Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Obránci Severu po pádu Zdi přijíždějí bránit Winterfell. Daenerys a Jona tam čeká chladné přivítání, Sama tragická zpráva. Daenerys se dozví tajemství Jonova původu. Theon se snaží napravit svá selhání. Cersei utužuje nové spojenectví. (DavidWark)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (124)

Serjoza

všechny recenze uživatele

OBSAHUJE SPOILERY Částečně jsem spokojený, částečně v obavách. Smířil jsem se s novým směrem, kterým se seriál po odchodu GRRM vydal, aby ho bylo možné vůbec dokončit. Abychom mohli sledovat nekonečně se protkávající osudy stovek postav v tomhle fiktivním světě, musíme počkat, až starý génius dopíše Vichry a snad i Sen a zatím si "vystačit" s velkolepostí seriálu. První epizoda připravila půdu pro dalších 5 dílů, od kterých očekávám velkolepou akci a SNAD smysluplné a uspokojivé zakončení dlouhého děje (uspokojivé nerovná se s dobrým koncem). Vadí mi logické přešlapy: O "maličkostech", jako že armáda musí jíst, Jon samozřejmě ví, proč něčím takovým musí argumentovat Sansa? - No jistě, přece aby se ukázalo, že ona je ta nejchytřejší, až nakonec ten trůn z mečů dostane. ... Proč Tyrionovi ani Varysovi není zřejmý Jonův původ po tom, co ho vidí letět na drakovi? - V knize se z Tyriona od otcovy vraždy stává nihilista a opilec, v seriálu jen pitomec s jediným ustaraným výrazem. ... Přijde mi až příznačné, že Euron udělal svou první chybu zrovna ve stejnou dobu, co se přiblížil Theon s několika trhany. ... Nebýt těchto a dalších absurdit, neváhal bych s plným hodnocením. Že se téměř celou dobu kec... pardon, konverzovalo, mi ani trochu nevadilo. Takový byl seriál od začátku. Tehdy se ale "pouze" přebírala mistrně napsaná předloha, s menšími či většími odklony, a k logickým obstrukcím nedocházelo zas až tak často. Obávám se, že pod vedením DD se dočkáme nejednoho překvapení a nelogického jednání i jeho vyústění, který v nás při závěrečné sumarizaci dojmů z tohoto jinak skvělého seriálu zanechá posmutnění nad tím, jak "málo" stačilo, aby výsledkem byla dokonalost. Velmi rád bych se ve své předpovědi mýlil. ()

SimcaJB 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentokrát nemám co tak vytknout, každá minuta z dnešního prvního dílu je dokonalá. Tentokrát není nic zdlouhavé., dialogy jsou oříznuty na tu správnou chvíli, aby se člověk dozvěděl přesně co potřebuje a nezačalo ho to nudit. 100 % ()

Reklama

Sidonka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Scénáristicky velice ploché, odtažité a pramálo dramatické. Nemyslím si, že dobrý děj dělají bitvy, intriky, znáslinění, zabití apod., jak nám tady někteří fanoušci předhazují. Dobrý příběh je laicky řečeno příběh, z kterého nemůžete odtrhnout oči, zcela vás pohltí a netušíte, co se stane v dalším záběru, ale hrozně vás zajímá co bude dál a je úplně jedno, jestli tam na scéně komunikují dva lidé zdánlivě o ničem nebo se tam stínají hlavy postavám, u kterých by jste to nečekali. Viděné scény by mě měly intelektuálně nebo alespoň emocionálně obohatit. V mém případě se nic z toho nestalo. Kvalitativně šel seriál dost dolů, i když přibylo více peněz na bitvy a jiné pozlátka. Už 7.řada mě zklamala a seriál dokoukám jen z " povinnosti", protože kdysi patřil k nejlepším seriálům, jaké jsem kdy viděla. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vzhledem ke stále se snižující úrovni tohoto kdysi skvělého seriálu, to mohlo dopadnout i hůř... Jakmile zatlačíte slzu dojetí nad shledáním se starými známými postavami a trochu se zamyslíte, zjistíte, že se v tomto dílu skoro nic nestalo. Jenom tam bylo asi každou minutu potřásání rukou a objímání. Zdejším "pěti hvězdičkářům" doporučuji pustit si první minutu Lásky nebeské, tam se taky spousta postav potkává a objímá, ale za tím následuje ještě dvou a půl hodinový film. Tohle nemělo ani padesát minut. ;-) ()

Aki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První epizoda nový série je samozřejmě expozice, expozice a expozice. To je docela jasný a očekávatelný, ale člověk by předpokládal, že něco takovýho v osmý sérii už v osmý sérii bude zmáknutý. Ne. V epizodě není skoro žádná akce, takže to všechna odpovědnost padá na dialogy a... welp. Scénáristický boty, který by člověk čekal v béčkách, ne v nejdražším seriálu ever. Dialogy jsou tak nějak zvláštně useknutý uprostřed konverzace, mají většinou minimální informační hodnotu a zdá se, jakoby se scénáristi jen snažili do nich narvat co nejvíc one-linerů a hustejch deep citátů pro RT na Twitteru. Nejen verbální projev je hrozně nepřirozenej, pohyb ve scéně je přinejlepším bizarní. Postavy u dramatických rozhovorů příliš často hledí tajemně do dáli, jsou zády k sobě a dělají všechno pro nepřirozenost svého projevu. Některý scény tak vypadaly vyloženě přehrávaný a připomínaly spíš divadlo, než seriál... což mimořádně není dobrá věc. Jo a taky tam bylo v pozadí pár absolutně lajdáckejch a mizernejch kostýmů, ale to už je drobnost, která mi to zase tolik nekazila. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Čínští cenzoři kvůli násilí a erotice zkrátili epizodu o šest minut. (Duoscop)
  • Epizoda v mnohém odkazuje na 1. sérii (2011). Například scéna, v níž do Zimohradu v osmé řadě přijíždějí s armádou Jon Sníh (Kit Harington) a Daenerys (Emilia Clarke), připomíná podobnou scénu v epizodě Zima se blíží (2011), v níž tehdejší král Robert Baratheon přijíždí se svojí družinou na Zimohrad. Obě scény doprovází i stejná hudba. Scéna, v níž vidíme malého chlapce, jak se prodírá zástupy lidí a vyleze na strom, aby se podíval na přijíždějící vojsko, rovněž připomíná podobnou scénu z epizody Zima se blíží, v níž si podobnou cestičku mezi davem hledá Arya, aby se podívala na krále Roberta. (Duoscop)

Reklama

Reklama