Reklama

Reklama

Místa

Trailer 1

Drama o lásce, ztrátě a pomstě. Dvěma devatenáctiletým klukům Adamovi (Vladimír Polívka) a Markovi (Jan Cina) je jejich rodiště těsné, zároveň ale moc nevědí, co si se svými životy počít. V tu chvíli do jejich světa vstupuje dcera místního prominenta Anna (Johana Matoušková) a vnáší do něj tajemství, napětí a touhu. Zdánlivě nudné a usedlé město před nimi začíná odhalovat temné spodní proudy. Annin otec má navíc k dceři velmi ochranitelský vztah, a když se trojice zaplete do konfliktu ústícího v krvavou rvačku, usoudí, že přátelství jeho dcery s Adamem a Markem může být nebezpečné... Místa jsou novým projektem tvůrců nejlepšího filmu roku 2010 Pouta. Děj se odehrává v 90. letech na malém městě, kde nelze dělat nic, ale zároveň i tak trochu všechno. (CinemArt)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (92)

Davies182 odpad!

všechny recenze uživatele

Nejvyčerpávající film. Film s nejsardoničtějšími dialogy. Nejkomičtější scénář k filmu. Nejnevěrohodnější herci... A tak dále. Český lev by mohl z fleku uvést desítku nových, negativistických kategorií. Místa by válela. Je mi to líto a jsem smutný. To je teda kabaret, todlecto! Ehm. ()

Kosmik 

všechny recenze uživatele

Nejsmutnější filmy jsou podle mě ty, které skrývají potenciál něčeho opravdu hodnotného, co se ale ve výsledku nepovede. A to je i případ tohoto filmu. Námět je evidentně silný. 90. léta, éra divokého kapitalismu a v něm dva kamarádi, co se chytnou místního velkopodnikatele a zároveň i mafiána. Na jednu stranu mu přinesou úspěch se zvýšením poslechovosti jeho soukromého rádia. Na stranu druhou se zamotají do dosti nebezpečné hry. Ale jak tu přesně napsal Tosim přirovnání s vypuštěnými zajíci. Buď na úrovni scénáře, technického scénáře nebo počtu natočených záběrů vznikl evidentně problém, kdy důležité dějové zvraty občas zanikají nebo jich i část chybí. A divák občas ztrácí kontrolu nad samotným dějem. Je to obrovská škoda, protože hlavní dvojice, Polívka a Cina, se na svoje postavy perfektně hodí a hrají je dokonale. A Lokace z Ústí nad Labem a okolí vytváří výbornou atmosféru onoho rozhraní mezi nadějí a apokalypsou, která v devadesátých letech panovala. A zvláště v tomto kraji, který se z části přeměnil na sociálně vyloučenou lokalitu. ()

Reklama

D.Sleeper 

všechny recenze uživatele

Tygr, pan Estébák ani docent Motyka své pruhy nemění... Jednoho pak nepřekvapí, že se historie opakuje... na stejných místech. Možná jen lehce nedochucený "termix" s jemně vymňouklou poslední přílohou... Nicméně, jste-li při chuti, rozdíl je rozhodně snesitelný. Dokonce mnohem snesitelnější, než obvykle bývají... třeba taková vajíčka. ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

V tomhle filmu jsem si zahrál malou roličku punkera, byla to scéna kde jsem na koncertě. Tuhle scénu jsme natáčeli několikrát, točila se v Ústí nad Labem, bylo to v jednom klubu. Na place byli všichni tři mladý herci - Vladimír Polívka, Johana Matoušková a Jan Cina. Si pamatuju jak mi v šatně Jan Cina ještě chválil moje creeper boty z Lucky Hazzardu :D Samozřejmě že ve filmu jsem měl jiný, co mi půjčili v šatně a ty byli strašný, ty mě tak tlačily na nohy že mě to už sralo, ale natáčení mě bavilo, tak jsem to musel vydržet, to je jasný. S Johanou Matouškovou jsem prohodil pár slov, pokecali jsme. S ní jsem měl právě tu scénu kde mě zabrala kamera :) Když jsem odcházel z natáčení domů, ještě mě zdravil hlavní představitel filmu Vladimír Polívka. Režisér Radim Špaček byl v pohodě rejža, ještě jsem mu řekl že jsem ho viděl ve filmu Karla Kachyňi - Blázni a děvčátka a že to bylo dobrý a on mi poděkoval. Jsem rád že mě dali do týhle scény i když jsem tam jenom na pár vteřin, ale rád jsem se pak viděl v kině na velkém plátně. Natáčení byla příjemná spolupráce a moc dobrá zkušenost a jsem za to rád. Dostal jsem se k tomu přes jednoho týpka co je taky herec, dřív to byl zpěvák punkových kapel. Byl to herec Vladimír Škultéty. Po natáčení mi zaplatili za roli a ještě mi dali peníze na zpáteční cestu na vlak do Prahy. Celkově mě film bavil i když je to tam místama v některých scénách nudný. Bohužel to byl propadák a film ani nevydali na DVD. Ale na to natáčení moc rád vzpomínám, moje první zkušenost s filmem a na to se nezapomíná. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Jak zahnat bezcílnou nudu mládeže devadesátých let v severních Čechách? Natočit nudný film? Na místech jsou zajímavá jen obrazové nasnímaná místa ( viz. nedostavěná rezatá loď ) , ale příběh a postavy mi do hlavy moc nevlezli. Asi první hlavní role malého Bolka, ale myslím, že natočí určitě ještě něco lepšího, což se o Radimovi Špačkovi asi říct nedá. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (4)

  • Příběh se odehrává v lokalitě Černá skála, která však ve skutečnosti neexistuje. (Terva)

Související novinky

Reklama

Reklama