Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poklidnou hladinu života menšího okresního města, které „je dostatečně malé na to, aby se všichni jeho obyvatelé navzájem znali, ale ne zas tak malé, aby o sobě všechno věděli“, jednoho dne rozbouří hrůzný nález. V ordinaci vážené zubní lékařky je objevena mrtvola neméně vážené místní podnikatelky. Vyšetřováním její vraždy je pověřena dvojice kriminalistů Jaroslav Falta (V. Dlouhý ve své poslední televizní roli) a Petr Brouček (M. Dlouhý). Na nich je, aby složitý případ, do kterého je zapletena řada místních známých osobností a který se celý „točí“ kolem luxusního pánského podniku, vyřešili. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (112)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

CSI: Long Brothers. Chemie mezi bratry bezesporu na úrovni, ovšem porouchaná funkce Picture-in-Picture na mé televizi a především několik podivných dějových náhod donutily mou snahu o nadprůměrné hodnocení odjet kamsi šalinó.. Jinak jsem si zhluboka oddechl, že vrahem nebyl zahradník, protože nechci ani domýšlet, co by v sado-maso salónu dělal s nůžkami na živý plot.. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Rukopis autora námětu - JUDr. Michala Dlouhého, který je známý hlavně Četnickými humoreskami - je patrný. Co ale působilo úsměvně v Četnických humoreskách (investigativní novinářka v podání Táni Vilhelmové), tak v Domině zavání trapností - TV Region natáčí skrytě policisty v akci. Celý příběh je založený na tolika náhodách a nehodách, na které autoři sami neznali odpovědi. Po zdlouhavém vyprávění rozmělněném do řady rádobyatkaktivních trojobrazů (snad pouze reakce aktérů na zprávu v TV byla účelná) končí příběh otevřeně s dovětky v podobě titulků. Rušivě působí neřesti v podobě opilých policistů a převztahovaných vazeb. A zajímalo by mě, jestli manžel "poškozené" (jak se o mrtvé policisté vyjádřili:-) byl nekrofil. Původně technici zjistili, že byl poslední, kdo s dominou souložil, následně při rekonstrukci se na ni vrhl a rovnou ji škrtil... Kromě dodatku in memoriam Vladimír Dlouhý upoutají i záběry na práci policejních techniků. ()

Reklama

type_B odpad!

všechny recenze uživatele

Proč probůh ta rozdělená okýnka? 2012-02-05 viděno podruhé. Okýnka mě štvala ještě víc než napoprvé. Jestliže jsem se napoprvé ptal 'proč', musím odpovědět, že proto, že ve filmu není jediná scéna, která by byla napínavá, atmosférická, prostě na kterou bych se rád podíval. Ani jedna scéna, která by stála za to, aby pokryla delší časový úsek a celý obraz. A co víc: Všichni herci se tváří jako kyselej citrón, zápletka je blbá, výkony herců jsou blbé, dialogy postav jsou blbé, detektviní linie je příšerně nudná, nezajímavá a klišovitá, psychologie postav nepřesvědčivá. Je to prostě celý na hovno a ty vyjebaný okýnka tomu nasazujou korunu. Omlouvám se, že jsem sprostej, ale tahle rádoby akční kamera, nebo co to skara je, mě teda naštvala! ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Škoda dobrého příběhu i dobrých herců. Způsob rozdělení obrazu rozhodně v tomto případě byl spíše na škodu. I herecké výkony jinak vynikajících protagonistů působily nějak křečovitě až bezpáteřně. Celé to bylo zbytečně dlouhé a natažené. Závěr zase nedotažený. Taková velmi průměrná televizní inscenace. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Nemastný, neslaný film, který mě nezaujal ani jako (ne)napínavá detektivka, ani jako hřiště, kde bratři Dlouzí nahánějí na svou stranu porotu v nekonečném souboji o to, který z nich má podmanivější hlas. Obrazové vychytávky by se hodily do povrchněji a "akčněji" vyprávěného příběhu. Vzhledem k tomu, že Domina se snažila vyprávět spíš komorně s důrazem na vnitřek postav, tak se mi tam to rozstříhání nehodilo. Druhou věcí je zase to, že ačkoliv, jak jsem řekla, se film do proudu povrchních vyplachovaček neřadí, tak na mě nakonec působila právě tím dojmem - postavy mi sympatické nebyly, zápletka nic moc, herecké výkony přinejlepším "televizní". S tak charismatickou dvojkou představitelů bych čekala mnohem, mnohem víc. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (5)

  • Filmovalo se v Brně a ve Znojmě. (M.B)
  • Když policie provádí rekonstrukci u baru Lilie, přijíždí na místo televizní štáb. Policajt sice štáb z místa vykáže, ale štáb si tam stejně dělá, co chce, točí záběry přesto, že by tam od zátarasu nemohlo být vidět. A také „strážící“ policajt nic nedělal, což ve skutečnosti by takhle se chovající štáb nenechal na místě... (pjotri)

Reklama

Reklama