Reklama

Reklama

Tahle putyka, stojící v ospalém městečku Newton Haven, je zajímavá snad jen tím, že má být cílem velmi odvážného pivního maratónu pětice kamarádů. Ti se ho pokusili „doběhnout" už před lety, ale tehdy na ně bylo tempo 12 piv – 12 hospod – 1 noc příliš zběsilé. Pak je osud zavál na všechny strany, než se Gary (Simon Pegg), který v životě nic nedokázal, rozhodl, že dokáže dokončit alespoň legendární tah po hospodách v Newton Haven. Přemluví ostatní kumpány (Nick Frost, Paddy Considine, Martin Freeman, Eddie Marsan) a společně se po letech vydají domů, aby se stali nesmrtelnými. Jenže Newton Haven je nevítá zrovna s otevřenou náručí. Stačí prvních pár piv a několik velmi bizarních příhod, aby si uvědomili, že v tomhle městě něco nebo někdo smrdí. Najednou nebojují jen o úspěšné strávení dalšího piva, ale i o vlastní krky. Cesta do hospody U Konce světa se zdá být najednou mnohem náročnější, než čekali. Jenže vy byste to vzdali, kdybyste si měli naplnit sen z mládí? A jen tak mimoděk přitom zachránili celé lidstvo? (CinemArt)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (788)

kulyk 

všechny recenze uživatele

To je... prostě tak - buď se Vám orosí reprodukční orgány radostí z fucktu, že se výkvět britské kinematografie zase jednou sešel, plivl si do dlaní a měl se čile k dílu, nebo budete hledat vši, muňky, filcky a jiný hravý hmyz. A že ho tam je. Netuším, zda se World´s end změní v kultovní záležitost, odhadl bych, že spíše ne. Ale mně ku štěstí stačí dostatečně ujetý příběh a pár mých milovaných držek, jak by pravil pan Svatý. Dnes ano. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,PLÁN JE TAKOVEJ: JEDEME DO NEW HAVENU, ZDOLÁME ZLATOU MÍLI A TENTOKRÁT TO ZVLÁDNEME AŽ NA KONEC SVĚTA. PŘIPOMENEM STARÝ ČASY, KOPNEM PÁR PIV. PROČ BY STÁRNUTÍ MĚLO ZNIČIT NĚCO TAK DŮLEŽITÉHO JAKO PŘÁTELSTVÍ?.…“ /// Newton Haven, jakási verze Stepfordu, která zažije kamarádskej road trip, kterej ze začátku vypadal jakožto jakási verze jediný pařby, kterou jsem fyzicky neabsoloval a přesto se bavil. Tihle týpci měli k onomu přirovnání dlouho našlápnuto. Hlavně díky jeblýmu Peggovi, jehož humor mě baví, ale i nápadu s neobvyklou chlastačkou. Traumata minulosti nakonec nevodnese ,,to“ ráno, který změní význam slova kocovina, protože všechno je (bohužel) nakonec jinak. S chlastem, s pařbou, s humorem, s příběhem... Fajn se na to kouká, je tu dost dobrejch nápadů, ale po půlce už to ničím nepřekvapuje. Takže nejen že nepřekonaj The Hangover (vo což možná ani nešlo), ale ani Hot Fuzz (vo což možná jít mohlo). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevím, jak udělat holku z New Haven. 2.) Přemejšlím, co s chlapa podniknout letos v létě. 3.) Thx za titule ,,krasnyprinc“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Reklama

