Reklama

Reklama

Ve filmu Nezapomeň na mě hraje Robert Pattinson rebelujícího mladíka, jenž se zamiluje do dívky v podání Emilie de Ravin (např. seriál Ztraceni). Jejich nečekaná láska musí projít silnou zkouškou způsobenou tragédií v obou rodinách. Role otců ztvárnili James Bond Pierce Brosnan a oscarový Chris Cooper. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (929)

larelay 

všechny recenze uživatele

Takto ma uz davno ziaden film, jeho zaver a herecke obsadenie dokopy neprekvapilo. Zostala som absolutne odzbrojena a myslim, ze celkom pravom (hoci viaceri nebudu suhlasit). Skvela atmosfera, podmaniva hudba, krasny pribeh, ved co , aj tak som len clovek a zivot je proste zivot. Pribeh sa s vami nemazna a do deja vas vcucne uz hned od zaciatku jednou famoznou scenou. Treba vidiet. Je dost mozne, ze film sa bude pacit skor romantickejsim a dramofilnejsim povaham, ako tym, co oblubuju akcnaky, horory a sci-fi. A cuduj sa svete, nikdy som si nepomyslela, ze to poviem, ale Robert ma v sebe nejaku stipku toho hereckeho talentu :) ()

_Berunka_ 

všechny recenze uživatele

První komentář po roce a Rememer Me? Přiznávám, že když jsem se rozhodla si promítnout tento kousek z dílny Allena Coultera, neměla jsem příliš velká očekávání. Robert Pattinson mi je čímsi ne příliš sympatický už díky Twilightu, a tudíž ve mně film už od prvního spatření propagačních plakátů vyvolával dojem laciné a fádní mainstreamové cetky. Pravda je ta, že jsem ani netušila, že Remember Me tu má pěkných 77%. Po mých počátečních skeptických myšlenkách jsem ale od prvních scén filmu byla mile překvapená. Snímek se zprvu jevil až skoro nadprůměrně, ale pak příběh zabředl přesně tak, jak jsem očekávala. Předvídatelný, prvoplánový scénář, ale nevím proč, v tomhle případě mi to nevadilo. Asi jsem si chtěla jen pustit něco oddechového, co ani neurazí, ani nijak zvlášť nepotěší. I toho Roberta jsem tam snesla, ačkoli se mi jeho styl hraní jeví jako značně nepřesvědčivý a jeho věčný trpitelský výraz mne irituje. Jinak jsou herecké výkonny zdařilé. Taťka Brosnan coby "krkavčí otec", mladičká Emilie de Ravin už není Lost, ale vy se pomalu ztrácíte v jejích až hypnotizujících modrých očích, ovšem nejhezčí výkon zde podle mého názoru předvádí talentovaná sestra hrdinně čelící stupidním spolužačkám ve škole. Celkově mě film nijak hluboce nezasáhl, ani při závěrečných scénách z tragického okamžiku, který se navždy zapsal v lidských dějinách, i když to je možná mým prohlubujícím se cynismem :-D Překvapilo to, bylo to milé, s příjemným piánem a plakáty Amnesty International na zdi. 3* a víc ani ťuk. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Kdyby se jednalo o film z roku 2019, patrně bych předem věděl zápletku a neudělalo by to na mě takový dojem. Jelikož jsem ale pointu neznal, tak na mě zafungovala výborně. Robert Pattinson už během upírského řádění dokazoval, že dokáže zahrát i něco víc a naštěstí se mu to daří dodnes. A Claire ze Ztracených (kde mi přišla vždycky spíš otravná a příliš těhotná) je tady fakt kus. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Když se divák oprostí od lehkého znechucení nad tím, kdo hraje hlavní roli, čeká na něj dle mého velmi intenzivní a velmi dobře vygradovaný snímek. Zároveň je nutné zmínit, že onen smutně do kamery hledící element v hlavní úloze tentokrát není vůbec špatný. Ba naopak. Robík tu vystupuje jako jedenadvacetiletý mladík Tyler na hraně, který se připlete k pouliční šarvátce.. Tu dle jeho soudu špatně vyhodnotí zasahující policista a první, co Tylerova spolubydlícího napadne, je pomstít se na policistově dceři Ally, která navštěvuje stejnou školu. Hloupé? Ano!! Co ale následuje, hloupé rozhodně není. V hloubavém dramatu nejen o rodinných ztrátách tu totiž mimo jiné vystupují i právě dva autoritářští otcové obou budoucích milenců, kteří jsou kořením celého vyprávění (třeba vypjatá scéna konfrontace hlavního hrdiny a jeho otce v jeho kanceláři je pak herecky skutečně výborná). Celé je to navíc zabalené do takové zvláštní atmosféry, která mi sedla. A samoúčelné a záměrně vyhrocené finále mi, světe div se, nevadilo.. možná i naopak!! ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Remember Me je pro mne velké překvapení. Už dopředu mě odrazovalo obsazení (Pattinson, Brosnan), ale právě oni dva možná díky výborně napsaným rolím překvapili. Je pravdou, že námět působí omšele a možná byl už stokrát natočený, ale tady úplně jinak funguje tempo a nakonec překvapí i konec (ačkoliv k němu vše směřuje). Pochválit musím dost potemnělý soundtrack, jediné podstatné mínus bych snad viděl v délce filmu. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (12)

  • Severoamerické tržby dosáhly 19,1 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 56 mil. (NIRO)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 16 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno