Reklama

Reklama

Tahle putyka, stojící v ospalém městečku Newton Haven, je zajímavá snad jen tím, že má být cílem velmi odvážného pivního maratónu pětice kamarádů. Ti se ho pokusili „doběhnout" už před lety, ale tehdy na ně bylo tempo 12 piv – 12 hospod – 1 noc příliš zběsilé. Pak je osud zavál na všechny strany, než se Gary (Simon Pegg), který v životě nic nedokázal, rozhodl, že dokáže dokončit alespoň legendární tah po hospodách v Newton Haven. Přemluví ostatní kumpány (Nick Frost, Paddy Considine, Martin Freeman, Eddie Marsan) a společně se po letech vydají domů, aby se stali nesmrtelnými. Jenže Newton Haven je nevítá zrovna s otevřenou náručí. Stačí prvních pár piv a několik velmi bizarních příhod, aby si uvědomili, že v tomhle městě něco nebo někdo smrdí. Najednou nebojují jen o úspěšné strávení dalšího piva, ale i o vlastní krky. Cesta do hospody U Konce světa se zdá být najednou mnohem náročnější, než čekali. Jenže vy byste to vzdali, kdybyste si měli naplnit sen z mládí? A jen tak mimoděk přitom zachránili celé lidstvo? (CinemArt)

(více)

Videa (22)

Trailer 2

Recenze (789)

Indiana 

všechny recenze uživatele

Třeba takovej Paul se mi líbil o dost víc, ale i tohle nebylo špatný. Ten nápad s obráženim místních putyk se mi líbil, protože s kámošema jednou za rok taky pořádáme Tour de Újezd, kde máme kolem 20 hospod a nikdy se nám nepodařilo dát v každý pivo, takže jsem si říkal že to bude bezva, ale pak nějak s příchodem těch mimozemšťanů jsem si chvílema říkal, proč to tam cpou, když to mohla bejt skvělá chlastací komedie sama o sobě. I takhle scifi linie měla pár světlejch momentů, ale prostě mi tam nějak neseděla. Každopádně nejvíc válel Nick Frost, fakt jsem se gebil, když chtěl zlitej odejít z hospy a prosklil u toho ty dveře.....podobně laděná Apokalypsa v Hollywoodu se mi líbila víc. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Je teda fakt, že se určitě za fanouška Cornetto trilogie nepovažuji, ale stejně mě třetí díl jistým způsobem zklamal. V podstatě to jediné, co mě u filmu drželo dál byl, pořád fantastický, Simon Pegg. Zbytek party na mě první půlku filmu působil jako spolek nudnejch páprdů, kteří mě nedokázali ničím zaujmout. Pak se to teda naštěstí rozjelo a gradovalo to parádním CGI koncem, ovšem i tak jsem se po většinu filmu nudil a jen občas se zasmál pár Peggovým vtipům. Celkově tedy pro mě nic moc, ale faktem je, že jsem od toho nic nečekal a neber si to osobně, Edgare Wrighte, já obecně moc britskýmu suchýmu humoru nefandím. Věřím, že Ant-mana zvládneš na výbornou (PS: tak nic :D)...50% ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pokud nějaká mimozemská civilizace hodlá zotročit lidstvo, má smůlu. Už ji předběhl chlast.. U Slavného kohouta se objevila skepse, s Věrným sluhou přišlo rozčarování a od Královské hlavy nastoupila trvalá netečnost. Čekal jsem pokus o renesanci britského humoru (suchost tváři tvář apokalypse), leč repetitivní Wright s místy nesnesitelným Peggem nabídli jen v kruhu bloudící „cornuto baroko“. A jestli jsem uvažoval nad třetí hvězdou, upocený epilog té myšlence urval keramickou hlavu a nasral do jejího modrého krku.. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Edgar Wright opět jede na plný plyn a ještě ke všemu přidává čím dál lepší a vyspělejší režii. Zde totiž funguje naprosto všechno na 100%. Nezapomenutelných hlášek sice nabídnul Hot Fuzz o trochu více, ovšem i tak jde o humorem přetékající sci-fi poctu. Přehlednější akci tento rok nikde nenajdete (nečekal jsem, že tohle napíšu u britské komedie) a díky zběsilému tempu a nekončící porci nápadů se prostě člověk nenudí. Navíc to má skvělý konzistentní scénář s výtečně napsanou psychologií postav (jo, u tohohle jsem také nečekal, že to napíšu u britské komedie) a jako vždy sympaticky sehranou hereckou partou. Simon Pegg tu zase řádí v plné formě, Nick Frost rozbíjí jednu emzáckou hlavu za druhou a Rosamun Pike snad nikdy nebyla sympatičtější. Prostě komediální vrchol roku, k němuž se budu vracet stejně rád jako Peggův hrdina k milovanému půllitru. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Kdyby se na tom světě méně chlastalo, tak by se tu mimozemské potvory mohly roztahovat a učit nás slušnému chování. Jenže dokud na Zemi prolévá pivo hrdlem Gary King, tak se invaze zadrhne z důvodu utrhnutých hlav a vytékání modrého čehosi. Já se u toho chvílemi bavil, chvílemi nebavil, ale to nejdůležitější jsem si odnesl. Při každé noční procházce po městě jsem nyní obezřetný a jsem si jist, že minimálně tři ze dvou původních obyvatel byli nahrazeni mimozemšťany se svítícími pohledy a nepříjemnými vyjadřovacími prostředky. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (26)

  • Andy Knight (Nick Frost) pracuje v právnickej firme Beckingham Davies Knightley LLB. Beckingham je skutočné priezvisko Simona Pegga (Gary King). (odmocnina)
  • Natáčanie filmu prebiehalo prevažne v Letchworth Garden City, kde sa nachádza prvý kruhový objazd vo Veľkej Británii, ktorý bol postavený v roku 1909. (odmocnina)
  • Luke Bromley (mladý Oliver) nosil nosnú protézu, aby sa dosiahla väčšia podobnosť s Martinom Freemanom (Oliver Chamberlain). (misterz)

Související novinky

Pegg a Frost jedou na vlastní pěst

Pegg a Frost jedou na vlastní pěst

21.01.2018

Simon Pegg a Nick Frost se proslavili hlavně díky filmům Edgara Wrighta. Soumrak mrtvých následovala Jednotka příliš rychlého nasazení a takzvanou "trilogii Cornetto" zakončila sci-fi U Konce světa,… (více)

Simon Pegg píše nový Star Trek

Simon Pegg píše nový Star Trek

22.01.2015

Britský komediální herec Simon Pegg dávno není jen komediálním hercem. K režii se ještě nedostal (a kdo ví, jestli o to má vůbec zájem), už ale stihnul nasbírat spoustu scenáristických zkušeností.… (více)

Konec světa bude!

Konec světa bude!

23.09.2013

I když se již zdálo, že se komedii U Konce světa nepodaří v ČR dostat na plátna kin, distributor Cinemart nakonec ohlásil její premiéru na 24. říjen 2013. „Při složitých jednáních o uvedení či… (více)

Spielbergova apokalypsa se blíží

Spielbergova apokalypsa se blíží

30.09.2012

Přesněji „robokalypsa“. Dlouhá léta připravované historické drama Lincoln je připravené na start v kinech (oficiální světová premiéra 16. listopadu) a Steven Spielberg se může zase pustit do něčeho… (více)

Reklama

Reklama