Reklama

Reklama

Sedm epoch rocku

(seriál)
  • Velká Británie Seven Ages of Rock (více)

Epizody(7)

Autoři sedmidílního dokumentárního cyklu BBC Sedm epoch rocku jsou přesvědčeni, že rocková hudba poskytla k proměnlivosti doby originální soundtrack. Oproti tomu Libor Pešek po vysílání Radiožurnálu prohlásil, že poprock není hudba; Laco Deczi charakterizoval rockové hudebníky slovy: "Rockoví hudebníci jsou ti, co hrají rok na nástroj". Rock je fyziologický vzdor, rytmicky potvrzuje gravitaci, zatloukáním down beatů, těžkých dob do země. Odtud kritici ortodoxního rocku přezdívají rockery na sudokopytníky. Postupem doby se rocková hudba stala věrohodnou politickou a uměleckou silou. Do hudby vnesla větší hlasitost a osobitý postoj. Rock se zrodil z blues, ale postupně začal dospívat a vydal se stovkami rozmanitých, vzrušujících směrů.

Seznam jednotlivých dílů :   01. Zrození v roce 1963-1970
02. Art Rock 1966-1980
03. Punk 1973-1980
04. Heavy Metal 1970-1991
05.
06. Alternativní Rock 1980-1994
07. Indie 1980-2007 (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (138)

spacylemon 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem jenom 3 epochy (punk, american alternative rock a british indie)... a ve všech třech šlo vidět značné zjednodušení (dá se čekat, že v ostatních částech to bylo podobné). Ale jasně, kdyby se tam mělo vejít všechno důležité, musel by každý díl trvat 4 hodiny. Vždy byla ta padesátiminutovka ale nakonec relativně zajímavá (i když opravdu bylo nutné slyšet po stopadesáté klasické sexpistolské historky nebo věnovat půlku dílu jenom R.E.M.???). Tři, čtyři? Tři? Čtyři? Nakonec hodnocení převrací na stranu 4 hvězd Kim Deal a její ukázka toho, že nejtěžší je hrát jednoduše a v jednoduchosti je síla - nejlepší. ()

Smoulin 

všechny recenze uživatele

Kvalitní, zároveň značně povrchní. Ale co víc do těch 50 minut nacpat... Ultimátně mě však zabíjí dabing. Slyšet Rouse jak svým dementním paleontologickým hlasem říká: "polibte si prdel" bylo nejprve úsměvné, pak lehce odstrašující a nakonec jsem byl zle podrážděný. O ostatních překladatelských "perlách" radši nemluvit... ()

Reklama

RockChick 

všechny recenze uživatele

Fandovi ukápne i slza..., jak skvělé dřív bývaly doby, fňuk. A je úplně jedno, jestli byl zrovna rok 1977 a Sex Pistols, nebo rok 1995 a Oasis. Že se dokument soustřeďuje jenom na britské kapely mi vůbec nevadí, ostatně koho zajímá Amerika s těmi svými smradlavými hippísáky? Odpověď A je správně: smradlavé hippisáky. (hehehe) UK music rulezz! ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Jelikož je pro mě rock a metal tím nejzákladnějším pro přežití, tak jsem tenhle seriál zhltnul snad během dvou dní. Sice byl každý díl poněkud nataženější, než musel být, ale i při mých poměrně velkých znalostech jsem se dozvěděl spoustu nového a získal jsem úžasně celistvý vhled na celou historii rockové muziky. 90% ()

spygirl 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument, vždy si ráda rozšířím své hudební obzory. :-) Nejvíce mě bavili: Queen, R.E.M., Pink Floyd, The Police, Pixies. Nudila jsem se u: David Bowie, Genesis (ehm), celý punk (hrůza), Black Sabath, Kiss (děs běs, tohleto se může někomu líbit??? ), Stone Roses, The Libertins. --- Moc nechápu takové to (někdy až fanatické) vymezování se některých skupin/zpěváků vůči popu, jako že to už je hnus, komerce a pryč od toho. Já dělím hudbu na dobrou a špatnou. Skoro v každém žánru se dá najít něco pěkného... ;-) ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama