Reklama

Reklama

Film Rio je příběhem vzácného papouška jménem Blu, který žije na malém městě se svoji paničkou Lindou, s níž tvoří nerozlučnou dvojku. Linda ho před léty zachránila před pašeráky, kteří ho ještě jako papouščí miminko ulovili uprostřed brazilského pralesa a odvezli do zasněžené Minessoty. Blu se kvůli tomu sice nikdy nenaučil létat, ale v bezpečí a pohodlí Lindina domova se natolik zabydlel, že pro něj není problém uvařit kávu, připravit snídani, vyčistit si zuby nebo posloužit Lindě jako její osobní budík. Když jednoho dne Linda a Blu zjistí, že Blu není posledním papouškem svého druhu na světě, jak si až doposud mysleli, neváhají a vydají se na cestu do exotické Brazílie za papoušicí Perlou, která žije v samotném srdci Rio de Janeira. Krátce po jejich setkání jsou ale Blu a Perla uneseni skupinou obchodníků se zvířaty. Za pomoci chytré a životem na ulici zocelené Perly a partičky upovídaných městských ptáků se jim sice podaří uprchnout, ale vyhráno rozhodně nemají. Dokáže Blu s pomocí nových přátel najít odvahu, aby se naučil létat, zmařil plány únoscům, kteří jsou jim stále v patách, a vrátil se zpět ke své milované paniččce Lindě? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (537)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TAKŽE, PŘIJEL JSI NA KARNEVAL?“...,,NE, JSEM TU KVŮLI JEDNÉ DÍVCE“...... /// Tyler Blu Ganderson – poslední samec svýho druhu! Není jako ostatní – sice se šťourá v zobáku, někdy čurá do koupadla pro ptáky, ale hlavně: ,,JO, NEUMÍM LÍTAT!“ Animák o tom, co se stane, když papouška z Minnesoty (s jeho nastávající) unesou v Riu (v čase karnevalu) strašlivý zloději ptáků a on se dostane do džungle (atd., atd.) je (jestli to tu už někdo nenapsal) – (překvapení!!!) – kurevsky BAREVNEJ! Snad proto mi ani nevadí, že (oproti metalu) zní každá písnička naprosto stejně (Tico. Taco. Ja. Ja. Ja. - Tico. Taco. Ja. Ja. Ja.). Nechápu, co proti němu máte? Tenhle ,,tokací“ animák je pro děti a (jak vidím) pobaví i infantilní dospělí. Jasan, tvrďáci jdou na chameleona. Ale to se potom nedozvěděj, že ti co neumí lítat jsou pštrosi (jsem teda pštros?). MILUJU TĚ RIO! – no to asi extra ne, ale jinak pohoda! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Říkají, že mám oblíbenýho ptáka. 2.) Nevím, že 2 obarvený slepice, párek modrých papoušků Ara nenahradí . 3.) Zjistím, proč nemám svěřit opicím práci pro ptáky. 4.) Thx za titule Hogwarts. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE * NAPĚTÍ * ()

predators 

všechny recenze uživatele

Překvapilo mě zpracování Ria. Bylo vidět, že autoři se tam jen neopalovali. Slabší rozjezd graduje ve velké finále, které není zbytečně natahováno a stejně jako Rio, hýří všemi barvami, hudbou a tancem. Jo, soundtrack stojí za to. Ikdyž není Rio nikterak zábavné a mnohá zvířátka by si zasloužila více charakteru, získal si mě svou rozmanitostí a celkovým free přístupem k ptákům. 70% ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Docela zklamání.Na animák o papoušcích sem se moc těšil, jelikož jsou to úžasný zvířata a divim se, že neudělal někdo takovej animák už dřív, jelikož je to opravdu vděčný zvíře pro film ( např. hraný Papoušek Paulie je úžasný ).Začátek vypadal nadějně, Blue byl roztomilý a začátek byl moc dojemný, jenže potom se to začně příšerně vléct, žádný pořádný příběh a řídký děj nastavovaný neúnosnou dávkou nesnesitelných písniček.Všechny postavy byly mizerně naanimované, jedině pár papoušků vypadalo dobře a celkově prostředí Ria bylo fajn.Jenže sem se u toho strašně nudil a i když se pár opravdu vtipných scén našlo, jejich moc málo na to, aby vytáhli tuhle nudu s otravnýma písničkama aspoň k průměru.Prostě mizérie, navíc s příšerným dabingem.Nevim k čemu dělali druhej díl.40%. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Společně s "Na vlásku"je pro mě Rio nejmilejším letošním animovaným překvápkem.Blue a jeho společnice Perla mě náramně pobavili,navíc nechyběla ani akce a dobrodružství.O vizuálu je snad zbytečné mluvit,ale i ten musím pochválit..Hrozně se mi líbil Blue jako malé ptáče,nebo krajina Ria.Co se týče příběhu,je takový hrozně předvídatelný a podobných vzniká spoustu,ale to mi ani nijak nepřekáželo v pěkném zážitku.Humor je spíše určený pro odrostlejší (moje pětiletá sestra spoustu vtipů nepochopila),ale je to tak u většiny podobných animáků poslední doby.."Ty jsi Julie a on tvůj Romeo!Jasně,oba umřeli,ale.." ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Jedno ptáče z výšky skáče, pfff... Rio, příběh ukecaného papouška, který nejspíš neumí létat, no umí udělat kafe, či dokonce slouží jako budíček, plyšáček. Kde jsou ty pohádky mého mládi, kdy Jura Jánošík bohatým bral a chudým dával s hláškou "stoj tisíc peťsto hrmených", kde? Nevím, pohádka o rasové nesnášenlivosti, lidské zkaženosti, zachování druhu, sexuální pritažlivosti... pohádka? Já jsem na to nejspíš moc starý, no mladší publikum, nevím ehm... hezká omalovánka v "3D" akčním provedení, tak se to dneska točí. Tady toto je tak na epileptický záchvat s full servisem. 3/10 za hlavního božího hrdinu, který se na své cestě za potomstvem v rámci zachránění svého druhu a s nádechem nadrženosti tolik toho naučil. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (15)

  • Vo filme sa nachádzajú odkazy na filmovú sériu Doba ľadová (od r. 2002), ktorá je taktiež z dielne štúdia Blue Sky. (patrik1177)
  • Pixar nadobro pozastavil výrobu animovaného filmu Newt kvůli mnoha podobnostem právě s filmem Rio. Studio Blue Sky však začalo připravovat svůj snímek mnohem dříve, konkrétně v roce 1995. (Zodd)
  • Severoamerické tržby byly 143,6 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 483,9 mil. (NIRO)

Související novinky

Oscar 2012 - výsledky

Oscar 2012 - výsledky

27.02.2012

84. udělování zlatých sošek, ke kterým se po letech vrátil Billy Crystal jako průvodce, bylo ve znamení tradice. Jedna z nejočekávanějších a nejsledovanějších televizních show roku se vrátila ke svým… (více)

Oscarové nominace 2012

Oscarové nominace 2012

24.01.2012

84. udělování výročních cen Americké filmové akademie se blíží. Ať už se vám to líbí nebo ne, pořád jde o nejsledovanější a z jistého pohledu i nejprestižnější filmové ceny na planetě. Takže, kdo se… (více)

Reklama

Reklama