Reklama

Reklama

Croodsovi

  • USA The Croods (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Croodsovi jsou pravěká rodina, která přežívá jen díky pevně stanoveným pravidlům a ochraně taťky Gruga. Tato pravidla sice rodinu chrání, ale zároveň zakazují všechno zajímavé a zábavné, to si aspoň myslí dospívající dcera Iška, která má tendence pořád běhat venku, vzhlížet ke slunci a dělat podobné nesmysly. Díky tomu se seznámí s mladým chlapcem, který dlouhou dobu přežívá sám, je geniálním vynálezcem. Mladík Išce sdělí, že oblast, kde momentálně žijí, se chýlí k zániku a všichni by ji měli opustit. Brzy se jeho slova začnou naplňovat a Išce nezbývá, než pokusit se přemluvit svého tvrdohlavého otce k opuštění jeskyně a odchodu pryč. Rodinu čeká velká zkouška, ale také největší dobrodružství jejich života. (TV Nova)

(více)

Videa (32)

Trailer 5

Recenze (718)

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Rodinný animovaný Avatar. Příběh patří k nejklasičtějším - konflikt mládí a stáří, tradice a pokroku, otce s rebelující dcerou - ale upevňování rodinných hodnot při pravěkém tripu za sluncem doprovází nádherné a vymazlené obrázky fantaskního pravěkého světa a humor, za který se divák při sledování nemusí stydět. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Absolutna spokojnost, cakal som, ze to bude trosku slabsie. Su tam krasne kamerove nalety, teda dnes je s pocitacom mozne vsetko a uz teda nic neprekvapi, ale dobre sa na to diva a hlavne je to specialne natocene pre 3D, hlavne ta krasna priroda, takze vyplatilo sa to vidiet v kine. Postavy, ich dialogy a akcie su humorne, hudba od Alana Silvestriho je uzasna, pacila sa mi aj ta skladba pri zaverecnych titulkoch. Nemam tomuto animaku co vytknut, kludne si ho pozriem rad niekedy znovu. _________ Nicolas Cage - (Grug) +++ Emma Stone - (Eep) +++ Ryan Reynolds - (Guy) +++ Catherine Keener - (Ugga) +++ Cloris Leachman - (Babi) +++ Clark Duke - (Thunk) +++ Chris Sanders - (Belt) +++ Randy Thom - (Sandy) +++ Produkcia: Christine Belson, Jane Hartwell +++ Námet: John Cleese +++ (Videl v nemeckom v 3D kine 26.03.13) +++ ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tento film ma pred rokmi nadchol, ale dnes mi už prvá tretina pripadala strašne slabá a príliš detinská. Našťastie sa to ale postupne zlepšovalo a posledná tretina vrátane finále funguje na jednotku, takže tie tesné 4 hviezdičky tomu nechám. Najväčšou slabinou filmu je prakticky nulový príbeh. Sú to len také epizódne príhody, ktoré zažije praveká obdoba Simpsonovcov pri ceste z bodu A do bodu B. A na konci sú všetci šťastný, že to zvládli. V dnešnej korona dobe je zaujímavý prístup, ktorý presadzuje hlava rodiny. Žiť izolovan od ostatného sveta v jaskyni iba v kruhu svojej rodiny, lebo vonku na každom kroku číha smrť. A keď už človek náhodou ide von, aby si obstaral nejaké žrádlo, tak sa nesmie zabudnúť báť, že ho na každom kroku čokoľvek zabije. To sme to pekne v súčasnosti dopracovali. Správame sa jak pravekí ľudia v animáku, hehe. No ale k filmu, napriek miestami slabším detinským vtipom ho zakaždým podržia skvelé postavy a to hlavne tatko s hlasom Nica Cagea, ktorý keď má úlohu šitú na telo alebo hoci aj hlas, tak je stále skvelý jak počas svojich hviezdnych čias. Tempo to má svižné, animácia je v pohode a páčilo sa mi aj jak vyriešili osudy všetkých zvieratiek. Proste pohodový jednoduchý animák. 7/10. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Problém s animákmi pre celú rodinu je v tom, že sú pre celú rodinu v celku. Pokiaľ ich pozeráte sami, asi sa nebudete baviť tak bezprostredne, ako s vašimi deťmi. V animákoch sme už všetko videli, boli sme poučení všetkými morálnymi poučkami, tak je pre režisérov jedinou výzvou natočiť to vkusne. Je to farebné a hýbe sa to, takže dobre...Vynájdenie momentky a sklamanie z dopadu číslo 6 skvelo pobavia. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nevěřil bych, že mě animák tak chytne, ale díky prostředí a zajímavým postavám je z toho sakra výborná podívaná, kde potěší zajímavé mutace zvířat, nádherný barevný vizuál i slušná nálož vtipů. Příjemně strávená hodina a půl. Zábavna pro všechny. Příběh****, Akce****, Humor****, Násilí>Ne, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí***. 8/10. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (11)

  • Šlo o první animovaný film studia DreamWorks, který byl distribuován studiem 20th Century Fox. (Kritiq)
  • Návšteva produkcie v národnom parku Zion v Utahu slúžila ako inšpirácia pre vytvorenie prostredia na začiatku filmu. (beso74)
  • Pracovným označením filmu bol názov "Crood Awakening". (MikaelSVK)

Související novinky

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Nicolas Cage neschopným únoscem

Nicolas Cage neschopným únoscem

17.05.2015

Asi vám neuniklo, že je kariéra Nicolase Cage, ehm... hodně zajímavá. Občas se sice objeví filmy jako Kick-Ass, Joe nebo Croodsovi, jinak ale diváci jen zdrceně vzpomínají na časy Skály, Con Airu a… (více)

Oscarové nominace 2014

Oscarové nominace 2014

16.01.2014

Dnes odpoledne vyhlásila Akademie filmového umění a věd (AMPAS) ústy své prezidentky Cheryl Boone Isaacs a herce Chrise Hemswortha nominace na Oscary pro letošní rok. O prvenství v počtu nominací … (více)

71. Zlaté glóby - výsledky

71. Zlaté glóby - výsledky

13.01.2014

71. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton skončilo. Moderátorská dvojice Tina Fey a Amy Poehler dala rychle zapomenout na nepříjemnost, kdy prasklý vodovod kolem poledne zatopil červený… (více)

Reklama

Reklama