Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na začátku 70. let se třídní boj v plné síle rozhořel i na filmovém plátně - hrdinou tohoto snímku zasazeného do meziválečného období je neochvějný komunistický novinář, jenž přijede na Ostravsko v době hospodářské krize, aby tam podnítil stávku. Ožebračování i beznaděj horníků totiž přesáhly všechny meze... (oficiální text distributora)

Recenze (12)

JWK 

všechny recenze uživatele

Sjíždím teď hornické filmy. Po hornické pohádce "Nad námi svítá", která se mi líbila (jako pohádka) přišel tento brak... Vrah, který následně neváhá postřelit řadu policistů je hrdinou, protože na něj byl nadřízený přísný. Celkově ideově zvrácený film, který pro mě, krom scény drhnutí podlahy nepřinesl nic než předem odhadnutelnou propagandistickou nudu... i hlavní komunista je poněkud neenergický a celé je to takové v křeči. Hvězdička za ty pěkný nohy posluhovačky a za Moučku, kterej si tam zahrál borce :) ()

zette 

všechny recenze uživatele

Vrah zustane navzdy vrahem, at je komunista ci kapitalista. Celkem me prekvapila dobra atmosfera z obdobi mezivalecne hospodarske krize na Ostravsku (nejsem si vsak jisty, ze byla vetsina filmu tocena v Ostrave) a solidni hudba. Na drama vsak film postrada napeti a par dialogu je zde nestastnych. Zase to ale neni natolik spatny film, jak ukazuje mistni hodnoceni... ()

Reklama

Pštros 

všechny recenze uživatele

nepolapitelný Ivan Vyskočil jako komunistický odbojář skrývající se před buržoazní spravedlností. Závěrečná scéna zpomaleného záběru na umírajícího hrdinu patří k těm nejdramatičtějším okamžikům, jaké se kdy objevily na stříbrném plátně. Posuďte sami: http://www.youtube.com/watch?v=I53H55mXiNQ ()

Zajímavosti (1)

  • Film bol natáčaný na doloch v Kladne a Ostrave. (dyfur)

Reklama

Reklama