Reklama

Reklama

Ali opouští rodnou Iowu a míří přímo do L.A., aby si splnila svůj sen a stala se zpěvačkou a tanečnicí. Hned první den narazí na noční podnik Varieté, který řídí vysloužilá kabaretní zpěvačka Tess se svým kamarádem a krejčím Seanem. Podnik má své dny slávy dávno za sebou a Tess bojuje o to, aby chátrající divadlo udržela při životě. Ali se do tohoto místa hned zamiluje a za podpory číšníka Jacka se v něm snaží prorazit. Tess je k jejímu snažení vrcholně skeptická. Ali nezbývá než vzít do ruky podnos a v roli servírky čekat na svou příležitost a bojovat o své místo na jevišti. Události však naberou rychlý spád, když její silný hlas způsobí, že se z ní nakonec stane hvězda, jakou vždycky chtěla být. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (406)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Burlesque je propracovanější a barevnější verzí Divokých koček, kde se hlavní linie točí opět okolo mladé dívky, která přišla do velkého města a má v sobě dar umění - zpěvu a tance. Vlastně tady by se dalo hodnocení uzavřít a dát tomu průměrné 3*, ale tohle já prostě udělat nemůžu. A proč?! Protože Cher, Christina, hudba a choreografie. Obě divy mě okouzlily jak zpěvem, tak i výstupem. A k úžasné choreografii a hudbě nemám slov. Zkrátka je to klišé až to bolí, ale je plné barev, zpěvu, tance a sympatických herců. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Tato návštěva Varieté naprosto naplnila má očekávání. Silné ženské hlasy mi postavily veškeré ochlupení na mém nedepilovaném těle, sexuální choreografie zase poškádlila jeden z mých orgánů a triviální romantika okořeněná drobným materiálním problémem neměla sílu nějak zásadně rušit velmi dobrý dojem. A ač mé oči přeblikávaly z jedné slečny na druhou, tak hereckým vítězem je pro mne tradičně vynikající Stanley Tucci, i když „kope za růžové". ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Minulý rok to byl Nine, letos je to Burlesque, který vyhrává (dodatečně) titul o nejvíc sexy film roku. A právem. Od tohohle muzikálu jsem moc nečekal, jednou jsem viděl trailer a řekl jsem si, že to nevypadá špatně, ale taky to nebyla žádná pecka, na kterou bych se fakt těšil. Nicméně po zhlédnutí tohoto muzikálu musím říct, že jsem se tak trochu spletl. Ono to nejen že "nevypadá špatně", ono to je opravdu dost slušné! Ano, má to sice své hranice (originalitu byste zde těžko hledali, stejně jako nějakou hlubší motivaci postavy Christiny Aguilery, proč že vlastně chce tak moc tančit), ale jinak nemám výtek. A to já, jako chlap, jsem to měl s tímhle filmem těžké. A proč? Nevěděl jsem, kam dřív s očima. Jestli se mám spíše zaměřit na Christinu, či na sexy Kirsten, nebo na dalších asi deset spoře oděných sexy tanečnic. Prostě, opravdu je na co se dívat. No a Cher… plakáty k filmu sice praví "potřebujete legendu, aby vznikla hvězda", ale já říkám, "potřebujete Aguileru, abyste pochopili, že Cher je stále paní zpěvačka" (a tímhle nechci naznačit, že by Christina nějak zaostávala, ale když zpívala ona a pak nastoupila Cher, rozdíl by přímo hmatatelný). Takže jsem rád, že Burlesque není tak špatný film, jaký byste očekávali podle některých zdejších komentářů. Já jsem spokojený a dávám tomuto filmu čistých 80 %. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Pěkné, barevné, dojemné, stylové, potěšilo mě to jako většina hudebních filmů. Ty dvě dámy mají fakt zlato v hrdle, Christina je jedním slovem anděl a Cher si i po letech udržuje status šarmantní distingované dámy. I když filmu kralovaly převážně ženy nebo něco mezi nimi, přesto nad nimi jasně vyčníval zajímavý téměř neznámý Cam, který působil všeljak dobře, ale rozhodně jako gay nevypadal. Scéna svádění s chrumkami, či co to bylo za žravku, se nedá ani raději komentovat...;-) ()

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Film ma jednu obrovskou slabinu: hlas Cher uslysite pouze ve dvou pisnickach =(, ptam se PROC??? Cim starsi je, tim je jeji hlas, hlubsi, sametovejsi a dokonalejsi. Jinak neni moc co filmu vytknout, pribeh je jednoduchy jak facka a pro film v podstate naprosto nevyznamny, nemate nad cim premyslet, nemusite zbytecne zamestnavat hlavu, jen se unasite pisnickami a skvelou varietni sou, ktera je zde zmaknuta na jednicku. Christina neni zrovna pohledna holka (aspon pro me v tomto filmu), ale vyvazi to svymi pohyby a skvelym hlasem a vy se tak muzete vseho dosytosti nabazit. Film si urcite zaslouzi poradnou uhlopricku a dobrou audiosoustavu s vyssi hlasitosti, protoze jak si to pustite, rozjedete variete primo u vas v obyvaku... PS: Zamerne nesrovnavam s Chicagem nebo Moulin Rouge, coz jsou muzikaly stojici primarne na pribehove casti. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (21)

  • Většina šatů Cher byla z jejího vlastního šatníku. Některé byly navrženy jejím dobrým přítelem Bobem Mackiem. (oje)
  • Snímek byl do kin distribuován pod krycím název Former Glory. (oje)

Související novinky

Zlatý glóbus 2011 - výsledky

Zlatý glóbus 2011 - výsledky

17.01.2011

Tak jako každý rok, i letos, nám hollywoodští zahraniční novináři připravili nejedno (ne)příjemné překvapení. Pod letošním moderátorským vedením Rickyho Gervaise se stal neúspěšnějším filmem The… (více)

Královské i sociální Zlaté glóby

Královské i sociální Zlaté glóby

15.12.2010

Osmašedesáté udělování „oscarových předskokanů“ se odehraje v lednu, nominace známe od včerejška. Co se týče počtu nominací, vede britské drama s údajně excelentním Colinem Firthem The King´s Speech… (více)

Souboj blondýnek v Burlesce

Souboj blondýnek v Burlesce

11.10.2009

Bývalá Veronica Mars Kristen Bell (právě tento víkend má za louží premiéru její komedie Trable v ráji) bude znepříjemňovat život Christině Aquileře. Zahraje si totiž její rivalku v muzikálu Burlesque… (více)

Reklama

Reklama