Reklama

Reklama

V létě roku 1957 se sedmiletý Bryce Loski přestěhoval spolu se svými rodiči a starší sestrou do malého městečka, kde se setkává s dívkou ze sousedství a zároveň novou spolužačkou, Juli Bakerovou. Zvědavá a bystrá Juli se do něj na první pohled zamiluje. Bryce se jí naopak snaží ze všech sil zbavit, zdá se mu dotěrná a protivná. Léta běží, rozporuplný vztah Bryce a Juli se nijak zásadně nemění. V sedmé třídě však nastává v Bryceově životě velká změna. Po smrti babičky se k nim nastěhuje dědeček Chet, který vidí Juli v úplně jiném světle. Imponuje mu její tvrdohlavost a odhodlání. Jednoho dne se Juli rozhodne zachránit starý platan, který stojí v jejich ulici. Prosí Bryceho o pomoc a doufá, že ji podpoří. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (765)

freddy 

všechny recenze uživatele

První láska je asi nádherná a nepopsatelně krásná, ale protože mně se první láska v dětství i během dospívání vyhnula a vyhýbá se mi vlastně pořád, tak ji znám jen z filmů a nemohu posoudit, jestli je tak krásná a zároveň tak komplikovaná, jak ji líčí nejeden film. Ale nemusel jsem ani prožít první lásku na to abych věděl, že celý tenhle film je výjimečný a okouzlující. Přitom film nenabízí nic jiného než primitivní a jednoduchý příběh o dvou sousedech a zároveň spolužácích, kteří se ve svých citech tak nějak míjejí, aby na konci filmu pochopili něco, co je divákovi jasné už od začátku, totiž že tenhle příběh nemůže skončit špatně. Těžko říci, co z tohoto filmu dělá tak výjimečnou a zapamatováníhodnou záležitost. Možná to je zvláštní forma vyprávění, možná lehkost, s jakou se děj posouvá dopředu, možná zasazení děje do 60. let a nikoliv do současnosti, a možná herecké výkony, které jsou opravdu velmi kvalitní a dětští herci nikterak nepokulhávají za výkony svých dospělých hereckých kolegů. Tohle není jen obyčejný film, tohle je film s úžasnou atmosférou a jedním milým příběhem, který prostě chytne za srdce. Zde nemám nad čím váhat, film si pět hvězd zaslouží a taky je ode mne dostává. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Poutavý příběh o dvojici naprosto rozdílných rodin žijící přes ulici naproti sobě. Pravděpodobně nejvíce zaujme způsob vyprávění, který je nastíněn ze dvou úhlů pohledu dětí a jejich milostném příběhu. Bylo to sice milé, vtipné a velice příjemné sledování, přesto jsem však očekával dojemnější závěr a ohledně čtyř hvězd proto stále váhám. Popřípadě to na ně vyjde jen velmi těstě. 70% ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Usměvavé vyprávění příběhu ze života, kde se Reiner, narozdíl od drtivé většiny americké produkce fokusující se na výměny životních mouder dospěláků, ve Flipped soustředí na ZŠ. Má to své neochvějné kouzlo a punc melancholické nostalgie, navíc atypicky okořeněnou prkenými šedesátými roky plné předsudků a zaběhlých šablon. Rychle to uteklo a bylo to velmi zábavné. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Vůbec mě tenhle film nelákal, ale nedávno mi byl doporučen, dal jsem mu šanci ... a nelituju. Dostalo mě to. Dojalo. Je to krásný, milý, zajímavě odvyprávěný příběh. A fun fact: Při sledování jsem si vzpomenul na film Stand by Me, přesné vykreslení těch vztahů mezi dětmi mi ho úplně hrozně připomínalo. No a překvápko - on to natočil stejnej režisér :-) ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Bezstarostný a oddychový príbeh, ktorý zahreje nejedno divácke srdce. Náhmatovo rozoberá téma detskej (no i tej dospeláckej) fantázie, nesplnených snov, povrchnosti niektorých jedincov, priateľstva, zadržiavanej (pre okolie neprípustnej) lásky a ďalšie. Hlavné duo je skutočne sympatická kopa a zároveň poteší i mini rolička Johna Mahoneya ala Frasierov papa. Pochopiteľne sa nejedná o nič revolučného alebo prevratného, no keď on ten Flipped odsýpa tak neuveriteľne rýchlo, pohodovo a nenútene, až neverím svojím rukám škaredým, no vážne mám chuť nahodiť možno aj zaslúžený, plný počet. V jednoduchosti spočíva krása - pravda, pravda. Ale.. predýcham to, schladím hlavu a teraz... vychádzajú "len" krásne štyri hviezdy. P.S. dodám, že TOTO si každý z nás zažil a možno práve v onej nenápadno-šibalskej ingrediencii spočíva suverénne očarenie davov miestnej komunity - čo zatiaľ môžme názorne pozorovať. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 14 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Knihu, podle níž je film natočen, napsala americká spisovatelka Wendelin Van Draanen. Zatímco ve snímku se příběh odehrává v šedesátých letech dvacátého století, v knize po roce 2000. (-bad-mad-wolf-)
  • Dům Bakerových byla jen "stavebnice". Místo, na kterém tento dům stál, je jinak park. (Cheeker)

Reklama

Reklama