Reklama

Reklama

Už od té doby, kdy byl Mike Wazowski jenom malé monstrum, snil o tom, že se stane úspěšnou příšerkou. A všichni přeci vědí, že ty nejlepší příšerky pocházejí z Univerzity pro příšerky. Ale hned během prvního semestru na univerzitě se začnou Mikeovy plány hroutit, když mu cestu zkříží příšerkovské eso James P. Sullivan, řečený Sulley, který je na strašení přirozený talent. Této dvojici se život na univerzitě i na koleji malinko vymkne kontrole a jejich soutěživost je dovede až k vyhazovu z elitního univerzitního strašícího programu. A aby to bylo ještě horší, Mike i Sulley si uvědomí, že budou muset spolupracovat, pokud budou chtít své průšvihy napravit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (48)

Trailer 1

Recenze (607)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

14. film studia Pixar. Po loňském šlápnutí vedle s Rebelkou a s hodně nepovedeneným pokračování Aut mě zajímalo zda-li se Pixar dokáže vydrápat zpět na své kdysi vydobyté pozice. Povedlo se to dle mého soudu tak napůl. Univerzita je poměrně hodně dětská a například Toy Story 3 byla místy solidní gangsterka. Vlastně bych řekl že od té doby točí Pixar už jen pro děti. Kdo tento fakt zkousne bude nadšený, protože stále si divák dokáže najít v příběhu veliké množství drobných gagů a v tomto případě odkazů na Příšerky s.r.o. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejslabších pixarovek, stále však stojící nad většinou animované konkurence. Až na to, že Univerzita pro příšerky nepřináší nic originálního či překvapivého, což by se dalo říct téměř o každém z filmů studia s lampičkou, jako vyprávění o počátcích přátelství Jakea a Sullyho funguje výborně, jelikož opět chytře využívá žánrových klišé, tentokrát subžánru univerzitních komedií (například Pomsta šprtů nebo Animal House). Fikční svět příšerek už ale není tak propracovaný jako minule, jelikož v něm není nastavena konfrontace s tím lidským, který je bezvýznamně odsunut na vedlejší kolej. Už jen díky tomu ztrácí Univerzita na působivosti, byť přináší funkčně odvyprávěný buddy movie, navíc se zcela atypickým dvojitým koncem. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Hodnocení mohlo snadno dosáhnout výše, pokud by tvůrci před finále nezlenivěli a přišli s jakoukoliv zábavnější akcí. Takhle z toho nakonec je jen celkem dobrý prequel výborného animáku. Návrat ke známým postavám totiž rozvýřil tolik emocí, zapoměl však na osudovější katarzi. Dětem může být jedno, že to slovo neznají... ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

No, rehotal som sa v kine viac ako tie malé deti. A nehanbím sa za to. Mosnters mám rád a prvý animák bol veľmi, veľmi dobrý a práve preto som sa bál, že tento už nedosiahne kvalitu svojho predchodcu. Ale, opak je pravdou. Monsters University je stále rovnako zábavný, štýlový, nápaditý a navyše ako prequel pekne obohacuje prvý film. 89% - 4* ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Až na ten třeskutě zpackaný závěr to docela ušlo. Přechytřelých kudlanek, jež přesně vědí, kdo na co má a nemá, čímž mu ze své neotřesitelné pozice ustřihnou křídla do budoucnosti, je všude přehršel. Ale vzhledem k závěru naprosto netuším k čemu je dobrá MU, když se lze do první ligy doškrábat skrze podatelnu!! Jestli je to žihadlo do světa intelektuálů či do všímprostupující korupce nebo se jedná o kostrbatou agitku na "jdi si za svým cílem bezohledu na cokoli" netuším a ponechám na volnomyšlence každého individua. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (33)

  • Plány na pokračování existovaly už od roku 2005, avšak jeho uskutečnění bylo potvrzeno až v roce 2010. (Flussmaister)
  • Sullivan (John Goodman) má na tele animovaných 2,3 milióna chlpov, z čoho každý z nich musel byť animovaný zvlášť. (metal.storm)
  • Šlo o první prequel filmu od studia Pixar. (spiderpig)

Související novinky

Poklekněte před studiem Disney!

Poklekněte před studiem Disney!

17.11.2013

Protože letos překoná rekord v celkových ročních kinotržbách. Dosavadní nejvyšší tržby (3,791 miliardy dolarů) dosáhlo studio v roce 2010 zejména díky miliardovým hitům Toy Story 3 a Alenka v říši… (více)

Reklama

Reklama