Reklama

Reklama

Méďa Béďa je legendárním obyvatelem Želéstonského národního parku. Statný medvěd se celé dny baví tím, že okrádá turisty o svačiny, a nyní si stanovil nový úkol. Svého mladšího kamaráda Boo Booa se rozhodl naučit, jak se zmocnit piknikových košů plných lahůdek. Na Béďovo úřadování nezabírá ani neustálé přesvědčování správce parku Smithe, aby se populární medvídek choval k návštěvníkům slušně. Jednoho dne přijíždí do parku milovnice přírody Rachel, která chce o Béďovi, jeho vynalézavosti i schopnosti mluvit natočit dokument. Nikdo ale netuší, že místní starosta Brown má s parkem zcela jiné plány - hodlá ho totiž zavřít, vykácet a pozemky draze prodat. Vydělané peníze chce využít k zaplacení své kampaně a neúspěch akce na záchranu parku chce svést právě na Méďu Béďu... (TV Nova)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (268)

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Film je to zlý snáď po všetkých stránkach, vyzerá lacne a obsahuje do bodky všetko klišé rodinných komédií. Na druhej strane sa mi ale nezdá, že by Yogimu, ako charakteru, nejak poškodil. Ten je tu viac menej vtipný a klasicky stále čosi vymýšľa. Aj Bubu je fajn. Šarmantný a roztomilý ako vždy. Horšie je to so zápletkami, ktoré sa týchto dvoch netýkajú a tie sú bohužiaľ hlavnejšie. Myslím, že romantické scény a zápletku s mladým správcom označia za nudné aj malé deti. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Bydlela jsem půl roku v jeskyni s brtníkem!" Vedle psa Filipsa patřil Béďa k mým nejoblíbenějším zahraničním postavičkám v dětství (a jistě měl na tom podíl i geniální Bruderův dabing). Dnes mám raději horrory s medvědy (ale kvalitních se jaksi nedostává). Spíše ze zvědavosti jsem se podíval na nové zpracování. Krásná příroda, pěkná animace (Bubovy grimasy neměly chybu) a asi tři momenty, kdy jsem se zasmál. Jinak klasická agitka o lese, který chce zlikvidovat slizký starosta neštící se žádné špíny a obklopující se bezpáteřními řiťolezy (hned mě napadlo, že je to jako u nás, a pak o co je na tom Amerika lépe) a správci parku, co musí projít zatěžkávací zkouškou, aby se hadovi postavil. A nesmí chybět sladkobolná lovestory. Škoda jen, že méďa se chová po většinu času jako naprostý debil...infantilní, ale snesitelné. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Sterilní slátanina s minimem vtipů, která se neznaží absolutně vybruslit z rutinny typicky infantilní rodinné zábavy, která pobaví opravdu jen děti do osmi let.Výdělek týhle slátaniny opět dokazuje, jaké v americe frčí filmy a proč jsou všobecně američani totálně vymaštěný...ještě aby nebyly, když jejich děti mají nejraději tyhle tupý zvratky.Jako plus můžu snad jen vzdát hold povedené animaci, tý ujetý želvě a faktu, že vaše malé dítě bude aspoň 77 minut držet zobák.Dabing Tůmy už se stáva opravdu nesnesitelný.15%. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Ve zkratce, digi medvědi mně přišli hnusní (takhle by se to mělo dělat), Cavanagh v úloze strážného Smithe mně něčím (snad svým přitroublým výrazem ve tváří, snad svou karikaturou tokání) děsně iritoval, záporáci trapní (že by byl volič až takový blbec?). Na druhé straně, díky za žáboželvu. A Annu Faris. Bez těch by byl život ještě smutnějším. 40% ()

MartinezZ odpad!

všechny recenze uživatele

- Tak jsme dneska byli na na Méďa Béďa 3D. - Vážně? Ježiš to je mi moc líto, fakt. ~~~ ÁÁÁÁAAAAaach, už první vteřiny, první úryvek hudby dává znát, co za zrůdnost, tedy americko-dětsky-blbou-komedii tohle bude. A ještě horší na tom je, že výsledek je mnohem příšernější než očekávání. ~~~ Z herců úplně číší, jak trapné je jim v tomhle hrát, ale musí, jinak nebudou mít peníze a nikdo by si jich jinak nemusel nikdy všimnout. Tak smutná taková nouze. Aktéři během tupých replik k neexistujícím animovaným postavám neustále mění pohled sem a tam, protože při natáčeni samozřejmě přesně neví, kde ty zrůdy přesně budou stát. Spolu s naprosto lobotomním příběhem a příšernou animací je tohle zrůdnost, bolák a hnis ve světě animovaného filmu. Kdyby to bylo alespoň infantilně dětsky hloupoučké.... ~~~ Méďa Béďa je pitomost i v kreslené podobě, jako "poloviční animák", kdy jsou animované postavičky naroubované do reálného prostředí, to ale vypadá tak uboze, ze stupeň takové ubohosti v encyklopediích nenajdete. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (6)

  • Dan Aykroyd se vyvaroval poslechu dabingu Médi Bédi v původním kresleném seriálu. Chtěl klasickou postavu pojmout co nejvíce po svém. (ČSFD)
  • Film byl nominován na cenu Teen Choice za nejlepší animaci. (Terva)
  • Natáčení probíhalo převážně na Novém Zélandu. (Terva)

Reklama

Reklama