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Tento film ma neustále nútil pospevovať si pesničku od REM "It's the end of the world as we know it..." - a to som ani netušila, ako sa skončí ;-) No, ale bez spoilerov! Takže, môj frajer začiatok okomentoval slovami "je to ako britský Hangover", na čo som kontrovala "no o to lepší, o čo je britskejší". A veruže som presvedčená o tom, že na množstve detailov (tým pádom aj na celku) človek ľahko rozozná, že keď Briti natočia svoj Hangover, je to úplne iné, než ten americký. Na konci sveta mi pripomenulo Chňapákov, ktorým som síce tiež dala triezvo-dobré 3*, ale oba filmy sa mi páčili. Napokon, 3* sú v hornej polovici hodnotenia ;-) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pokud nějaká mimozemská civilizace hodlá zotročit lidstvo, má smůlu. Už ji předběhl chlast.. U Slavného kohouta se objevila skepse, s Věrným sluhou přišlo rozčarování a od Královské hlavy nastoupila trvalá netečnost. Čekal jsem pokus o renesanci britského humoru (suchost tváři tvář apokalypse), leč repetitivní Wright s místy nesnesitelným Peggem nabídli jen v kruhu bloudící „cornuto baroko“. A jestli jsem uvažoval nad třetí hvězdou, upocený epilog té myšlence urval keramickou hlavu a nasral do jejího modrého krku.. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Edgar Wright opět dokazuje, jak umí své obecenstvo mást žánrovými změnami. Chvíli to skoro vypadá na levnější britskou verzi Pařby ve Vegas, jenže pak přijde naprosté WTF a divákům spadne čelist až na zem. Řekl bych, že ani nástup nemrtvých v Shaun of the dead nebyl tak šokující. Jenže zatímco SotD kromě pocitu z nevšedního crossoveru nabízel i poctivou žánrovou režbu a zatímco Hot Fuzz i po řadě "odhalení" dokázal přinášet nové nápady a film někam posunovat, World's End toho schopen není. Zdejší vetřelci již po pár minutách nemají, co nabídnout, nevšední myšlenka jejich plánu je pěkná, ale jinak jde o jednu z nejnudnějších mimozemských invazí, jaké kdy filmové obrazovky spatřily. Navíc tupé závěrečné rozuzlení s rádoby moudrými proslovy ještě vše pro sichr splachuje do záchodu. 5/10 ()

Galerie (59)

Zajímavosti (26)

  • Ve všech dílech volné trilogie bojovaly hlavní postavy proti obyvatelům města. (Gerron)
  • Andy Knight (Nick Frost) pracuje v právnickej firme Beckingham Davies Knightley LLB. Beckingham je skutočné priezvisko Simona Pegga (Gary King). (odmocnina)
  • Hospody a bary ve městě Welwyn Garden City, které byly použity ve filmu, byly přejmenovány. Z „The Cork“ se stal „The Famous Cock“, z „The Parkway Bar“ se stal „The Cross Hands“, z“ The Doctors Tonic“ byl „The Old Familiar“ a z „The Peartree“ vznikl „The First Post“. (Dr Lizal)

Související novinky

Pegg a Frost jedou na vlastní pěst

Pegg a Frost jedou na vlastní pěst

21.01.2018

Simon Pegg a Nick Frost se proslavili hlavně díky filmům Edgara Wrighta. Soumrak mrtvých následovala Jednotka příliš rychlého nasazení a takzvanou "trilogii Cornetto" zakončila sci-fi U Konce světa,… (více)

Simon Pegg píše nový Star Trek

Simon Pegg píše nový Star Trek

22.01.2015

Britský komediální herec Simon Pegg dávno není jen komediálním hercem. K režii se ještě nedostal (a kdo ví, jestli o to má vůbec zájem), už ale stihnul nasbírat spoustu scenáristických zkušeností.… (více)

Konec světa bude!

Konec světa bude!

23.09.2013

I když se již zdálo, že se komedii U Konce světa nepodaří v ČR dostat na plátna kin, distributor Cinemart nakonec ohlásil její premiéru na 24. říjen 2013. „Při složitých jednáních o uvedení či… (více)

Spielbergova apokalypsa se blíží

Spielbergova apokalypsa se blíží

30.09.2012

Přesněji „robokalypsa“. Dlouhá léta připravované historické drama Lincoln je připravené na start v kinech (oficiální světová premiéra 16. listopadu) a Steven Spielberg se může zase pustit do něčeho… (více)

Reklama

Reklama