Reklama

Reklama

Méďa Béďa je legendárním obyvatelem Želéstonského národního parku. Statný medvěd se celé dny baví tím, že okrádá turisty o svačiny, a nyní si stanovil nový úkol. Svého mladšího kamaráda Boo Booa se rozhodl naučit, jak se zmocnit piknikových košů plných lahůdek. Na Béďovo úřadování nezabírá ani neustálé přesvědčování správce parku Smithe, aby se populární medvídek choval k návštěvníkům slušně. Jednoho dne přijíždí do parku milovnice přírody Rachel, která chce o Béďovi, jeho vynalézavosti i schopnosti mluvit natočit dokument. Nikdo ale netuší, že místní starosta Brown má s parkem zcela jiné plány - hodlá ho totiž zavřít, vykácet a pozemky draze prodat. Vydělané peníze chce využít k zaplacení své kampaně a neúspěch akce na záchranu parku chce svést právě na Méďu Béďu... (TV Nova)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (268)

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě, je to kravina. Ale ve smršti těch kravin, co jsem kdy viděl, tak tohle je jedna z těch lepších. Nikdo nemůže čekat, že to bude pětihvězdičkový film. Tohle má plnit funkci zábavné jednohubky - a já se bavil. Méďa s Bubem mohli dostat ještě o trošku více prostoru, ale i tak jejich scénky plní účel, vy se usmějete, a o to tu hlavně jde, ne? Moožná bych sáhl i po bonusové čtvrté hvězdičce nebýt té ohavné scény v peřejích - to si tvůrci vážně mohli odpustit. PS: Jako vždy kvalitní CZ dabing animovaného filmu. Méďa a Bubu jsou namluveni moc hezky. ()

tommy187 

všechny recenze uživatele

Medveď Yogi je zaujímavým filmom, ktorý prišiel do kín. Človeka príjemne pobaví, možno sa aj pousmeje, uvoľní sa. "Herecké" výkony boli výborné, námet bol originálny, réžia bola v podstate výborná ... No zároveň film človeka neuspokojí natoľko, aby mohol vravieť o umeleckom diele. Niektoré veci v tomto filme mi pripadali ako nejaké sci-fi, niektoré scénky boli zbytočne prehnané ... No mňa film nesklamal, celkom slušne som sa bavil a preto ***. Myslím, že presne to si tento film zaslúži. ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Dobrodružstvá Yogiho a jeho priateľov sa mi vždy páčili a v podstate so mnou vyrastajú od detstva. Medvedík Yogi bola vydarená kreslená rozprávka, ktorá bežala v kinách kedysi na počiatku 70-tych rokov, preto som bol zvedavý na kombináciu počitačovej animácie so živými hercami v novej verzii. Treba priznať, že lepšie herecké výkony predviedla technika, lebo skutoční herci sa chovali na úrovni 5-ročného dieťaťa. Ich streštenosť a neustále pokusy o grotesknosť je veľkým záporom filmu a oceniť to budú vedieť len deti, pre ktoré je rozprávka predovšetkým určená. Našťastie Yogiho nový príbeh ide rýchlym tempom a neustále sa čosi deje, takže dospelým rýchlo utečie čas a čo je najhlavnejšie - nebudú mať pocit úplne strateného času. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Stejne jako v pripade Smoulu - kokotina, ale ne tak hrozny, jak jsem se bal a v ramci moznosti docela zabava. Pribeh je vicemene standard pro podobny druhy filmu namichanej s typickejma zapletkama z animovanyho serialu o Bedovi, takze vysledek je lehce moralizujici, sem tam trochu trapna, ale jinak docela svizne odsejpajici zabava. Sem tam nejakej forek pobavi, dvojka animovanejch medvedu a jedna zhulena zelva zapadli do realnyho prostredi docela solidne a Cavanagh je desna drzka, ale sympatak. Celkove tak idealni odpocinkova nenarocna zabava. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

V Jellystonském parku je živo a veselo. Lépe řečeno bývalo. Blíží se sté výročí založení parku, ale správce parku a jeho zástupce nemají moc chuti do oslav. Park je prodělečný a zlodušský starosta rozhodl o jeho uzavření a následné rekvalifikaci. Naštěstí tady žijí dva dobráčtí, mluvící a mlsní medvědi Méďa a Bubu. Spolu s nimi se o budoucnost parku nemusíme bát. A to do party ještě přibude hodná dokumentaristka Anna Faris. Je to film pro děti a tak by se měl i brát. Brání se místy schematismu spřízněných dětských opusů, ale nakonec mu stejně podlehne a k tomu i nezbytná dávka bezbřehé naivity, kterou dospělý divák neocení. Ocenit by však mohl technické zpracování. Digitální medvědi nadabovaní Danem Aykroydem a Justinem Timberlakem ostudu nedělají. Vyloženě nepovedená sekvence je ta na raftu, kdy digitální medvědi s živými herci čelí více než nebezpečnému vodopádu příliš okaté zadní projekci. Zbytek je však snesitelný, a to i v rámci hereckých výkonů. Snad poprvé si divák prohlédne Toma Cavanagha, který je v roli správce parku nepřehlédnutelný. Anna Faris s přibývajícím věkem bohužel přestává být sexy a její vzhled voskové figuríny nejednoho jejího fanouška nepříjemně překvapí a Andrew Daly jako slizký starosta je adekvátně slizký. A ještě je tady k vidění vzácná želva s žabí tlamou, ale pochopitelně jen v digitální podobě. Jak celé dobrodružství dopadne, o tom není pochyb. Jedná se však o důstojného nástupce legendárního animovaného seriálu dvojky Hanna-Barbera. 60% ()

Galerie (89)

Zajímavosti (6)

  • Film byl nominován na cenu Teen Choice za nejlepší animaci. (Terva)
  • Natáčení probíhalo převážně na Novém Zélandu. (Terva)

Reklama

Reklama