Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Nedívej se. Neptej se. Neklikej. Patnáctiletý Marty měl celý život před sebou. Teď je ale mrtvý. Zbyla po něm jen série mrazivých videí, které natáčel krátce před svou smrtí. Truchlící otec skládá dohromady střípky Martyho online života, aby odhalil okolnosti jeho tragického konce. Osmidílný thriller #martyisdead inspirovaný skutečnými případy kyberšikany získal hlavní cenu na mezinárodním festivalu Serial Killer. (MALL.TV)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Když se vžiju do cílový skupiny, teda soudobýho teenagera, nelze vytknout v podstatě nic. Hlavní poselství ve smyslu "dávej si pozor co a komu posíláš" se daří divácky atraktivní formou sdělit jak případnejm obětem kyberšikany, tak jejich nejbližším (rodičům). Z pohledu dospěláka mi ale chyběla větší autenticita celýho příběhu. Myslim, že policie rozhodně takhle laxní neni (počáteční nechuť vůbec něco řešit) a taky určitě kriminálka neni takhle blbá (fakt si někdo myslí, že by si nevyžádala záběry z kamery od Vietnamce?). A hlavně jednání otce, kdy zcizil jeden z hlavních vyšetřovacích důkazů mi přišlo jako uplně zbytečná zápletka. A určitě bych uvítal "celovečerní" verzi celýho krátkýho seriálu (tj. jednotlivý krátký díly spojit do jednoho souvislýho celku). Jinak jsem však byl hodně spokojenej ať už šlo o herecký výkony, filmařinu, námět nebo pointu, čtyři jistý hvězdy. ()

Reklama

Alfréda 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Suma sumárum: Ten klučina v hlavní roli je naprosto boží a přála bych si vidět ho víc. Herecky mu po kotníky nesahá nikdo z dalších obsazených (pominu-li postavu ajťáka z jedné z posledních epizod, který byl aspoň sympatický). Dívat se na některé další herce a dramatické situace mne doslova bolelo. Rozuzlení a odhalení pachatele, i jeho motivace, byli krutě předvídatelné. Nachytání s telefonním číslem propojeným s facebookovým účtem nesmírně naivní. Desetiminutová stopáž víc ke škodě než k užitku. Onen nápad s Modrou velrybou by měl, dle mého názoru, větší potenciál, i delší životnost, než je případ šikany mezi dvěma puberťáky (kde některé jejich kroky byly už krajně nelogické nebo absurdní). Nicméně děkuji, fandím. 70% ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Hodně kvalitní webseriál zabývající se kyberšikanou, který disponuje docela slušným tempem a skvěle vygradovanými jednotlivými díly. Více než aktuální téma s mimořádně silnou výpovědní hodnotou, podpořené dost dobrým scénářem, dovedlo tvůrce k zisku ceny Emmy, což je v našich končinách zcela jistě úspěch z říše snů. (85%) ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Trefa do černého a za mě ještě o chlup lepší než #annaismissing. Nesází se zde totiž tak na herce, ale spíše na tvrdý příběh kyberšikany a vyhrožování ve formě poutavého zážitku skrze natočená videa, facebook, konverzace a 90minutové odhalování vraha. Má to fajn atmosféru, dětské herce, celé vyústění původních nevinných konverzací a v závěru šokující odhalení i finální point. Zas a znova absolutně nevěřím, že jde o Česko a jestli to takhle půjde dál, tak i přestože domácí tvorbu vyloženě nesnáším, sebevědomě bych vsadil na Soukupa jako režiséra číslo 1 do budoucna, protože tohle je zcela očividně talentovaný chlápek, který má v ruce řemeslo, cit pro tvorbu i dobré oko na trendy náměty. Šílenost. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (14)

  • V 2. minutě hraje „Call Me“ od Sprint Edge. (SONY_)
  • Seriál je inspirovaný skutečnými událostmi. (Duoscop)

Související novinky

Český seriál #martyisdead získal cenu Emmy!

Český seriál #martyisdead získal cenu Emmy!

23.11.2020

Včera proběhl online přenos 48. ročníku předávání mezinárodních cen Emmy, které jsou pokládány za televizní obdobu filmových Oscarů. Ocenění udílí americká Akademie televizních umění a věd, která je… (více)

Český seriál usiluje o mezinárodní Emmy

Český seriál usiluje o mezinárodní Emmy

27.09.2020

Přestože hlavní ceny Emmy za loňskou seriálovou tvorbu již byly rozdány, existuje vedle nich také mezinárodní seriálová soutěž – a právě v té teď mezi nominovanými skončil i jeden český seriál.… (více)

Reklama

Reklama