Reklama

Reklama

Pátrání

  • USA Searching (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Když Davidovi Kimovi (John Cho) zmizí šestnáctiletá dcera, policie se pouští do vyšetřování. O 37 hodin později ale nemá žádnou stopu a David se rozhodne prohledat jediné místo, kam se ještě nikdo nepodíval: její laptop. V supermoderním thrilleru, jehož vyprávění se odvíjí prostřednictvím zařízení, která používáme ke každodenní komunikaci, musí David nalézt digitální stopy jeho dcery dřív, než nadobro zmizí. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (460)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Překvapení roku a jeden z nejlepších kriminálních média-sociálních thrillerů vůbec. Celý film se odehrává pouze na ploše PC a občas za pomocí kamery či mobilu, což velmi přidává na autentičnosti a věrohodnosti a vypráví příběh o holčičce, která záhadně zmizne a její otec se pokouší vypátrat, co se jí přihodilo. Dozví se informace, které o své dceři absolutně netušil a místy je film opravdu emocionálně zdrcující a chvála patří i scénaristovi, který si pro diváka připravil pěknou dávku brutálních zvratů ( Všechny neočekávané a šokující zároveň) a největší potlesk patří samotnému finálnímu rozuzlení alá „Saw“, při kterém jsem téměř nedýchal a nepamatuji se, kdy jsem naposled viděl tak neskutečně promyšlený, překombinovaný autentický thriller. Velmi napínavé, neskutečně strhující, poutavé a nekompromisně pohrávající se s divákem.John Cho to zahrál s grácií. Bravo nářez jak svině! 90% ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

John Cho zjistil, že jeho dcera zmizela a teď se ji pokouší s pomocí policie najít. Poměrně obyčejná zápletka? Možná, ale Pátrání rozhodně není obyčejný film. Díky faktu, že je celý natočený na kamery v mobilech nebo počítači a místo klasického pátrání vidíme, co se děje na obrazovce notebooku, je to něco trochu jiného. A překvapivě dobře to v thrillerovém žánru funguje. Pátrání je zajímavá, ale především napínavá a chytře vymyšlená podívaná, která byste určitě neměli minout. ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Takový, malý, nenápadný, netradičně natočený překvápko. Pátrá se hlavně na internetu, což je asi spolu s pro mě překvapivým koncem největší plus. Sice na Vás každou chviku houkne Facebook, Instagram a bůh ví, co ještě, ale tohle vše zdařile podtrhuje způsob, jakým byl tenhle film natočen. Jedno zdánlivě banální zmizení rozjede kolotoč, který udrží napětí a diváckou pozornost až do úplného závěru. Kdo čeká klasický, nudný film bude určitě zklamán, což v mém případě nehrozí ani náhodou. Já si to užil skoro maximálně a kdyby nebylo nesympatického, hlavního hrdiny, šel bych možná do plňáska. Takhle ho odkládám zatím na neurčito. ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Pátrání po ztracené dceři, které mě pohltilo díky jedinečnému formátu, který není pouhým trikem, ale opravdu slouží vyprávění a je využit na dřeň. Tohle sledování pátrání převážně přes facetime a obrazovku PC vám navodí pocit, že se podílíte na pátrání a vyšetřování, autoři zabraňují vyčerpání a okoukání, skrze chytré a postupné dávkování nových informací a obratů, které zodpovězením jedné otázky tvoří další dvě. Zároveň přichází i dostatečně často na změnu prostředí, tempa, formy i lokací. Díky tomu mi to hned uteklo. K tomu film dokáže mít silný příběhový oblouk fungující i jen skrze slova v chatu, kdy obyčejná zpráva na konci má velkou váhu! Film by nebyl stejným, nebýt úžasného výkonu Johna Cho, kterého mám rád a silně mě zde překvapil. Je to napínavý, smutný, dojemný, lehce vtipný a hlavně propracovaný a chytře udělaný se silně prokoumaným tématem rodičovství. Prakticky si nedokážu představit o moc lepší výsledek při podobné formě, až na příliš velké vysvětlování některých detailů ve finále, které mohli být fajn na odhalení při dalších zhlédnutích. Každopádně velká pecka! ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Zmizení šestnáctileté Margot rozjede nevšední podívanou prostřednictvím mobilů, počítačů, strýčka Gugla a sociálních sítí. Zoufalý otec použije dceřin notebook, aby se o ní dozvěděl to, o čem s ním nemluvila a zjistil, s kým komunikovala... Tuším, že nebezpečí moderních technologií je tu jasně a přímo pojmenováno aneb o dobrém sluhovi, zlém pánovi. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (52)

  • Vzhľadom na to, že mali sedem týždňov náskok pri natáčaní, režisér Aneesh Chaganty a producent Sev Ohanian najali strihačov a spolu vytvorili hrubú verziu filmu, pričom Chagnaty zahral všetky postavy. Táto verzia trvala hodinu a 40 minút. Pred začatím natáčania ukázali túto verziu štábu, aby každý získal predstavu o tom, čo vytvárajú. (Pat.Ko)
  • V jednej zo scén na začiatku filmu je možné vidieť aktuálne témy v pravom hornom rohu obrazovky na Facebooku. Jednou z tém je jednoducho "Šaty". Toto odkazuje na fotografiu šiat, ktorá sa vo februári 2015 stala virálnym hitom na internete, keď diváci nesúhlasili o tom, či sú šaty čierne a modré alebo biele a zlaté. (Pat.Ko)
  • Pro německou, španělskou, francouzskou, ruskou a portugalskou verzi filmu byla každá TV / telefon / počítačová obrazovka znovu vytvořena v příslušném jazyce. (Dr Lizal)

Související novinky

Režisér Wanted chystá vertikální blockbuster

Režisér Wanted chystá vertikální blockbuster

14.02.2020

Pokud jste si právě přečetli nadpis novinky a netušíte, co si pod pojmem vertikální blockbuster představit, pak nemějte strach, to zatím totiž nikdo. Režisér a producent Timur Bekmambetov (Wanted,… (více)

Reklama

Reklama