Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jaime skládá účty z minulosti. Winterfell se připravuje na osudovou bitvu s Bílými chodci vedenými Nočním králem. Bran objasní jeho motivaci. Daenerys se snaží urovnat vztahy se Sansou. V předvečer bitvy je pasován nový rytíř Sedmi království. Jon a Gendry odhalí svým nejbližším tajemství svého původu. (DavidWark)

Videa (2)

Z natáčení 1

Recenze (139)

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ako som už v komentári na predchádzajúci diel spomenul, táto časť je nutná. Vyplavuje na povrch tak potrebné emócie pred veľkou bitkou. Vzťahy sa vyostrujú a z nepriateľkou na život a na smrť sa stávajú bratia v meči. ktorý bojujú za spoločnú vec. Príchod Chaimeho ma úprimne potešil, toho chalana si idem od prvej séria a páči sa mi jeho charakterový prechod. Arya konečne nabrala gule. Sansa dala Danerys jasne najavo že sever už neohne chrbát pred žiadnym južanským kráľom. Theon došiel a priniesol toľko očakávané zimomriavky. Ako som povedal, táto časť bola viac ako nutná lebo armáda nemrtvých už zaryla kopýtka svojich koní do snehu pred Zimohradom. 83% ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

OBSAHUJE SPOILERY! Co jsem na GoT milovala nejvíce? Chytré dialogy a výborné, mnohovrstevnaté postavy. A Knight of the Seven Kingdoms byl jen další z dlouhé řady potvrzení, že obé je v tomto seriálu již v nedohlednu. Prázdný díl, kde nikdo nepověděl nic zajímavého. Chování postav neodpovídá jejich vlastnostem budovaným uplynulých sedm let (a alespoň první čtyři roky budovaným skutečně poctivě). Temný, nelítostný svět podobný středověku, včetně násilí, sexismu, otrokářství atd., je během pár dílů bořen moderními myšlenkami rovnosti, tolerance, feminismu a vzájemné spolupráce. Nevadí, že sedm let byl Jaime Lannister vrah a spíše záporák, který de facto započal celý konflikt mezi Lannistery a Starky, a který ještě v šesté sérii zaníceně tvrdil, že mu záleží jenom na Cersei a všechny by kvůli ní zabil. Teď je to kámoš, Cersei je mu ukradená, protože "se změnil". To samé Tyrion, z chytrého alkoholika a děvkaře se stal průměrně inteligentní mnich, který se hodlá sebe zdokonalovat, protože se také "změnil". Všem bylo vše odpuštěno, ze všech jsou náhle kladné postavy a jejich vzájemné dialogy se stávají z 90% z rekapitulování minulého děje ("Pamatuješ, v jakých bitvách jsi bojoval? Pamatuješ, jak ses choval? Pamatuješ, co jsi říkal?"). No, já si bohužel pamatuji, jaká Hra o trůny bývala na začátku. Když dokázala být zajímavá, strhující a chytrá díky skvělým charakterům, výborným dialogům a charismatickým hercům, ne díky CGI drakům a očekávání CGI bitev. ()

Reklama

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá epizóda sa opäť nesie v rovnako uťahanom tempe, aké nastolila úvodná časť. Budem sa opakovať, ale bez knižnej predlohy sú dialógy postáv neuveriteľné utrpenie a fiasko. Na konfrontáciu Jaimeho s Branom a ostatnými postavami som sa vskutku tešil, no nakoniec to bola len ďalšia z radu nevýrazných scén bez akéhokoľvek napätia či emócie. To akože vážne nemá za potrebu Daenerys povedať na svoju obranu pravdu o tom, prečo naozaj zabil jej otca v situáci, keď mu ide o život (napriek tomu, že sme asi všetci tušili, že ho nepopraví)? Naozaj sme 8 rokov seriál sledovali preto, aby sme 4 epizódy pred koncom museli trpieť pri tom, ako sa všetky dobré postavy utápajú v nemohúcnosti scenára a dej sa už 2 hodiny nevedel poriadne posunúť z miesta? Tretia hviezdička ide len a len za záverečnú scénu Jona s Daenerys v krypte, inak by to znova bol ďalší podpriemer... 5/10 ()

korect 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Shakespearovská předbitevní epizoda, která ovšem hříšně kulhala v dialozích (Dany vs Sansa), při kterých si člověk připadal místy až trapně, zakončené několikrát zopakovaným klišé, kdy je konfrontace přerušena právě ve chvíli, kdy začne být zajímavá. Spoilery: Až na několik wtf momentů (Scéna Aryi a Gendryho, nastavovaná dvěma scénami, Tormund a obří mléko) vcelku obstojný díl, který neměl větší úkol, než prodloužit napětí a bez zásadních zvratů dokončit znovushledání postav. Nejlepší scénou bylo nakonec pasování Brienne. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mnohem lepší než předchozí díl. Tormund si za mě ukradl celý díl pro sebe. Scény s ním byly super, nešlo se nesmát. Arya Stark mě překvapila, a myslím že nejsem jediný. Závěr kdy seděli u krbu, bylo perfektní. Tomuhle dílu bych samozřejmě vytkl to, že se děj nikam nepohl. Ale třetí epizoda má přinést podle vyjádření tvůrců, největší bitvu na obrazovkách. Tak uvidíme. Očekávání jsou velká! ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Píseň, která hraje na konci epizody, je „Jenny Of Oldstones“ od Florence + The Machine. (Duoscop)
  • Tvůrci nechali rozhodnutí, zda bude Arya ve scéně s Gendrym nahá, či ne, na herečce Maisie Williams, která jí hraje. (Duoscop)

Související novinky

Scenárista Hry o trůny míří do Středozemě

Scenárista Hry o trůny míří do Středozemě

22.05.2019

Zatímco internet pokračuje v debatě o kvalitách a nekvalitách závěrečné řady Hry o trůny, její tvůrci už se mezitím přesouvají k novým projektům. Dvojice showrunnerů David Benioff a D. B. Weiss se… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno