Reklama

Reklama

Ali opouští rodnou Iowu a míří přímo do L.A., aby si splnila svůj sen a stala se zpěvačkou a tanečnicí. Hned první den narazí na noční podnik Varieté, který řídí vysloužilá kabaretní zpěvačka Tess se svým kamarádem a krejčím Seanem. Podnik má své dny slávy dávno za sebou a Tess bojuje o to, aby chátrající divadlo udržela při životě. Ali se do tohoto místa hned zamiluje a za podpory číšníka Jacka se v něm snaží prorazit. Tess je k jejímu snažení vrcholně skeptická. Ali nezbývá než vzít do ruky podnos a v roli servírky čekat na svou příležitost a bojovat o své místo na jevišti. Události však naberou rychlý spád, když její silný hlas způsobí, že se z ní nakonec stane hvězda, jakou vždycky chtěla být. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (406)

bouncer 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru slušný počin, pokud tedy zastáváte názor, že v muzikálu je příběh věc nedůležitá či dokonce zbytečná. Když se smíříte s tím, že děj by vymyslela vaše dcera během pětiminutové přestávky mezi hraním si s jednorožci a s Barbie, tak si snímek užijete. Hudební čísla, kostýmy, kulisy, střih jsou dobré, choreografie už trochu horší (přišlo mi, že Christina se na všechno hýbe stejně), leč hlavním problém krom zmíněného příběhu vidím v něčem jiném - je to kabaretní muzikál a ten by měl být postaven na "wow" momentech, klidně přehnaných, citově vydírajících, ale prostě velkých scénách a výkonech, tohle je však jen plochá a nevýrazná pohádka. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Nepovedený pokus o levný muzikálový film, kde Aguilera vypadá STARŠÍ než Cher. http://www.dvdextra.cz/dvd-recenze/variete.html --- Obliba hudebních a muzikálových jevištních filmů je v USA docela populární. U nás ta obliba až taková není, ale zase fanoušci Cher a Christiny Aguilery si tentokrát přijdou na své. Zvláště u Cher jde o návrat na plátna po 11 letech. FILM Žel se nedá říct, že jde o vydařený návrat. Ne že by to Cher navzdory věku nezpívalo - stále vytáhne výšky jako málokdo. Ale tak nějak hapruje vše okolo - příběh, casting, výběr hudby a koneckonců i ta choreografie. Pokud jde o výpravu, je znát inspirace Kabaretem a All That Jazz, ale v takovém fušerském, laciném provedení. Takhle by to inscenovali možná amatéři v nějakém divadelním spolku v menším městečku, ale na podobný celovečerák je to vážně chudičké. Příběh vypráví o blonďaté, prsaté servírce z americké Horní Dolní (Upper Down?), která si svévolně vezme z pokladny výplatu, kterou jí majitel dluží, a vypraví se do Big City dělat kariéru. V konkursu nakonec uspěje, a i když je zde pár drobných zádrhelů (muzikálový bar má finanční problémy, blondýna je přijata na místo jiné tanečnice), vše se jako v pohádce vyřeší. (Ostatně, některé záběry, včetně hotelu, odkazují na Pretty Woman víc, než je zdrávo.) On by ten pohádkově laděný příběh ani nevadil, kdyby fungovalo vše ostatní. Jenže pokud 31letá Aguilera vypadá STARŠÍ než Cher, a navíc má v popisu role právě odrostlou teenagerku, působí to podivně. Zvláště když si pak nabrnkne chlapa. Ale což, pořád by to mohla zachránit muzikálová čísla. Jenže. Jenže ona nemají drajv. Všech šest provedení a písní jsou pomalé kousky, k nimž se nablýskaná, vyflitrovaná výprava hodí jako ke Klausovi pero, a podobně nám to může být ukradené. Jednotlivé ukňourané kousky nemají - s výjimkou jednoho - žádný šmrnc, ze židle by to skutečně nikoho nezvedlo. A ten jediný kousek, co ujde, zpívá chlap (vynikající Stanley Tucci, který vlastně film táhne). Ani kamera není příliš nápaditá, navíc kombinovaná s moderním houpavým stylem je spíše nepříjemná. Střihač se snaží, ale evidentně měl málo záběrů, které posléze mohl stříhat... Takže, pokud máte rádi Aguileru nebo Cher, asi vás snímek potěší. Muzikálově je to průměr, hudebně spíše slabší podprůměr. Jako film nic moc. Nic, jdu si z nostalgie pustit precizní All That Jazz. ()

