Reklama

Reklama

Živí mrtví - Série 9

(série)
USA, (2018–2019), 12 h 22 min (Minutáž: 40–58 min)

Tvůrci:

Frank Darabont

Předloha:

Robert Kirkman (komiks), Tony Moore (komiks) (více)

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Andrew Lincoln, Norman Reedus, Lauren Cohan, Melissa McBride, Danai Gurira, Alanna Masterson, Josh McDermitt, Christian Serratos, Seth Gilliam (více)
(další profese)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Minulá série Živých mrtvých skončila dramatickým soubojem Ricka (Andrew Lincoln) a Negana (Jeffrey Dean Morgan). Charismatičtí vůdci dvou znepřátelených stran se střetli muž proti muži, a málem to nepřežil ani jeden z nich. Těžce zraněný Rick držel Neganův život ve svých rukou. Na tom, jak se rozhodne, záviselo, jestli se mu podaří udržet si vlastní charakter. Rick nakonec vyslyšel poslední přání zesnulého syna, že nekonečné zabíjení musí přestat, a nechal Negana žít. Tím si ale zadělal na mnoho budoucích problémů a konfliktů, dokonce i mezi svými nejbližšími přáteli. Devátá série začíná rok a půl po konci otevřené války s nebezpečnými Spasiteli. Spojené komunity se pod Rickovým vedením snaží společnými silami vydobýt aspoň trochu ze ztracené civilizace a zajistit si lepší budoucnost. Jenže svět, který znali, se rychle mění. Všechno, co předtím člověk postavil, se nezadržitelně drolí a rozpadá, příroda přebírá vládu nad okolím, svět se mění a přeživší musejí čelit novým problémům. Jak plyne čas, hrdinové bojují s nečekanými překážkami, novými nebezpečími a samozřejmě i všudypřítomnými nemrtvými chodci. Ale nic z toho je nemůže připravit na setkání s novým smrtícím protivníkem, který ohrožuje samotnou myšlenku vybudovat civilizaci, o niž tolik usilují. (TV Prima)

(více)

Recenze (54)

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je zpráva pro všechny co přestali sledovat seriál. PŘIŠLI JSTE O JEDNU Z NEJLEPŠÍCH SÉRIÍ! Ano je to tak, po nejslabších 7 a 8, přichází skvělá série. Může za to taky hlavně navrácení showrunner Angela Kang. Ta dělala na 4,5 a 6 sérii, pokud se mýlím omlouvám se. Byly to série které měly nejlepší sledovanost, a kvalitu. Na téhle sérii to jde hodně cítit. Díl co díl perfektní tempo. Což jsme už dlouho neměly. Hororová atmosféra! Nové postavy, které jsou moc super. Výborně fungující emoce! Zvraty! A hudba! Skladatel Bear McCreary sloužil výborný soundtrack! Všechny dějové linky na jedničku! Řemeslně výborná práce od filmařů. Masky atd. skvělý. Nový záporáci. NEJLEPŠÍ ZÁPORÁCI UPŘÍMNĚ!! RICK GRIMES! Teď budou následovat......... SPOILERY............. Nejspíš všichni věděli, že se jedná o poslední sérii s velkým Grimesem. A musim říct, že ta závěrečná epizoda s ním byla NEJLEPŠÍ Z CELÉHO SERIÁLU, TEN DÍL MĚL VŠECHNO!!! Ale přežil, a chystá se filmová trilogie s Rickem. MEGA MOC SE TĚŠÍM! Jediná věc co bych vytkl na 9 sérii, je Lucille. Negan se oni ani nezajímal, neptal se kde je, a když byl venku z vězení, tak si pro ni nešel. Největší chyba 9 série, jinak všechno skvělý. .....KONEC SPOILERŮ..... Na závěr chci říct, že jsem rád že jsme se už dočkaly zimy. 10 série už aby byla! Jsem hrdý fanoušek TWD. ❤👌 ()

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Myslím si, že seriál krásně dokázal, že dokáže fungovat i bez Ricka, byť je to obrovská ztráta velmi oblíbené a milované postavy, tak alespoň vedlejší dostanou větší prostor. Navíc tu máme i novou skupinu záporáků vedené Alfou, které beru za nejlepší záporáky za všechny série, žádný mi nebyl tak odporný jako Alfa a její Šeptači. Už se těším na desátou sérii, kde doufám si více užijeme Negana a jeho postupné začleňování do komunity. ()

Reklama

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"When it finally goes to shit, and it will, make sure you come back and you tell me all about that day, too." ________ Aneb nejpřekvapivější comeback/soft-reboot v seriálových dějinách. Plnohodnotnej návrat do starejch dobrejch kolejí, totální zmrtvýchvstání, kulervoucí jízda která své napětí šponuje do takových extrémů až z toho bere dech, nefalšovaná hororová podívaná, a v neposlední řadě emoční výpal do stratosféry, který mě v mnoha ohledech poslal do kolen. Je fakt obdivuhodný, že i po 9 letech od uvedení na obrazovky (přestože zažil i své krušnější slabé chvíle) tenhle seriál dokáže i po takové době neustále překvapovat, bavit, šokovat a dojímat. TWD ještě nikdy nebylo v tak výtečný kondici. Společně s 1., 3. a 6. řadou vrchol celého seriálu. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

9. Séria - 65% Rozhodne o niečo lepšie ako predošlá séria (obzvlášť 5 a 8 diel prekvapil), ale stále je to slabé oproti tým prvým, ktoré robili dobré meno tomuto sérialu. Rovnako ako predošlá séria, aj táto je zbytočne naťahovaná a riešia sa tu vzťahy ako s telenoveli čo ma moc nebavilo, vlastne vôbec, ale oproti ôsmej sú tu aspoň zaujímavý záporáci, ktorý dokážu zatopiť pod kotlom. Škoda, že každý diel alebo väčšina je spravená ako na pol telenovela a na pol kvalitný Walking Dead diel. Sú tu aj dobré scény, ale pár lepších scén, skoro 50 minútoví diel nechráni. Som zvedavý s čím sa vytiahne desiata séria, ak niečo zaujímavé vôbec vytiahne. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Devátá sezóna seriálu „The Walking Dead“ je fajn. Je dobrá, je to rozhodně zlepšení oproti tomu, co bylo představeno v sérii osmé. Trochu se ale začínám být toho, že Šeptači a jejich potenciál budou nakonec využiti přespříliš, že se jejich působení bude zbytečně natahovat. Ale uvidíme, třeba se pletu. Doufám, že se pletu a že bude seriál růst rychleji. Desátá sezóna přede mnou. ()

Galerie (720)

Zajímavosti (46)

  • Část, kde Eugene (Josh McDermitt) zůstává schovaný ve stodole, zatímco Rosita (Christian Serratos) utíká pro pomoc, je inspirovaná komiksovou předlohou, kde takto Marco (Gustavo Gomez) nechal Kena (AJ Achinger). (Zdroj: TVGURU.cz)
  • Chodci, kteří jdou po Darylově (Norman Reedus) mazlíčkovi, Psovi, jsou ve skutečnosti lidé zvyklí na práci se zvířaty. (Zdroj: TVGURU.cz)
  • V čase 34:29, když leží Daryl (Norman Reedus) na zemi, je za ním vidět dřevěný hranol, který je na dosah. V dalším záběru se ale pro něj musí plazit. (Duoscop)

Reklama

Reklama