Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Frank (Rainn Wilson) je obyčejný muž, který nesmírně miluje svoji ženu Sarah (Liv Tyler). Jednoho dne však zjistí, že je mu nevěrná s drogovým dealerem. Proto se rozhodne, že se stane hrdinou jménem The Crimson Bolt a to vše jen kvůli tomu, aby se k němu Sarah vrátila. Překážkou mu není ani to, že nemá žádné schopnosti. Brzy poté se k němu připojí jedna mladá sociopatka jménem Libby (Ellen Page), která pracuje v obchodě, kde prodává komiksy. Její hrdinské jméno je Boltie. (virus10)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (245)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Ruku v ruce s Defendorem asi nejrealističtější (ačkoli stále těžko uvěřitelný) film o superhrdinovi jaký jsem viděla. Ze začátku jsem očekávala komedii o dalším týpkovi, co se inspirován komiksy rozhodne hájit dobro, ale scéna, v níž se řeší předbíhání ve frontě, mě utvrdila v tom, že mám čekat poněkud silnější kafe, což poslední dvacetiminutovka jenom potvrdila (nedoporučuji milovníkům hodných týpků alá Superman). Film, který není tak popcornový jako Kick-ass, ale ani tak nudně se vlekoucí jako zmíněný Defendor, každopádně slušně odsýpající kousek, který nejednou pobaví, překvapí i zarazí (nebo vás snad finální rubačka minimálně v jednom momentu nerozsekala!?). Právě za četná překvápka, humor a finále, co má koule, přihazuju čtvrtou hvězdu. PS: Jsem jediná, kdo při sledování Super zavzpomínal na skvělý Rozsudek smrti, ve kterém Kevin Slanina brutálně rubal gangsta šmejdy a tím pádem se pobavil nad tím, koho tatáž herec ztvárňuje zde? XD ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Rozhodně podhodnocený snímek!!! Super je prostě super, a i když místy trochu pokulhává, je tento anti-anti-hrdinský snímek tak krásně nekorektní (že by uživatelé ČSFD byli tak konzervativní?!), až jsem místy nechtěl věřit tomu, co vidím (nebudu spoilerovat). Rainn Wilson je echt loser a Ellen Page tady je naprosto cáklá - nemám co dodat. "'Whoa, what are those?' 'I'm not sure if I'm doing it right. If I am.. bombs.'" ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: James Gunn | Hudba: Tyler Bates | Produkcia: Ted Hope, Miranda Bailey | Distribúcia: IFC Films (US), StudioCanal (International) | Štúdio: This Is That Productions HanWay Films, Ambush Entertainment | Rozpočet: 2 miliónov $ | Tržby: 324,138 $ || Blbosť a otupelosť tu nemá hranice, no režisérskou invenčnosťou zúčastnený herci dosiahly, že to celé berú smrteľne vážne, a z finálnej konfliktnej scény budete mať tým pádom taký zmiešaný pocit humornosti a dramatičnosti zároveň, že vám garantujem, že ste nikdy nič podobné nezažili. Len preto, a kôli Liv za dva*. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Mám ze Super stejný pocit, jako když mi někdo řekne vtip, který není vtipný - po chvíli mi je vysvětleno, že nevtipnost onoho vtipu byla záměrem, protože ona sama má být svým způsobem vtipná (nebo jinak zajímavá). Ale já chtěl přece slyšet obyčejný vtip! Na základě stejného principu je tedy Super buď naprosto nezvládnuté, nebo naopak dokonalé a sofistikované, ale mě to v tom případě vůbec nezajímá, protože i sofistikovanost má své místo a čas. ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

"Shut up, crime!" Realistickí superhrdinovia z ľudu sú dnes v móde a nenápadná snímka Super nadviazala práve na vlnu, ktorej najvýznamnejšími predstaviteľmi sú Kick-Ass či Defendor. Super nie je natoľko komplexný a "cool" ako Kick-Ass a chýba mu Defendorova psychologická prepracovanosť, no je o to vtipnejší a drsnejší. A k tomu srší nehoráznym množstvom režijných nápadov, avšak v tej najrýdzejšej možnej podobe, až miestami pôsobí neotesane, akoby James Gunn bol filmárskym začiatočníkom. Preto približne prvé dve tretiny film Super pôsobí ako zábavná jednohubka s výborným obsadením za 3*, ale vo finále to blbnutie získa tie správne grády. Zanechalo to vo mne lepšie pocity, ako som čakal. (7/10) ()

Galerie (37)

Zajímavosti (14)

  • Celosvětová premiéra proběhla 10. září 2010 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • Po filmu Slimák (2006) a seriálu PG Porn (od r. 2008) se jedná již o třetí spolupráci herce Nathana Filliona a režiséra Jamese Gunna. (Lorge)
  • Gunn pracoval na scénaři už od roku 2002 a v hlavní roli si představoval Johna C. Reillyho. Jeho tehdejší žena Jenna Fischer mu však doporučila kolegu ze seriálu Kancl (od r. 2005) Rainna Wilsona, který byl nakonec ve snímku obsazen. (Brousitch)

Reklama

Reklama