Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní zpravodajská relace České televize. Souhrn nejdůležitějších událostí dne v ČR i ve světě. (Česká televize)

Recenze (213)

kratajirka 

všechny recenze uživatele

Jestli chceš dostat každý den co nejrelevantnější odpovědi na své otázky, tak pouze tenhle pořad ti je dá. Ano, občas mi přijdou události zpolitizované. Nicméně doufám a věřím, že si ve své třetí dekádě zachovává svoje dekórum a neztotožňuje se s názory jakékoliv existující strany či hnutí. Bylo by to pouze na škodu. Události jsou pro mě prostě mediálním prostředkem k získávání pravdivých informací. Kde jinde totiž získat pravdu, když ne ve veřejnoprávní televizi (dobře, občas je zkomercializována, ale kdo není ....) :) ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

O tom, jak je to na ČT s nezávislostí a objektivností jsem se mohl přesvědčit na vlastní kůži, oči, uši, nos a hlasivky. Podlézání "správné straně", dehonestace "třídního nepřítele" doma i za hranicemi, vlastně se nic nezměnilo. Když už to tu je, tak by mě zajímalo, jestlipak si Marcela Augustová při dnešních zprávách (a jejich ideologickém zabarvení) ještě někdy vzpomene na časy v Pionierskej Lastovičke (kterou má eufemicky v profilu přejmenovanou na Vlaštovku). Odpad nedávám jen proto, že pak by mi nezbyl stupínek na zpravodajství z výročního sjezdu TOP 09 potvrzujícího vedoucí úlohu této pidistrany v zemi, který se tu jistě taky časem objeví. Jen malý příklad, co je to reportáž (a kupodivu zrovna na téma úpadek žurnalismu). Kromě toho není od věci upozornit na způsob práce dnešních médií, jako stálé zvyšování paranoidního strachu vůči (skoro) všemu. Dámy a pánové, Adam Curtis. ()

Reklama

Attta

všechny recenze uživatele

Bohužel v roce 2015 musím konstatovat jednu smutnou pravdu a to tu, že už ani zprávy na ČT se nedají sledovat. Pokud můžu doporučit nečtěte a nedívejte se na žádné komerční média a pokud možno začněte sledovat nebo číst zahraniční televize/ weby, pak krásně uvidíte jak moc zkreslené informace se dostávají každý den večer průměrnému čechovi před spaním "na talíř". ()

xpaja 

všechny recenze uživatele

Dalo by se říct, že jde o nejlepší zpravodajskou relaci u nás, ale není to tak docela pravda. Události převzaly dost z praktik bežných na komerčních televizích. Zvlášt v posledních letech je to znát. Chápu, že masy žádají vraždy, bouračky a bulvární zpravodajství, ale od toho přeci Českou televizi nemáme. Místo objektivního zpravodajství se často objevuje jen tendenční překroucení událostí občas přecházející v očividnou lež. Chápu, že částečně je to dáno i bulvárním stylem politiky v posledních letech. A také snahou politických stran ututlat opravdové problémy umělým vytahováním zbytečných afér. ČT by tu ovšem měla být od toho aby se nenechala zmanipulovat, ale podávala objektivní zpravodajství o důležitých věcech. Výš hodnotím Události, komentáře a také Zprávy v českém znakovém jazyce. Jde v podstatě o Události ve zkratce. Jsou sice stále často tendenční, ale oholené o ty zbytné bouračky, vraždy a bulvární styl. ()

peju odpad!

všechny recenze uživatele

Informační kanál, spíše stoka, plná trusu a výkalů, chrlící pouze předepsané neobjektivní informace prospěšné pouze vládnoucím nadnárodním elitám jimž je podřízena. Systematicky porušující kodex "veřejnoprávní" televize ku prospěchu nastolování nových řádů a obhájování nastupujících zločinných režimů podřízených banksterskému systému. Stoka vědomě chrlící falešné a lživé informace ve stylu tisíckrát opakované lži stávající se pravdou. Bohužel to platí obecně o mainstreamovém zpravodajství nejen u nás, aneb nepřijde vám divné proč jsou všude ve zprávách stejné příspěvky? Tupým ovcím bohužel stačí jako důkazy ilustrační nebo archivní záběry např. ruské armády u hranic s Ukrajinou. Ilustrační nebo archivní záběry místo skutečných důkazů v době satelitního snímkování a dalších vymožeností v dnešní době tak snadno dostupných. A ještě za naše peníze. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Během Událostí vysílaných 18. 11. 2011 přestalo fungovat spouštění obrazových příspěvků. Události tak musely být ukončeny po 19 minutách. Branky, body, vteřiny (od r. 1956) byly ale odvysílány bez technických problémů. (David7)
  • Během Událostí vysílaných 18. 8. 2012 nastal technický problém – šlo o selhání pultu ve zvukové režii. Na konci Událostí (byly ukončeny předčasně) bylo slyšet, jak Jakub Železný říká: „Ty k*ávo, už jsem zažil ledacos.Branky, body, vteřiny (od r. 1956) byly odvysílány z Velína namísto virtuálního studia. (David7)

Reklama

Reklama