Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Kavkazu zuří válka mezi Ruskem a Gruzií. Do této válečné oblasti přijíždí americký novinář a jeho kameraman, aby zdokumentovali situaci pro svoji televizi. K ruce mají místního člověka, který jim má dělat průvodce a tlumočníka. Když se všichni tři dostanou do křížové palby, přestane jim jít o reportáž a začnou bojovat o holé životy. (toy79)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Renny Herlin sa stále hľadá a jeho film aj tak vyzerá. Pokiaľ je v tom trocha politiky a širší pohľad na nedávny konflikt, je to zaujímavé. Akonáhle sa chce s novinármi hrať na hrdinov, začína to byť trapas, ktorého vrcholom je záver s potetovaným "kozákom" na námestí. Novinár neohrozene kráča s pevným pohľadom, za ním vybuchujú budovy...čo to má byť??Chcem točiť poctivú hodnovernú drámu alebo akčný thriller?? Toto je taký beztvarý hybrid, ktorý to síce v úplnom závere berie vážne (výpovede skutočných gruzíncov), ale na tú hodnovernosť a zodpovedný prístup sa vo filme pozabudlo. Val Kilmer , jeho výkon i výzor, to je hotová katastrofa. Zmenil sa na nepoznanie. Jeho štek mohol zahrať aj bezdomovec "Karči"...Aby som iba nekritizoval, sú tam aj dobré momenty a ako akčný film splní účel. Pokiaľ sa nehrá na niečo viac. 60%. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Gruzínsko - ruský konflikt alá Ostrov hrdlořezů aneb Dlouhý polibek na rektum všech faktografických hnidopichů. Odehrávat se to ve Smyšlenostánu napadeném barbarskými vojsky zlého vládce Krutina, jde o poměrně výpravnou a dobře natočenou, dobrodružnou fantasy. Renymu se však nedopatřením dostal do ruky scénář nějakého romantického, amerického patriota podle "skutečných událostí", a tak bez dechu sledujeme eskapády válečného reportéra bez bázně a hany, hrdinně bránící ideály demokracie a lidská práva proti podivným paramilitantním jednotkám Sovětského svazu, které si dělají z Gruzie Srebrenicu. To vše po kolena v patosu tak hustém, že by zlomil v pase i Džona Vejna. Už se těším na patrně rovněž prudce objektivní odpověď Sojuzmultfilmu! ()

Reklama

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na hláškujícího opuchlého Kilmera a syrovou válečnou akci bez komentáře a dostal jsem patetickou sračku s věčně uplakaným Garciou. Za tohle by měli Gruzínci vyhlásit Americe válku. Když v závěru vidím to zneužití pozůstalých, kteří při konfliktu přišli o své blízké, zvedá se mi žaludek. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Myšlenka by byla, no to provedení a "herecké výkony", ehm... "Nejznámější" herecky ksicht zemře hned úvodem, pak tady sem tam vběhne obézni Kilmer s úsměvem od ucha k uchu a ve stylu, já jsem ale kameraman, točení je faaajn, pričemž točí ruské opeřence, jak ničí gruzínský kraj. Nevím, kdo tu namluvil Garciovi, aby hrál lidem na city (někomu na nervy) a nakonec hlavní aktér v boji proti svrchované moci, Thomas, který nemá co ztratit, takže je akční pomalu jak James Bond. Snaha určitě byla, no celkový dojem, i když nějaká ta idea tady je místy až trapná. 4/10 Drsná ruská odnož bojuje proti svým lidem, intelektualním způsobem ojebuje EU a zbytek světa a snaží se vzít si, co je "jejich". Politický snímek, který 2x nenadchne, "možná silné téma", no jak už jsem jednou řekl, slabé provedení. ()

predators 

všechny recenze uživatele

A ještě mohlo jít o více syrovější pohled na válku mezi Gruzií a Ruskem. (Flipnic promine, ale též mě to napadlo) I když si myslím, že je vše v rámci omezeného rozpočtu, jsou všechny bojové konflikty odvedeny s dobrou režií a s napětím. Je zde hned několik událostí, nad kterými se člověk pozastaví a řekne si, že tak to asi doopravdy bylo a nemůže s lidmi nesoucítit. 70% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Film se neshoduje ani s verzí od Kremlu, ani od Osetie a ani od Gruzie. (vimanzen)
  • Gruzínska armáda poskytla na natáčanie obrnené vozidlá, zbrane, vrtuľníky a dokonca aj svojich vojakov. (m.a.t.o.)
  • Aj keď natáčanie prebiehalo v Gruzínsku mnoho členov štábu bolo z Bulharska, a to z toho dôvodu, že v Gruzínsku je veľmi málo ľudí, ktorí majú skúsenosti s prácou na filmoch. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama