky

TV seriály

2017 Boj o ředitelnu (TV seriál)
Slaughter (S02E02)
Tiger Town (S02E01)
2016 Boj o ředitelnu (TV seriál)
End of the Line (S01E09)
Gin (S01E08)
Kniha dobra (S01E07)
další epizody (9)
Zviřátka (TV seriál)
Turkeys (S01E10)
2014 Chozen (TV seriál)
2011 Good Vibes (TV seriál)
2009 Nahoru a dolů (TV seriál)
2007 Drunk History (TV seriál)

TV pořady

2015 The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2014 Stand Up to Cancer (TV pořad)
2014 MTV Movie Awards (TV pořad)
2013 2013 MTV Movie Awards (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
2009 2009 MTV Movie Awards (TV pořad)
2007 Up Close with Carrie Keagan (TV pořad)
2005 Attack of the Show! (TV pořad)

Hudební videoklipy

2012 Tenacious D: Roadie (hudební videoklip)

Scenáristická filmografie

Filmy

2018 Halloween
2011 Princ a pruďas
2006 Rukama nohama

TV seriály

2017 Boj o ředitelnu (TV seriál)
Slaughter (S02E02)
Tiger Town (S02E01)
2016 Boj o ředitelnu (TV seriál)
End of the Line (S01E09)
Gin (S01E08)
Kniha dobra (S01E07)
další epizody (9)
2009 Nahoru a dolů (TV seriál)

Režijní filmografie

TV seriály

2016 Boj o ředitelnu (TV seriál)
Výlet (S01E03)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(53)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace