Reklama

Reklama

V létě roku 1957 se sedmiletý Bryce Loski přestěhoval spolu se svými rodiči a starší sestrou do malého městečka, kde se setkává s dívkou ze sousedství a zároveň novou spolužačkou, Juli Bakerovou. Zvědavá a bystrá Juli se do něj na první pohled zamiluje. Bryce se jí naopak snaží ze všech sil zbavit, zdá se mu dotěrná a protivná. Léta běží, rozporuplný vztah Bryce a Juli se nijak zásadně nemění. V sedmé třídě však nastává v Bryceově životě velká změna. Po smrti babičky se k nim nastěhuje dědeček Chet, který vidí Juli v úplně jiném světle. Imponuje mu její tvrdohlavost a odhodlání. Jednoho dne se Juli rozhodne zachránit starý platan, který stojí v jejich ulici. Prosí Bryceho o pomoc a doufá, že ji podpoří. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (765)

ninon 

všechny recenze uživatele

Navodilo to ve mě dojem sobotního dopoledne, protože v tu dobu takové filmy v TV dávají. Už mi chybělo jen kakao. On ten film sám o sobě byl sladký dost. Marně jsem doufala, že to neskončí tak jako x podobných filmů. A tak si teda budu představovat, že jim to vydrželo max. rok, pak Bryce zjistil, že ho Juli jaksi fyzicky nepřitahuje. Že ho nepřitahovaly vlastně nikdy ženy (důkaz ve filmu) a že by byl nejradši s Garrettem (někde za tělocvičnou). Bryce bude chvilku na převýchově v blázinci, pak se napraví, vezme si nějakou husičku od vedle. Juli to vezme všechno statečně a odjede meditovat do Indie, pod strom bódhi. Bryce se nakonec oběsí na tom stromu, co jsme viděli ve filmu v závěru, že. :o) ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Poutavý příběh o dvojici naprosto rozdílných rodin žijící přes ulici naproti sobě. Pravděpodobně nejvíce zaujme způsob vyprávění, který je nastíněn ze dvou úhlů pohledu dětí a jejich milostném příběhu. Bylo to sice milé, vtipné a velice příjemné sledování, přesto jsem však očekával dojemnější závěr a ohledně čtyř hvězd proto stále váhám. Popřípadě to na ně vyjde jen velmi těstě. 70% ()

Reklama

_Berunka_ 

všechny recenze uživatele

To byla tak kouzelná podívaná, že se z toho nemůžu vzpamatovat. Milý příběh o dvou dospívajících lidech, který je o to zajímavější, protože je vyprávěný neskutečně uvěřitelně z pohledů obou a tím tento snímek ještě nabírá svou hodnotu. Vždyť kolikrát se vám stalo, že jste něco udělali a ten druhý si to vyložil úplně jinak? A o tom to přesně je... Nechala jsem se unášet tou naivní atmosférou a příběh plynul s lehkostí dál. Hodina a půl je relevantní délka filmu, i když jsem se na konci filmu přistihla, že bych uvítala i několik okamžiků s hlavními hrdiny navíc. Juli je úžasná postava plná nadějí a iluzí a je svá, což se mi na ní hodně líbí. Navíc objevila svůj diamant! Viděla v Brycovi něco, co ostatní neviděli a snad ani on sám. Líbí se mi i vytrvalost Juli, protože i přesto, že Bryce jí zrovna nenahrával, ona se snaží dál. Dávám 4*, ale možná to časem zvednu na 5*. ;) ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Má mě rád,nemá mě rád? Typická otázka,po jejíž odpovědi prahne asi každé srdce malé holčičky. Příjemný a úsměvný příběh o Bryceovi a July, kteří jsou odmala sousedi a jak postupem času dospívají, začnou cítit jeden k druhému něco víc. Děj u mě vyvolal po celou dobu úsměv. Příjemné prostředí šedesátých let, sympatičtí dětští herci a hlavně pohodová atmosféra, jakou jsem už dlouho nezažila.Takové něžné pohlazení po duši. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Bezstarostný a oddychový príbeh, ktorý zahreje nejedno divácke srdce. Náhmatovo rozoberá téma detskej (no i tej dospeláckej) fantázie, nesplnených snov, povrchnosti niektorých jedincov, priateľstva, zadržiavanej (pre okolie neprípustnej) lásky a ďalšie. Hlavné duo je skutočne sympatická kopa a zároveň poteší i mini rolička Johna Mahoneya ala Frasierov papa. Pochopiteľne sa nejedná o nič revolučného alebo prevratného, no keď on ten Flipped odsýpa tak neuveriteľne rýchlo, pohodovo a nenútene, až neverím svojím rukám škaredým, no vážne mám chuť nahodiť možno aj zaslúžený, plný počet. V jednoduchosti spočíva krása - pravda, pravda. Ale.. predýcham to, schladím hlavu a teraz... vychádzajú "len" krásne štyri hviezdy. P.S. dodám, že TOTO si každý z nás zažil a možno práve v onej nenápadno-šibalskej ingrediencii spočíva suverénne očarenie davov miestnej komunity - čo zatiaľ môžme názorne pozorovať. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • Knihu, podle níž je film natočen, napsala americká spisovatelka Wendelin Van Draanen. Zatímco ve snímku se příběh odehrává v šedesátých letech dvacátého století, v knize po roce 2000. (-bad-mad-wolf-)
  • Dům Bakerových byla jen "stavebnice". Místo, na kterém tento dům stál, je jinak park. (Cheeker)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 14 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama