Reklama

Reklama

Vtipný a energický portrét moderní rodiny – Nic a Jules (Annette Bening a Julianne Moore) jsou matky, které žijí v útulném bungalovu na okraji města se svými dospívajícími dětmi Joni a Laserem (Mia Wasikowska a Josh Hutcherson). Když se Joni chystá na vysokou školu, její mladší bratr ji požádá o velkou laskavost. Chce, aby mu Joni pomohla najít jejich biologického otce. Navzdory vlastním pochybám splní Joni bratrovo přání a naváže kontakt s „bio-tátou“ Paulem (Mark Ruffalo), pohodářským majitelem restaurace. Když do života této nevšední rodiny vstoupí Paul, začíná pro všechny nová kapitola, v níž jsou postupně definovány, přehodnoceny a pak znovu formulovány rodinné vztahy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (603)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Scenár: Lisa Cholodenko, Stuart Blumberg | Hudba: Carter Burwell, Nathan Larson, Craig Wedren | Produkcia: Jeff Levy-Hinte, Gary Gilbert | Distribúcia: Focus Features | Rozpočet: 4 milióny $ | Tržba: 34,705,850 $ | Mám veľmi rád filmy, ktoré sú od koreňa iné, ako je zvyknuté schéma. Tu je iné všetko: rodinná štruktúra, zápletka, vyústenie. Herci nie sú žiadny supermodely alebo supermodelky, sú to obyčajný ľudia s "neobyčajne obyčajnými" problémami. Všetci zúčastnení hrali tak prirozene, že som mal z nezvyku miestami pocit, že hrajú zle... A pritom práve naopak. Mark Ruffalo zaujal najvýraznejšie, tu oproti Shutter Islandu vynikol viac - bez DiCapria to mal ľahšie :) ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Děcka nejsou jenom v pohodě, jsou setsakramenstsky dobrá. Pár lidí se tady rozčiluje nad mainstreamovostí snímku, jako by jeho téma (snad i kvůli jménu režisérky) snad chtě nechtě muselo být zprostředkováno v černobílém formátu, pokud možno s pětiminutovými záběry bez střihu. Já, který jsem do filmu šel bez jakýchkoli očekávání, jsem byl na konci maximálně spokojený. Nejde o nic hlubokého, ani přehnaně bláznivého, je to zkrátka milé, zábavné, v jistých chvílích dojemné a především skvěle zahrané... Celý ústřední trojlístek (Bening, Moore, Ruffalo) je vynikající, ve stínu ale rozhodně nezůstává ani líbezná Mia Wasikowska a supertalentovaný Josh Hutcherson, tedy titulní "děcka". Mainstreamový je rozhodně záběr filmu - chcete zábavu? Příjemně stravitelnou dávku dramatu? Originalitu? Zajímavé téma? Herecké výkony a dialogy na úrovni? Nemůžete příliš minout. Možná proto, že jsem před tímhle filmkem viděl kompletně celou trilogii Twilight: 90% ()

Reklama

venus 

všechny recenze uživatele

Já říkám naprosto nejvytříbenější herecké obsazení! Bez jediného rušivého elementu! Tématicky neznám jiný snímek, který by řešil gay-vztahy na tak prosté a praktické úrovni. Citlivé, milé, úsměvné, uvolněné a přesto surově reálné. Alternativní kabát by příběhu uškodil, jsem ráda, že tvůrci filmu zvolili právě tento formát, v opačném případě by zpracování marginalizovalo rodinu do tmavých koutů a přesně tam tyhle vztahy už dávno nepatří. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Podivný mix středoproudu a nezávisláku. Kdo si myslí něco jiného, nechť se na film podívá ještě jednou a dává pozor. Už jen to obsazení. Snad jste si milí tvůrci nemysleli, že vám to sežeru... A jak kamarádka konstatovala, těch cool slovíček je tam nějak moc (snad i to gay porno je podle filmu cool). ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Celkem originálně pojaté z hlediska postav, ale jinak klasická dramédie, která poměrně rychle zapadla a ze které vyčnívá hlavně jako vždy dokonalý Mark Ruffalo. 100 minut uteklo jako voda a já rád doporučím každému, kdo tyhle žánrovky primárně vyhledává. Ačkoliv by pravděpodobně našel i působivější. PS : český název mi přijde hodně zajímavý. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (13)

  • Herečka Annette Bening získala za svoj výkon Zlatý glóbus. (ash99)
  • Jules (Julianne Moore) má na vnitřní straně zápěstí tetování "JLN", které je zkratkou slov Joni, Laser, Nic. (Linkyc)
  • I když byl film během prvního víkendu promítání nasazen pouze do sedmi kin v Severní Americe, stal se v nich nejvýdělečnějším snímkem. (HellFire)

Reklama

Reklama