Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na filmová plátna přichází jedna z nejlepších a nejkomplexnějších comicsových postav společnosti Marvel. Novinář Eddie Brock (Tom Hardy) se stává hostitelem mimozemského symbionta Venoma. Brock se v rámci své práce novináře pokouší již po celé roky odhalit veřejnosti skutečnou tvář známého vědce společnosti Life Foundation Carltona Drakea (Riz Ahmed) – jeho odhodlání se přerodilo v posedlost, která mu zlikvidovala kariéru a zničila vztah s jeho přítelkyní Anne (Michelle Williams). Když do svého těla Eddie vstřebá jeden z Drakeových experimentů – mimozemšťana Venoma – zničehonic zjišťuje, že disponuje novými superschopnostmi a má možnost dělat, cokoliv se mu zachce. Zvrhlý, temný, nepředvídatelný a zuřivý Venom má za následek, že se Eddie zoufale pokouší udržet pod kontrolou své nebezpečné schopnosti, které ho současně velice přitahují a opájejí. Jelikož Eddie a Venom navzájem jeden druhého potřebují k dosažení svých cílů, jejich vzájemné pouto a propojení se prohlubuje – až přestává být jasné, kde vlastně končí Eddie a začíná Venom. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (1 099)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Hardy je cool jako vždy a Venom stylově hláškuje, ale jinak se Sony moc nevytáhlo. Divák natěšený na digitální bordel si hodně počká. Když dvacet minut před koncem najely titulky, musel jsem se smát. Samozřejmě ještě přišla obligátní scéna mezi titulky o ničem a dokonce i ochutnávka z animovaného Spider-Mana. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Dávám za pravdu oběma stranám tábora: chudou stylizací a odbytou atmosférou to opravdu připomíná první low cost marvelovky (zdravíme Affleckova Daredevila), na druhou stranu ale Venom není zdaleka tak nudný a ubíjející, jak o něm tvrdí mnohé záporné recenze. P.S. Dnes jsem hned za sebou viděl filmy, které oba měly 107 minut a začínaly identickou nehodou vesmírného korábu. Dèja vu jak blázen. ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Z nějakého důvodu jsem se nechal zviklat pozitivními diváckými reakcemi a nevěnoval jsem příliš pozornosti úplně prvním zahraničním kritikám, které hlásily těžký průser a Venoma přirovnávali ke Catwoman... Udělal jsem chybu. Venom je těžký průser. Počínaje mizerným scénářem s neskutečně dlouhou expozicí a absencí jakéhokoliv dramaturgického oblouku vrcholící v tak narychlo spíchnutému finále, že to až smrdí, přes neskutečně podivné herecké výkony (Michelle Williams je tady neskutečně příšerná) až po odporné triky a nekoukatelnou akci. Kromě Catwoman se mi při sledování vybavovali také Transformers, Incredible Hulk, a bohužel především Spawn, kterého dodnes považuji za nejhorší comicsovou adaptaci ever. Po hvězdě za Hardyho a Ahmeda, kteří se tu snaží ze všech sil povýšit tuhle břečku na něco alespoň trochu koukatelného. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Není to naprostý propadák. Venom se snaží tvářit jako film z MCU, ale neumí to a tak vtipné momenty úplně nefungují a film kolísá mezi vážnými-akčními-komediálními momenty velice nahodile. Je hlavně škoda, že tempo filmu a některé zkratky působí jak ve filmech před 20 lety (kamery + vstupy na kartu + svědci, ale trvá, než zjistí, kdo ho pustil do objektu...). Z temné postavy se to postupně stává "vlastně sympaťák/hrdina", který jen mimochodem občas někomu ukousne hlavu, ale nezapomene se zeptat na povolení... Nebude moc lidí, kteří si Venoma všimli jen kvůli Hardymu, ten tu dost mluví, ale osobně mi do role loosera prostě nesedí. Zásahy do krvavosti filmu jsou jasně patrné, smutné a doufejme, že se dočkáme krvavé verze aspoň na blurayi. Tak jak se občas říká, že se DC utápí v digitálu, tak to pro konec filmu platí taky. Bohužel. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Rozpočet: 116 miliónov $ | Tržby: 827 miliónov $ | Nakoniec celkom slušné. Jak to všetci preklínali, tak som mal nulové očakávanie, a aj keď je potreba uznať, že sa jedná o schematický scenár bez štipky jedinečnosti, ten "neherecký pin-pong" medzi Hardym a Venomom stojí za videnie. Myslím si, že Venomova postava je oproti iným komixovým ikonám celkom nevďačná, ale komerčný úspech filmu hovorí asi niečo iné... Prekvapujúce. Možno to ten pulzujúci Eminem. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (51)

  • Stejnojmennou píseň („Venom“) pro film složil raper Eminem. (LizBeth)
  • V komiksech se Venom objevil i jako součást týmů Strážci Galaxie či Avengers. (TheEvilTwin)

Související novinky

Kraven bude první komiksové eRko od Sony

Kraven bude první komiksové eRko od Sony

25.04.2023

Tak nikoli Venom, ale až komiksový Kraven se dočká exkluzivního a mezi blockbustery stále ne moc běžného eRkového ratingu. Pro studio Sony a jeho pavoučí vesmír bez pavouka je to tedy dospělácký… (více)

Noirový Spider-Man míří na Amazon

Noirový Spider-Man míří na Amazon

11.02.2023

Zaujala vás výrazná, byť kratičká role Nicolase Cage v animovaném Spider-Man: Paralelní světy coby verze noirového Spider-Mana? Pak pro vás mají Phil Lord a Chris Miller (Jump Street 21, LEGO® příběh… (více)

Reklama

Reklama