Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Česku a na Slovensku poměrně neznámé dílo si v zámoří získalo velkou pozornost publika a kultovní status. Je totiž obecně považováno za jeden z nejhorších filmů, které kdy byly natočeny. Hlavního hrdinu Johnnyho si vystřihl sám Wiseau. Johnny nadevše miluje svou nastávající ženu Lisu (Juliette Danielle). Ta je však s jejich vztahem stále méně spokojená a tak svede Johnnyho nejlepšího přítele Marka (Greg Sestero). Johnnymu se postupně hroutí svět, který se mu za posledních sedm let podařilo vybudovat.
Film přitahuje pozornost milovníků nepovedených snímků pro svůj až komický charakter, špatnou práci s herci a absurdní repliky postav. Wiseau je někdy označován za současného Eda Wooda. Promítání filmu se uskutečňuje za bouřlivých reakcí publika, které nahlas komentuje dění na plátně. (L_O_U_S)

(více)

Diskuze

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Protože si v konverzačních filmech nebejvám jistej svou angličtinou, pustil jsem si to s anglickejma titulkama pro neslyšící. Doporučuju každýmu, kdo si myslí, že mu další projekce nemůže už nic dát - garantuju vám, že se dostanete v zážitku z týhle absurdity do úplně jiný dimenze :D. No ale jinak k filmu samotnýmu: Sobecká svině Lisa podvádí úžasňáka bankovního úředníka Johnyho (kterej by se svou vizáží a vystupováním nemohl v reálu v bance mejt ani hajzly), protože si holka nemůže pomoct. S jeho nejlepším kamarádem, kterej ví, že to se dělat nemá, ale nemůže si taky pomoct. Mimochodem Lisa je pěkně hnusná a nikdo moc nechápe, proč na ni někdo jinej než Johny vlastně leze. Do toho se se svejma životníma poučkama sere Lisina matka. Nakonec to Lisa naservíruje svýmu snoubenci k narozkám a přede všema, protože tak je to nejlepší, z jedný vody načisto a nemusí to vysvětlovat každýmu idiotovi z Ulice zvlášť (to velký U tam má svůj smysl). Johny to neunese a prostřelí si hlavu, na přítomnost Johnyho mozku na koberci reaguje Lisa opakovanou otázkou, zda je fakt mrtvej. Přijíždí policie a nabíhaj titulky. Celý je to poslepovaný neuvěřitelnejma dialogama a neherectvím kompletně všech postav. Podbarvený šílenou hudbou, o který si ale troufám tvrdit, že k těm debilním scénám zahranejm debilama vlastně naprosto dokonale sedí. protože jsem poměrně velkej fanda Bollywoodu, našel jsem tam velmi silnou inspiraci tím nejpokleslejším, co východní kinematografie vyprodukovala. (Písňová složka s texty jako by vznikla přímo v Bombaji :D.) Do toho je namixovaný softporno (všechny erotický scény jsou přesně ve stylu osumdesátkovejch véháesek) a pak něco ve stylu Ženatýho se závazky (fakt jsem si místy strašně přál umělej smích :) :) ).

Takže co s tím? Dát tomu odpad? Je to jako Kameňák? No není, Kameňák je prázdnej, neobstojí ani jako parodie sebe sama, tohle je něco jinýho. Tady je ta směs neumětelství a sebeparodie namíchaná tak dokonale, že se celou dobu sledování nemůže divák ubránit silnýmu dojmu, že to někdo takhle geniálně napsal a že to bylo do posledního nádechu promyšleným záměrem. Pět hvězd? No ale jak k tomu přijdou opravdový filmy? Tři hvězdy znamenají nezajímavej průměr, něco, o čem nemáme potřebu mluvit už dvě vteřiny po poslední scéně. To taky není tenhle případ. Takže tentokrát si výjimečně hvězdování odpustím. Ve svým okolí nevím o nikom, kdo by se na tohle byl ochotnej podívat se mnou, takže to už asi víckrát neuvidím - abych na to čuměl podruhý sám, na to už mi zbejvá tady na Zemi moc málo času.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Camulator

Camulator (hodnocení, recenze)

Aby bylo trochu více jasno, já mám dabing rád a poměrně často se kromě originálu podívám i na něj. Zajímá mě, jak si třeba překladatel poradil s nějakou hláškou nebo jak si herec vyhrál s hlasem. Zastávám ale názor, že některé filmy by se neměly dabovat vůbec - typicky např. komedie se specifickým humorem zaměřeným třeba na hromadu popkulturních odkazů, které většina lidí žijících v úplně jiném prostředí v úplně jiném státě nebude schopna pochopit. Nebo právě filmy obsahující určité specifikum, na kterém ten film víceméně stojí a padá a které prostě dabing nemůže replikovat, jako je příklad The Room.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Související novinky

Festival Naruby holduje béčkovým filmům a rumu

Festival Naruby holduje béčkovým filmům a rumu

23.03.2023

Organizátorem unikátního festivalu pro dospělé, tedy výhradně pro diváky od 18 let, je Kino Balt, které začalo v Praze dělat rumové kino. Hlavní koncept je jednoduchý – každý divák v ceně vstupného… (více)

Reklama

Reklama