Reklama

Reklama

Čtrnáctiletá Annie se prostřednictvím chatu a webové kamery poprvé zamilovala. Nemohla tušit, že se stala předmětem zájmu anonymního pedofila, který při prvním setkání krutě zneužil její naivity a chladnokrevně ji znásilnil. Pro Annie už nic nebude takové jako dřív. S děsivým traumatem mladé dívky se těžce vyrovnává celá rodina. Vyšetřování FBI navíc dokazuje, že zdaleka nebyla první obětí tohoto internetového sexuálního maniaka. Otec Annie by nejraději vzal spravedlnost do vlastních rukou, dochází však k poznání, že jediné, co teď všichni mohou udělat, je být v této situaci jeden druhému oporou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (275)

RasputincZ 

všechny recenze uživatele

Pokud váháte, zda-li se na tento film podívat, doporučuji nejdříve zhlédnout trailer. Dostanete totiž přesně to, co máte možnost vidět v upoutávce. Naivní lolita nalítne internetovému pedofilovi, který ji následně "znásilní". Člověk by se pozastavil nad tím, proč vyhledávala lásku zrovna přes internet, když měla relativně fajn rodinu, dobré přátele a úspěchy ve volejbalovém družstvu. Přesto na dětskou důvěřivost tvrdě doplácí nejen ona, ale záhy celá její rodina. Drama o znásilněné se tak rázem mění do rutinního rodinného dramatu, kde se střídá zobrazení frustrací dívky, která se nepochopitelně skoro celý film pedofila zastává a otce, který se nemůže přenést přes fakt, že jako ochránce dívky selhal. V druhé polovině se dívka smíří se situací a nervově se zhroutí, záhy se zhroutí otec, že se zhroutila dívka, a pak se po americku obejmou a je konec. Ano, to jsem nenapsal o posledním filmu Davida "Rosse" Schwimmera zrovna pěkně, ale skutečně to tak prostě působí. Jediný vztah, který se během filmu nějak rozvíjel a budoval byl mezi dívkou a otcem. Závěrem mám tak pocit, že jsem zhlédl jen jedno z dalších průměrných dramat a v hlavě mi zůstala myšlenka: ,,já bych ty internety všechny zakázala!" ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Ne zrovna příjemné téma je v tomto snímku rozebráno docela detailně a to hlavně z psychologického pohledu rodičů. Vadila mi tam však jedna věc: Proč ta holka byla tak zatraceně blbá a naivní? "Co sakra čekala?", říkal jsem si. O to větší to má sílu, že se takové případy dějí dnes a denně. A proto se mají takovéto filmy točit a mají se povinně pouštět na školách. Protože Trust je jinak jako film málo dynamický, dle mého názoru až moc odměřený a klidně bych přitvrdil, protože by to mohlo mít ještě silnější vyznění. Mohlo to být lepší! Sakra lepší! ()

Reklama

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Dobrý námět, ale film nepřináší nic nového. Filmů s podobnou tematikou jsou mraky a tohle je prostě další z mnoha, takže pro mě podprůměr. To, že chatování je vlastně plné anonymity a sexu dneska ví už každý puberťákk (kromě hlavní hrdinky - očividně). Kdyby to bylo trochu drsnější ve stylu a la Výkupné, bavila bych se. Takhle jsem prostě jen koukala a čekala, kdy se ten pán vloupe do baráku a trochu se to rozjede. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Holky, nechatujte! Když už chatujete, nezamilujte se! Když už chatujete a zamilujete se, nedávejte si schůzku. A pokud chatujete, zamilujete se a jdete na schůzku, tak se pak nedivte... Přesněji řečeno: DIVTE SE! Taky je čemu: „Aha, takže ti je 35 let? A jinak jsi zdravej...?“ A maníka OKAMŽITĚ vyfakujte. Což by neměl být problém, pokud jste aspoň trochu chytré, máte aspoň ždibec sebeúcty a nepřipadáte si v reálném životě nedoceněné a už od malička citově zanedbávané a nedomazlené. Pokud mu sednete na lep (a lehnete v negližé na gauč), NEMŮŽE ZA TO INTERNET, ale zanedbaná výchova a reklamujte to u rodičů. Stejně vám ten blbec pak ani nezavolá (to nezvládl, tohle bylo trestuhodné).       Ovšem nepochopil jsem, jestli záměrem filmu mělo být pranýřování, varování nebo návod. Protože to celkem fungovalo jen u toho návodu pro další pětatřicátníky (to vysvětlování věku naopak zvládl bravurně, frajer), ve zbytku mi to přišlo jako VELMI NEPOVEDENÝ FILM.  A mimochodem, slečna byla tou vnitřní osamoceností stejně zralá zalehnout s prvním zkušeným spolužákem, bouračem dívčích srdcí, který jí pochválí účes a osobnost a řekne, že by ji jako fakt dost chtěl. Ten frajírek by si pak sex s ní natočil na mobil a chlubil se s ním spolužákům (dnes bohužel běžné). A ani on by už nezavolal. Akorát by se to kvůli nějakýmu 16 ti letýmu spratkovi zazobaných rodičů nijak nerozmazávalo, pokud by ovšem to video nepověsil rovnou na net. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Chválitebný počin čo do zdelenia nejakého posolstva nielen rodičom, ale aj naivným nástkam. David Schwimmer je isto citlivý a starostlivý tatko. Snímka je pomaly viacej o fotrovi, ktorý sa vyrovnáva so zneužitím svojej dcéry, než o jej trápení zo zneužitia (ktoré ona nechápe ako zneužitie, ale ako pomilovanie týpkom, ktorý ju miluje). Emócie zo situácií, ktorými všetci zúčastnení prechádzajú, sú dôveryhodné, vo filme nie je nič navyše ani v ňom nič nechýba, Schwimmer má jasno. Ale to nič nemení na fakte, že ide o ľahko zabudnuteľný film nudného televízneho vizuálu. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Když si Will (Clive Owen) píše s neznámým mužem na interentu, jde o autentickou konverzaci mezi uživateli "fleet_captain_jaime_wolfe" a "sadlilgrrl" převzatou z webu www.perverted-justice.com. (Mr. Filuta)

Reklama

Reklama