Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jon se setkává s Theonem, zatímco Daenerys útočí na Lannistery. Arya přijíždí na Zimohrad, kde se setkává se Sansou a Branem. (KajusaK)

Videa (1)

TV spot

Recenze (76)

IvoB 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtá epizoda dělá spoustu věcí dobře. Především na nic nečeká a seká jednu důležitou událost. Propojování jednotlivých postav a dějových linek se ještě prohlubuje, vztahy a dynamika mezi postavami nabírají úplně nových podob a závěrečná bitva je vyloženě potěchou pro oko. Napětí se šponuje, očekávání roste, a čtvrtá epizoda zvládá bez problému jak odvyprávět podstatnou část děje, tak navnadit na další epizodu. Celé rozsáhlé dojmy zde. ()

Najt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z nejlepších episod ze všech. Děj se vyvíjí a celá episoda je napěchovaná informacemi a diváka nenechává vydechnout. Závěr je dračí inferno u kterýho jsem se málem posral blahem na srdci. Člověk si řekne, nemůže to být lepší a ono stejně je a neustále překvapuje. Když porovnám začátek seriálu s tím, co se děje teď tak začátek je jen zbylej odpad a tohle co je teď je nablískaný diamant. Nechápu, většina seriálů je nejlepší z kraje a časem uvadá, ale Game of Thrones je přesně ten opak, začíná jak hnusná smrdutá kytka z pole a vzkvétá jako ta největší a nejkrásnější orchidej. ()

Reklama

ACDCKL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento díl je naprostá bomba, další reunited rodiny Starků, scénky z Dragonstone, druhá nejlepší bitevní vřava v seriálu (Battle of Bastards půjde překonat těžko), avšak nejlepší na celém díle je naprosto Drogon, ten si zabírá pro sebe konec dílu, víc takových momentů a fans budou slintat blahem. Kdybych mohl, dal bych něco víc než pět hvězd. ()

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nasledujú spoilery! Konečne sme dostali poriadnu bitku a nemuseli sme našťastie čakať ani na posledné diely série. Daenerys sa síce dokázala transportovať s Dothrakmi z Dragonstone na trasu Highgarden->King's Landing až neuveriteľne rýchlo a následne spálila zásoby jedla, ktoré si mohla nechať, ale čert to ber. Samo o sebe to bolo samozrejme skvelé, pri Jaimeho záverečnom nájazde a Bronnovej protivdušnej obrane tuhla krv v žilách. Priznávam, že som im obom fandil. Valar Morghulis, ale hentých dvoch chlápikov chcem v seriáli vidieť čo najdlhšie. Každopádne hviezda dole za vyššie uvedené škuliny v scenári. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poprvé vidíme draka v Západozemí v akci a nejde si nestěžovat na bravurně zvládnutou ohnivou bitvu, kterou můžeme srovnávat s Černovodou, možná i lepší. Arya ukázala, co za ku*evskou badass je, a Malíček má v kalhotech plno. Problémem je u tohoto dílu příliš krátká doba, dostaly jsme hype, který byl prakticky hned v zárodku utnut. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (6)

  • Bronn (Jerome Flynn) nezůstává na schůzce a opouští Dračí jámu těsně předtím, než dorazí Cersei (Lena Headey). Flynn a Headey spolu kdysi randili a jejich rozchod byl údajně problematický – proto bylo v jejich smlouvách, že nikdy nebudou na place ve stejnou dobu. (mikki089)
  • Poprvé se v sérii objevuje Dračí jáma, aréna postavená několik století zpátky s cílem „ustájit“ draky rodu Targaryenů. (mikki089)
  • Je vidět, že Dothrakové nosí kousky lannisterského brnění z jejich vítězství v Tumbletonu. Jeden voják je viděn s paldronem lannisterského velitele, další jsou viděni s výstuhami na pažích a někteří s ozdobnými lvími brožemi. (mikki089)

Reklama

Reklama