Reklama

Reklama

Chodit do práce o den dřív se nevyplácí, zvlášť když jste vězeňský dozorce. Může se stát, že skončíte na špatné straně mříží. Mladý vězeňský dozorce Juan Oliver chce v nové práci udělat dobrý dojem, do věznice se tedy dostaví o den dříve. Během prohlídky nejpřísněji střeženého oddělení se však nešťastnou náhodou zraní a ocitne na momentálně nepoužívané cele 211, zatímco kolegové jdou shánět pomoc. Když se dezorientovaný Juan probere, je všechno jinak. Ve věznici zuří vzpoura a chovanci lační po krvi. Juan má jedinou naději: vězni ho zatím neznají. Jedinou šancí je tedy splynout s prostředím a předstírat, že je jedním z nich. Je ale jen otázkou času, kdy jeho lest vyjde najevo... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (441)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Velmi solidní vězeňské drama s kvalitním příběhem, atmosférou i vygradovaným finále. Podobné filmy moc často nevyhledávám, ale tady jsem velmi rád, že jsem udělal výjimku. Rozhodně to nebyla ztráta času. Herecké výkony byli rovněž slušné, Luis Tosar navíc patří mezi moje oblíbence, takže jsem rád za každý film, který jsem s ním viděl. Alberto Ammann si taky nevedl vůbec špatně a ostatní herci je dobře doplňovali (vedlejší osazenstvo). Mělo to i několik dost drsných scén, nechybělo násilí, pomsta, zrada a podivné „přátelství“. Nadprůměrná podívaná, kterou jsem určitě neviděl naposledy.70% ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

SPOILER: Cela 211 se zaměřuje na jednoho bachaře, který si věznici prohlíží. Nakonec se vše zvrtne do krve prolití. Bachař nemá cestu z věžnice a snaží se přizpůsobit vězňům a podaří se mu to. Celý film je o svobodě vězňů a aby se bachaři nechovali jak "hovada" a měli nějakou úctu. Spoustu nečekaných zvratů, jak venku z věznice, tak ve vězení. Bachaři si začnou podrážet nohy vzájemně a celá situace se ohromně komplikuje. Nakonec vše dopadne úplně jinak než bych čekal. Např. přeměna charakteru hlavní postavy kvůli situaci, která nastala úplnou náhodou. Závěr je neskutečný a skvěle udělaný. Režisér to zvládl perfektně a na to, že tento snímek není z USA je excelentní. Je vidět, že i Evropané umí natočit pořádné filmy, které nedají divákovi ani chvilku vydechnout. Tento film doporučuji a doufám, že narazím ještě na nějaký skvost jako je tento. Cela 211 svým způsobem připomíná film Felon (Zločinec), který mě také zaujal. Filmy z věznice mi přijdou jako jedny z nejlepších vůbec, i když jich je jen pár (kvalitních)... 8/10 =88% ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

První den ve vězení bývá těžký. Nedíváte se do očí, žvýkáte žvýkačku, staráte se o své a pak se stejně dostanete na celu ke stopadesátikilovému chlupatému Hispánci, co vám oznámí, že vás za chvíli zbaví análního panenství a protože o sobě tvrdí, že je ohleduplný, zeptá se, jestli to chcete s Krémem nebo bez. Pak je otázka, jestli je horší, že Krém je přezdívka jeho spoluvězně s kapavkou a nebo že ve věznici vypukla vzpoura a vy jste vlastně nový dozorce, co se ocitl v nepravý čas na nepravém místě. Nastává čas rozehrát partii s cílem přežít, ale to nakonec možná nebude to nejobtížnější.. Herecky obstojné, hlavně Luis Tosar v roli kápa Malamadreho, navíc obvyklé klišé vězeňských dramat zůstalo pěkně pod zámkem na samotce, ale hlavně v druhé půli mi scházelo přesvědčivější režisérské vedení, které by mě více vtáhlo do děje a pomohlo uvěřit pohnutkám hlavních postav. Jinak další důkaz toho, že se do práce nemá chodit dřív a už vůbec ne o den. Vždyť ona není zajíc, aby někam utekla.. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Nekompromisní drsná podívaná která zaráží svojí skutečností a vlivem nepříznivejch událostí přeměnou charakteru hlavní postavy, přičemž samotnej závěr nedá astmatikům vydechnout ani po skončení filmu. Vězeňský filmy já vůbec nemusim (vždycky mi to přišlo jako hrozná nuda). Tady se ale nikdo s ničim nesere a hned od začátku se jede v adrenalinové řeži plný krve, násilí, zvrhlejch magorů a to všechno za doprovodu perfektní atmosféry, strhujícího příběhu, výborný kamery a v neposlední řadě přesvědčivejma výkonama všech zúčastněných. Vězeňská řezanice tak dobrá, že bych se jí chtěl zúčastnit. Velká bomba, která mě za poslední týdny nadchla jako žádná jiná. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Začátek byl víc než luxusní, opravdu mě navnadil do dalších minut. Postupem času bohužel přibývalo divných situací a film začal ztrácet. Pak se objevil zajímavý obrat v ději, a tak jsem doufal, že konec bude povedený. To se ale tak úplně nestalo a musím říct, že se závěrečným rozuzlením nejsem příliš spokojen. Bylo to dost podivné. Ale celkově to je ucházející vězeňské drama, které mohlo podle mě dopadnout mnohem lépe. 65% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Film získal osm trofejí včetně té nejvyšší za film roku na Španělských filmových cenách v roce 2010. (zdeny99)
  • Film je venovaný Luisovi Ángelovi Puentemu, hasičovi zo španielskeho mesta Zamora, kde sa tento film natáčal. Luis sa podieľal na snímke a umrel pri záchrane dvoch chlapcov v rieke Duero krátko potom. (MikaelSVK)
  • Scénář filmu je adaptací románu Francisco Péreze Gandula o věrnosti, přátelství a odvaze během vězeňské vzpoury. (Terva)

Reklama

Reklama