Reklama

Reklama

Vetřelci dávnověku

(seriál)
Trailer
Dokumentární / Historický / Mysteriózní
USA, (2009–2024), 187 h 26 min (Minutáž: 41–88 min)

Hrají:

Robert Clotworthy (vypravěč), Giorgio A. Tsoukalos, Erich von Däniken, David Childress, David Wilcock, Linda Moulton Howe, William Henry, Jonathan Young (více)
(další profese)

Série(20) / Epizody(251)

Vzrušující historický dokumentární seriál Vetřelci dávnověku za velkého zájmu diváků zkoumá 75 milionů let důkazů o tom, že naši planetu v minulosti navštívily neznámé mimozemské civilizace. Ve 21. století vědci, odborníci a vládní agentury z celého světa konečně spojili síly ve snaze najít důkaz o existenci mimozemského života. Ale i když to nikdo z nich nechce otevřeně přiznat, tento „hon na mimozemšťany” probíhá už několik dlouhých dekád. (TV Prima)

(více)

Zajímavosti (6)

Byl jednou jeden... vesmír (1982) (seriál)

  • V tomto seriálu je řečeno, že mimozemšťané způsobili na Zemi umělou evoluci a z lidoopů se vyvinuli lidé. Další filmy s touto tématikou jsou Vetřelec vs. Predátor (2004) – mimozemšťané druhu Yautja naučili starověké civilizace stavět, byli uctíváni jako bohové a používali lidi jako hostitele pro vetřelce, se kterými později bojovali. Dále Zámotek (1985) – mimozemšťané pomáhali budovat zaniklou Atlantidu; Indiana Jones a království křišťálové lebky (2008) – podobně jako ve filmu Vetřelec vs. Predátor mimozemšťané pomáhali vytvářet starověkou civilizaci); Thor (2011) – obyvatelé z planety Asgard objevili na Zemi starověké severské kmeny a pomáhali jim v bitvách); Hvězdná brána z roku 1994 – mimozemšťané pomáhali stavět egyptské pyramidy); nebo Prometheus (2012) – mimozemšťané, přezdívaní jako inženýři, zřejmě pomohli vytvořit život na Zemi). Nutno dodat, že se tímto tématem zabývá i seriál Vetřelci dávnověku (od r. 2009). (Jan.Kanak)

Reklama

Reklama