Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Objevte nekonečnou pestrost života na Zemi a ty nejvýstřednější taktiky přežití, které se u zvířat a rostlin vyvinuly. Tak vypadá evoluce v akci – jedinci pod extrémním tlakem musejí překonat nástrahy protivníků a prostředí a posunují tak hranice svého chování. Jedinečná technika zachycuje ty nejúžasnější momenty, které jsou v přírodě k vidění! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (130)

Filomena.I. 

všechny recenze uživatele

Stromy před zimou odívají listy paletami barev podzimních, vyssávajíc z listů živiny životodárné, by zimu krutou přežily. Proto tyto ztrácí barvu zelenou a posléze opadají. Jinak zas přežívají tisícileté borovice na americkém severu. * V sonorské poušti kaktus desetimetrový otevře během tří týdnů pro noční opylovače netopýří dvěstě svých květů žijících jeden den. Ze čtyřiceti milionů semen jeho vyroste pouhojediný kaktus, čekající sto let na výšku svých rodičů. * Dračinec rumělkový roztáhne svůj slunečník s listy voskovými, by neunikla mu ni kapka vody na vyprahlých skaliscích Sokobry. * Pralesní Heligonia zotročila si zcela kolibříka růžovohrdlého, jenž jediný dosáhne na nektar její slaďoučký, a tak celý život sedá po boku otrokářky své a křídel svých neroztáhne nikdy v svět širý. * Roztomilé masožravky ujistí vás o úspěšné strategii lovu. Běda hmyzu toužícímu po míze jejich lepkavé. To monarchové početní nechají housenky své po stovkách utopit v latexu klejichy rozprostřené, by mohli poté šťávy její lahodné popíjet. *** Toliko střípky ze střípků života rostlin v dalším úchvatném seriálu s detailním okem kamery neuvěřitelným. Jakož i života zázračného zvířat na souši i pod vodou, s vtipným komentářem sira Davida Attenborougha, poodhalujícího nám krásu stvoření svým osobitým přístupem. * Několik obrázků a video-šotků v mém Deníčku. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

David Attenborough dosiahol už takej absolútnej úrovne, že nedá sa inak len povedať: Attenborougha môžeš porovnať len s Attenboroughom. A práve preto mi tu niečo do plného počtu chýbalo, lebo to, čo dokázal v ďalších dokumentoch je tak mimoriadne, že aj vysoká kvalita seriálu Život sa zdá byť len trochu nadpriemerná. Pritom spomalené zábery rastu rastlín, detaily hmyzu či najlepšia časť o obojživelníkoch sú absolútnym prírodovedeckým skvostom. Bodaj by Davidovi ešte dlho zdravíčko slúžilo. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Ze všech těch dokumentů BBC o přírodě mi Life přijde o fous slabší. Jednak mu tak trochu chybí nějaká další vrstva (je to "pouze" jen rychlý průřez rozmanitou faunou a flórou) a jednak se na něm už trochu podepisuje stáří (nekonzistentní kvalita záběrů). Ale pořád je to v rámci dokumentů tehdejší přírodopisná špička, která sází jeden luxusní záběr za druhým a do toho se David Attenborough rozplývá nad tím, jak je všechno "extraordinary" a "remarkable". A ono je. Stejně jako úsilí, které bylo filmaři do dokumentu vloženo, což dokazují tradiční behind the scenes dovětky. Paradoxně nejvíce se mi líbil díl věnující se rostlinám. Onen minutový, počítačem upravovaný, ale nikoli digitální, timelapse je vskutku mimořádný a obdivuhodný. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Viděl jen ROSTLINY, protože znám Davida Attenborougha a věděl jsem už, v jaké stupnici bude jeho zpěv (senzační, extatické, mezní a úžasné) i jeho obrazy (dokonalé, vypiplané a neméně úžasné). O rostlinách ale jsem se nedozvěděl celkem nic. Jak bojují o přežití a jak se rozmnožují je z mého pohledu na nich to nejméně zajímavé. Zajímalo by mě spíš, jak řeší své maniodepresivní konflikty, jak jsou schopné přeměňovat chemické prvky, jaká centra řídí jejich "pohyb" atd. Život na této planetě bez lidí si dokážu docela dobře představit, to samé platí o zvířatech, bez rostlin by tu ale bylo (pro mě) moc pusto. Ostatně život na Zemi, to nejsou jen rostliny a živočichové,ale také houby (z buněčných) a bakterie a archea. ()

liberita 

všechny recenze uživatele

Fasicinujúci seriál plný úžasných záberov z pestrého života tvorov na našej planéte. Vysoko oceňujem aj výborné prepojenie hudobnej a obrazovej stránky a kvalitný dabing. Každá z častí sa zameriava na určitý živočíšny druh a predostiera tie najzaujímavejšie fakty, ktoré by ste mali o primátoch, veľrybách či chrobákoch vedieť. A popritom všetkom nenásilne apeluje na ľudí, aby sa viac začali starať o svet okolo seba a aktívne prispeli k jeho ochrane, ak chcú zachovať zázraky Zeme aj pre ďalšie ľudské generácie. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (6)

  • Pro autory bylo složité sehnat průvodce celou sérií. David Attenborough totiž oznámil, že s natáčením dokumentů už končí a odchází do penze. Než se však podařilo sehnat adekvátní náhradu, oznámil legendární přírodovědec, že ho důchod nebaví a podepsal s BBC smlouvu nejen na Život, ale také na další dva projekty. (gogos)
  • Natáčení hmyzu v dutinách stromů či v podzemí umožnila miniaturní HD kamera. Některé netradiční události byly filmově zaznamenány vůbec poprvé. (gogos)
  • Natáčení trvalo čtyři roky, během nichž obkroužili filmaři celý svět. Navštívili všechny kontinenty a na nich desítky zemí. V součtu strávili autoři natáčením tři tisíce dnů. (gogos)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno