Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třicet let poté, co diváky uchvátil původní film, se Krotitelé duchů vracejí, aby se ve zcela nové podobě představili současné divácké generaci. Režisér Paul Feig kombinuje známé prvky boje s nadpřirozenými bytostmi, díky kterým byla původní filmová série tak oblíbená, s novým hereckým týmem, složeným z těch nejlepších komediálních herců současnosti. Připravte se na letní podívanou, během které společně zachrání svět! (Falcon)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (610)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Původní Krotitele duchů jsem neviděl, takže nemohu srovnávat. Ale tato verze mi přišla docela dobrá a zábavná. Zhlédl jsem prodlouženou verzi, která má 134 minut a ani na chvíli jsem se nenudil. Takže za mě dobrý film. Samozřejmě nějaké chyby tam najdeme, například postava Chrise Hemswortha mi přišla trapná a vůbec v tom filmu nemusela být. Divím se, že Chris takovou roli přijal. A scéna, kdy tančí na ulici s policisty se mi také moc nelíbila. Ale jinak povedený film. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Realita vs internet. V kině: nepřetržitá salva smíchu jako na běžícím pásu, neustálé nadšení z toho, jak je to dobře překlopené do současnosti, jak báječná jsou camea a požehnání původního týmu (chyběl mi jen Peter MacNicol), jaký je tu gejzír zjevných i chytrých narážek na současnou i tehdejší popkulturu (jedny z nejlepších puzzle jsou dva filmy Patricka Swayzeho). A co je nejvíc, z čehož by měly zatleskat všechny sufražetky celého světa, jak výborně fungují reverzní role včetně blbého blondýna. Na internetu: "Holčičí Ghostbuisters s Melissou McCarthy? To netolerujeme." Takže soudný divák si může hodit korunou ;) ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Podle zdejších hodnocení a komentářů jsem očekával tedy katastrofu větších rozměrů, nicméně tou noví Krotitelé (nebo spíše Krotitelky) nejsou. Na původní dva filmy z 80. let to nemá ani omylem - o tom není snad třeba ani diskutovat. A tak zbývá tento film brát jako lehce nepovedené oživení časem prověřené značky a pokus o genderovou záměnu, aby tak byl pomyslný "krotitelský vesmír" v rovnováze. Našlo se pár vtipů, které fungovaly, nicméně u větší části z nich se humor vytratil už během jejich provedení. Co se herců týká, tak tvůrci spoléhali zejména na fyzické herectví Melissy McCarthy a přidrzlou náturu Leslie Jones, plus na skutečnost, že Hemsworthovi ta role "blbé sekretářky" kupodivu celkem sedla. Zkrátka jde o jeden z těch případů, kdy si tvůrci vzali příliš velké sousto, a marně se snažili převést do současnosti klasiku, u které byla velkou částí úspěchu i ona oldschoolová vizáž. ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Ona kontroverze okolo nových Krotitelů duchů je poněkud matoucí. Film vlastně neděla nic jiného, něž že opakuje koncept třicet let starého originálu. Tedy usazuje populární komiky z pořadu Saturday Night Live do prostředí letního trikového velkofilmu a pohrává si s dekonstrukcí archetypu hrdinství. Za remakem navíc stojí většina původního týmu (camea celé původní party, producentem filmu je režisér originálu Ivan Reitman). Režisér Feig přináší do filmu své dvorní herečky Melissu McCarthy, Kristen Wiig a do této doby převážně stand-up komičky Kate McKinnon a Leslie Jones. Dochází zde tedy oproti originálu k výměně genderových rolí, kdy se o humor a záchranu světa starají ženy, zatímco muži (překvapivě vtipný Chris Hemsworth) jsou zde redukováni na objekt touhy a pouhý estetický doplněk. Jinak jsou ale noví Krotitelé duchů vlastně velmi konvenční letní blockbuster s několika velmi povedenými trikovými sekvencemi a pár skutečně zdařilými vtipy. A oproti třeba velmi nekorektnímu, leckdy drsnému humoru Žen sobě se zde tvůrci poměrně drží na uzdě a servírují stravitelnou komedii pro široké divácké spektrum. Vlna šovinistických (na fýzis McCarthy či přitažlivost Wiig), rasistických (odchod Jones ze sociálních médií) a homofobních (lesbická orientace McKinnon) útoků na účet hlavních hereček před i po premiéře bohužel jen dokazuje, že ženy to v hlavních rolích žánrových snímků stále nemají jednoduché. ()

Eliott odpad!

všechny recenze uživatele

Na úvod musím říci, že něco vtipné ve filmu skutečně bylo, ale to se snad podaří každému idiotu. Prostě jen další politicky korektní, nezajímavý a naprosto zpackaný remake velkofilmu. Nelíbí se mi jak zde tvůrci znásilnili nejen klasiku Krotitelů Duchů, ale také mého oblíbeného herce Chrise Hemswortha a udělali z něj natvrdlého ubohého ňoumu. Až se divím, že jsem film dokoukal do konce. Nicméně mi při sledování bylo místy trapně i za herce samotné. Jak se tohle vůbec mohlo dostat ven? ()

Galerie (74)

Zajímavosti (20)

  • Když jsou krotitelky naoko zatčeny a vyvedeny z hotelu, je zmíněna kniha „Jíst, meditovat, milovat“ od Elizabeth Gilbert. (Duoscop)

Související novinky

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

06.12.2022

Snímek Krotitelé duchů: Odkaz z loňského roku slavil u fanoušků série úspěch. Režisérovi Jasonu Reitmanovi se v něm podařilo představit nové postavy a navodit silnou dávku nostalgie k originálu. S… (více)

Sigourney Weaver zpátky v Krotitelích

Sigourney Weaver zpátky v Krotitelích

08.06.2019

Režisér Jason Reitman (Lítám v tom), syn Ivana Reitmana (Krotitelé duchů I, II), už nějakou dobu kutí pokračování ke kultovní sérii svého táty. To má ignorovat ženský reboot z roku 2016 a místo toho… (více)

Hrdina Uncharted shání parťáka

Hrdina Uncharted shání parťáka

30.03.2019

Herec Tom Holland (Spider-Man: Daleko od domova) má momentálně plné ruce práce s tím, aby neprozradil žádný důležitý spoiler ohledně blížících se Avengers: Endgame, už brzy ho ale čeká natáčení… (více)

Třetí Krotitelé duchů nabírají obsazení

Třetí Krotitelé duchů nabírají obsazení

03.03.2019

Pokud jste to prošvihli, Jason Reitman (Juno, Lítám v tom), syn Ivana Reitmana, režiséra původních Krotitelů duchů, chystá pokračování, které bude filmově navazovat na druhý díl a v podstatě tak… (více)

Reklama

Reklama