Reklama

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Film ma jednu obrovskou slabinu: hlas Cher uslysite pouze ve dvou pisnickach =(, ptam se PROC??? Cim starsi je, tim je jeji hlas, hlubsi, sametovejsi a dokonalejsi. Jinak neni moc co filmu vytknout, pribeh je jednoduchy jak facka a pro film v podstate naprosto nevyznamny, nemate nad cim premyslet, nemusite zbytecne zamestnavat hlavu, jen se unasite pisnickami a skvelou varietni sou, ktera je zde zmaknuta na jednicku. Christina neni zrovna pohledna holka (aspon pro me v tomto filmu), ale vyvazi to svymi pohyby a skvelym hlasem a vy se tak muzete vseho dosytosti nabazit. Film si urcite zaslouzi poradnou uhlopricku a dobrou audiosoustavu s vyssi hlasitosti, protoze jak si to pustite, rozjedete variete primo u vas v obyvaku... PS: Zamerne nesrovnavam s Chicagem nebo Moulin Rouge, coz jsou muzikaly stojici primarne na pribehove casti. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Nové Chicago to sice není, ale i tak Burlesque nabízí téměř vše; vše až na vybroušený děj nebo zápletku. Za dvě hodiny se toho nestane o moc víc než v traileru, ale upřímně mi to nevadí, protože scény z povrchu zemského postrádají to kouzlo klubu (kabaretní čísla doplněná o zpěv Christiny Aguilery, atmosféra 30. let), které je důvodem, proč mě tento film v nabídce kina zaujal. Nemáte-li rádi podobný styl hudby nebo čekáte-li brilatní herecké výkony (zde herecky dominuje mistr vedlejších roli Stanley Tucci) a zajímavý příběh, odstraňte si vizuálně z mého hodnocení klidně dvě až tři hvězdičky. Nedůležitá poznámka na závěr: Pokud Cam Gigandet natočí v budoucnu pár komerčně úspěšných filmů, má velkou šanci stát se ženským sexsymbolem 21. století. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Varieté je romantická limonádka, stavia na sex-appeale Christiny Aquilery, ktorá je skutočne nádherná a sexi, ale tento pocit by som mala možno aj na jej koncerte (veľmi však oň nestojím). Hlavné je, že herecky to ustála. V rámci žánra boli momenty pútavé (vrcholné vystúpenie v zelenej róbičke), úsmevné (postava Stanley Tucci), milé, trápne(choreografia) a trápnejšie (dejová línia). Silnou devízou môjho zážitku bolo radšej nič ohurujúce neočakávať, respektíve zúžiť očakávania na načančané trasoritky a pár skočných songov, ideálne k tomu bolo aj správne divácke načasovanie, v správnej partii. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (21)

  • Snímek byl do kin distribuován pod krycím název Former Glory. (oje)
  • Píseň "Bound to you", ke které Christina Aguilera složila text, byla v roce 2011 v kategorii nejlepší originální skladba nominována na Zlatý Glóbus. (Exos)
  • Fotografie sedmileté Ali (Christina Aguilera) je skutečným snímkem z dětství slavné zpěvačky a herečky, kde je se svou pravou matkou. (oje)

Související novinky

Zlatý glóbus 2011 - výsledky

Zlatý glóbus 2011 - výsledky

17.01.2011

Tak jako každý rok, i letos, nám hollywoodští zahraniční novináři připravili nejedno (ne)příjemné překvapení. Pod letošním moderátorským vedením Rickyho Gervaise se stal neúspěšnějším filmem The… (více)

Královské i sociální Zlaté glóby

Královské i sociální Zlaté glóby

15.12.2010

Osmašedesáté udělování „oscarových předskokanů“ se odehraje v lednu, nominace známe od včerejška. Co se týče počtu nominací, vede britské drama s údajně excelentním Colinem Firthem The King´s Speech… (více)

Souboj blondýnek v Burlesce

Souboj blondýnek v Burlesce

11.10.2009

Bývalá Veronica Mars Kristen Bell (právě tento víkend má za louží premiéru její komedie Trable v ráji) bude znepříjemňovat život Christině Aquileře. Zahraje si totiž její rivalku v muzikálu Burlesque… (více)

Reklama

Reklama