Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V lehké komediální nadsázce sledujeme příběh slušného, hodného, ale do dnešního života se skoro nehodícího doktora Čeňka Dobeška. Byť svědomitým lékařem, neumí svého povolání či poslání využít ke svému prospěchu jako jiní jeho kolegové ze studií nebo ze špitálu. Spokojen se svým životem po boku hezké manželky Zuzany a i bohužel úděsné tchyně Marie Košvancové v panelákovém bytě 2+1 ochotně a v jakoukoliv dobu vyhoví prosbám všech, kteří zazvoní u jejich bytu, žádající jeho služby. Svou pokornou skromností a ochotou pobuřuje svou tchyni, která by ráda měla za zetě doktora s velkým D, tedy někoho, kdo je především uznávanou osobností, vydělávající velké peníze. A nesloužit komukoliv a zadarmo, jako to činí Čeněk. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (589)

easaque odpad!

všechny recenze uživatele

nostalgický odpad* tenhle film nemá žádné klady a jen si chtěl Troška s filmovým štábem vyrazit zadarmo na dovolenou do Keni. To jim vyšlo a kupodivu jim výsledek i něco vydělal ... co víc si přát :-) [ PŘÍBĚH: 0 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Jeden z mala filmov poslednej rezijnej tvorby pána Trošky, ktorý ma celkom bavil. Je to tiez somarina, ale mila somarina, kde vidím, že herci si to užívajú a hrajú celkom sympatický. Priznám sa, že aj ja som sa zaľúbil do letušky Lenky, ktorá tam pôsobila, ako keby tam padla z nebies. Všetci sú tam ukričaný, urevaný a hysterický a ona len príde a už je hned stredobodom pozornosti. Je to trocha sci-fi, lebo taká krásavica sa zahladí do takého mimozemšťana sa da naozaj asi len v Troškovom filme, ale odpúšťam mu, som rad, že tam bola. A tak moje hodnotenie zdvihla na slabé, ale 4*. ()

Reklama

Hismael 

všechny recenze uživatele

Jediná věc, která se dá pochválit, je Eva Holubová. Všechno ostatní je klasický podprůměrný Troška. Bůh ví, jaké by bylo hodnocení, kdybych znal knihu. Když to trochu přeženu, tak děj postrádá nějakou trochu normální linii běžného chování lidí a proto málo která postava jedná nějakým racionálním způsobem. Výsledek rozhodně není humor. Paradoxně těch pouhých 15 minut v Africe u jezera hrochů, je dost možná ta nejhorší část celého filmu. Troškovi výroky o tom, jak točí filmy pro českého diváka, ve kterých by se mohl poznat, mě začínají děsit. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

První, co mě napadlo po filmu bylo, jestli stálo štábu a hercům za těch pár minut filmu odjet na natáčení do Afriky. No, asi stálo, ale ve filmu byly ty scény stejně zbytečné. Pěkná dovolená zdarma. Tedy za honorář...ale ona byla určitě neskutečně pracovní, žádná pohoda a safari :-) Stejně to zaplatili sponzoři. Pokud vás zajímají kteří, stačí prvních pár minut filmu a dozvíte se jejich jména. Herci hráli hrozně a Jaroslav Šmíd mi je navíc strašně nesympatický. Pointa postavy Jiřího Langmajera (Dr. Pištělák - kdepak už jsem to jméno slyšel? No ano, v jiné komedii! Ale tu autoři tohoto počinu asi neviděli nebo se jí nepoučili, protože ta byla vtipná.) byla povedená, nicméně, to velmi slabý děj rozhodně nepostavilo na nohy. Zlatá princezna ze mlejna, tam od čerta a vodníka podle představ Zdeňka Trošky pitvoření se očekávám...od "normálních" lidí, kteří vystupují v tomto filmu, mi to vadí. Pana Švandrlíka jsem měl velice rád, ale jeho prózy jsou o dost slabší, než krátké povídky typu Draculův švagr - byť i ten pohříchu herecky nezajímavý. Takže film nepřekročil stín ne úplně skvělé předlohy. ()

salahadin odpad!

všechny recenze uživatele

Troška a jeho další pokus o totální degradaci českého národa na bandu přízemních buranů. Pravda, co čekat od národa, kde nejpoužívanější papírovou věcí krom hajzlpapíru je bulvár Blesk, kde pelikán jménem Zeman usedá na svou pravidelnou stolici na Pražském hradě a kde Zdeněk Troška rozdává dobrému vkusu facky jednu za druhou. V paměti mi utkvělo několik scén, na něž bych opravdu velmi rád zapomněl. Při scéně, kdy si troška "hraje" se zadkem Jardy Šmída, se mi udělalo skutečně nevolno, chytl jsem barvu Rákosníčkova podpaží a mrákoty se o mě pokoušely jako snad nikdy. A Pogodová s džu-džu šamany mě bude dlouho strašit ve snech. Že já vůůůlse na tuhle krávovinu díval!!! ()

Galerie (51)

Zajímavosti (25)

  • Nemocniční scény se natáčely v 8. patře nemocnice Na Homolce. Tři dny se točilo v barrandovském ateliéru, kde vznikala scéna s uříznutím bledé tváře Dr. Čeňka Dobeška. (TheSlezy)
  • Jídlo filmařům připravovala místní kuchařka. (blackrain)

Reklama

Reklama