Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americké sugestivní psychologické drama o lásce, alkoholu a zmařeném životě, natočené podle autobiografické předlohy Johna OBriena. Je to hluboký a citlivý příběh osamělého scenáristy Bena, kterého opustila žena a jeho postavení v Hollywoodu je též na vážkách. Ben se snaží zapomenout. Utíká do blyštivého světa Las Vegas a do alkoholu. Atraktivní Sera s ním prožije fantastickou noc a snaží se ho dostat z alkoholické závislosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (572)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

(Ne)končící reklama na chlast. Hláška typu "Jdem na panáka" nikdy nezněla upřímněji. Ten člověk má opravdu vizi a chuť vypít všechen chlast světa. Jednoznačně nejopilejší film všech dob. Nicolas Cage ve své životní roli. Druhá hrdinka Elisabeth Shue je prostě mimořádně pěkná baba co si v životě toho štěstí taky moc neužila. Smutný film se smutně nevyhnutelným koncem. 85% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Po skončení filmu jsem zavřel oči a znovu jsem si v hlavě promítal, ten příběh, ty nádherná slova, který dokázala říkat Sera Benovi a Ben Seře, jejich gesta, jejich vzájemný pohledy, zněla mě v uších ta užasná hudba, která začala hrát na miliskundu přesně v ten moment, kdy měla a najednou jsem na tváři ucítil slzy, stékající z mých zavřených očí. Hrozně bych si přál vidět tenhle film v kině, ale ne moderním multikině, ale ve starým biografu s rozvrzanými dřevěnými sedačkami. Kde by bylo slyšet vrčení promítačky, která by pomalu posouvala filmový kotouč s tímhle klenotem ke svému konci. Seděl bych úplně sám uprostřed sálu v jedné ruce láhev whisky a v druhé cigáro, ze kterýho by se dým ztrácel ve světle obrázků cestujících z promítačky na plátno. Seděl bych tam bez hnutí a tiše si prožíval svůj soukromý očistec duše. ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Dosud nepřekonaná nejlepší role Nicolase Cage. Jeho pojetí muže, jenž se rozhodl upít k smrti, je skutečně velmi, velmi věrohodné, ba dokonce může svádět k domněnce, že to Cage vlastně nehraje, ale prožívá. To ale není jediný výrazný aspekt, dokazující kvalitu tohoto filmu. Výrazný je také scénář, jenž má dobře zpracovanou psychologii postav. Svou roli bohužel nezvládla na 100 % Elizabeth Shue, která mi chvílemi připadala nějak odtažitá, nezaujatá. To je ale jen malá piha na celkovém dojmu. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak jako fajn. Je to hodně depresivní film. Cage bezesporu podává jeden ze svých nejlepších výkonů, ale nejsem si jistej jestli bych měl oslavovat tuhle ódu na vymaštěnost o frajerovi co si prochlastá játra i život. Abych něco takovýho viděl, tak mi stačí se vždycky po nějaký tý zvrhlý kalbě podívat do zrcadla a dokážu si představit jaký to je spáchat sebevraždu chlastem a nemusím si pouštět tenhle film. Takže určitě solidní beznadějnej opus, ale nic z čeho bych šel do kolen. Nehledě na to, že je od začátku jasný jak to celý dopadne.60% ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Hodně depresivní film o závisloti na alkoholu a vlastně je trochu i o prostituci. Nicolas se fakt předvedl, role Bena patří k jeho nejlepším a opravdu jsem mu ji věřil. Elisabeth se taky snažila, ale bohužel jsem měl problém uvěřit motivu jejího chování. Hodnotím 4* a doporučuju zvláště těm, kteří znají Nicolase pouze z akčních filmů. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (22)

  • Mike Figgis nejen že složil hudbu k filmu, ale také nahrál trumpetu a klavír na soundtrack. (CliffLee)
  • Ben Sanderson (Nicolas Cage) nosí hodinky značky Rolex Dayton Cosmograph. (dyfur)

Související novinky

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

28.06.2023

Britský herec Julian Sands byl od 13. ledna tohoto roku veden jako nezvěstný poté, co se vypravil na turistickou trasu zasněženými horami v oblasti Baldy Bowl přibližně 45 mil na východ od města Los… (více)

Will Smith: Smrt na dosah?

Will Smith: Smrt na dosah?

13.09.2007

Nelekejte se, nejúspěšnější černošský herec současnosti si nevzal příklad z Owena Wilsona a nepokusil se o sebevraždu. Ačkoli jeho nový projekt má s touhle nedávnou náplní bulvárního zpravodajství… (více)

Reklama

Reklama