Reklama

Reklama

Mladá a krásná Jane (Natalie Portman) je manželkou toho nejhoršího zloducha ve městě. Když se jednoho dne její manžel Bill (Noah Emmerich) obrátí proti vlastnímu gangu a vrátí se domů těžce postřelen, Jane ví, že je čas oprášit svou zbraň. Obrátí se na svého bývalého milence Dana Frosta (Joel Edgerton), aby jí pomohl ochránit farmu před pomstou Billova bývalého gangu. Zatímco Jane a Dan chytají padouchy do důmyslných pastí, staré city se začnou probouzet. (A-Company CZ)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (112)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Takže tu máme farmu a nejakú bandu s túžbou ju dobiť. Áno, je to klasická, prevažne westernová šablóna tentoraz však spracovaná predsa len trochu inak. V podstate by sa dalo napísať, že sa jedná o westernový príbeh určený prevažne pre dámsku časť divákov. A nie je to len tým, že je hlavnou hrdinkou žena. Každý má svoj príbeh, svoj osud, svoje trápenia a tu je nám to postupne u hlavných postáv názorne ukázané. Rozprávanie o každom z nich prebieha za použitia flashbackov a počas toho občas nechýbajú ani slzy. Divácky sa tak postupne dozvieme čo sa kde a komu stalo a prečo to všetko vyvrcholilo až do súčasnej situácie. Na western veľmi netypické, preto to spomínané zameranie na dámske publikum. Ale zo zbraní sa tu samozrejme vystrelí, lebo o komornú snímku zase tiež nejde. Jane, o ktorej to celé je, je zvýraznená ako obyčajná žena a nie ako nebezpečná pištoľníčka, ako k tomu zvádza názov filmu. Jej prirodzenosť z nej teda nerobí hocijakú akčnú hrdinku. Príbeh je jednoduchý, prevažne konverzačný, ale s poriadnou výpravou a ohromujúcou kamerou. Len z toho nemožno očakávať superhrdinstvo pištoľníkov a naduté prestrelky. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Fuj! Ne filmu, ale když si čtu komentáře ze zpropadené první strany! Proč by musel mít western úžasnou psychologii postav? A co měla Natálka předvádět za zvláštní herecké výkony? Úmorné, otravné, zdlouhavé pasáže na mě nepůsobily nijak špatně ani nudně. Prostě příběh byl takto dán, místo klasického westernu (jak vlastně vypadá?) je to spíše drama několika málo lidí v nemilosrdné divočině. Na to, že se jedná „pouze“ o nadprůměrný film, je dost špičkově obsazený. Měl jsem strach, že budu rád, když mé pocity budou za tři hvězdy, ale naprosto v pohodě dávám zážitku čtyři. A vůbec – díky, že v dnešní době ještě někdo natočí western! ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Jane got a gun and I got málem a psotník z toho úmorného a otravného osmdesátiminutového čekání na desetiminutovou přestřelku, která nakonec zase připomínala porno, protože se odehrála potmě, a já opět piču viděl. Čekání, během něhož jsem byl navíc přinucen čumět na jako vždy slizkou a urputně přehrávající Natálku Přístavníkovou, jak řeší unylé psychologické aspekty svého kurvení se se smradlavými honáky, nezáživně přitom pronásledována neméně odpudivým a stejně prkenným Emanem MekŘehořem v převleku za Toma Seleka, který vypadal jako záporák z Vinetua. A moc tomu nepřidal ani odporně cukrkandlový závěr, kdy ústřední páreček, den tomu naskrz provrtaný kulkami, ve skvělé fyzické kondici a pohrdající sepsí ujíždí ve své drožce vstříc nad prérií zapadajícímu slunci. U toho už chyběl jen z nejbližší skály do dáli pateticky hledící Lex Bárkr. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Natalie Portman jako ostřílená kovbojka, která dá v sázku vše, aby ochránila svou rodinu? Jo, znělo to až moc dobře na to, aby to ve finále byla pravda. Jane Got a Gun je totiž až po okraj naplněn hloupými dialogy a marným čekáním na nějakou větší konfrontaci. Něž se k ní totiž film "doplazí", začne Vás solidně nudit. Ale abych filmu pořád jenom něco nevytýkal, musím říci, že některé scény jsou vážně velkolepé. Jen je škoda, že se ke slovu dostanou až ke konci filmu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USA $1,513,793Tržby Celosvetovo $3,050,000▐ Počiatočný nápad nie je zlý ale chýba tomu lepšia celistvosť. Keď berieme niektoré samostatné úseky sú dosť dobré. Herecky ale to ale nie je najhoršie. /55%/ ()

Galerie (39)

Zajímavosti (13)

  • Scenár k tomuto filmu sa nachádzal na zozname zvanom "Black List 2011", zozname najlepších nerealizovaných scenárov za rok 2011. (beso74)

Související novinky

Westerny jsou zpět

Westerny jsou zpět

22.02.2015

Velkorozpočtové westernové žánrové mixy v podobě Osamělého jezdce a Kovbojů a vetřelců si nepochvalovali diváci ani kritici, ale jinak tento tradiční americký žánr rozhodně neskomírá. V různých… (více)

Kurt Russell pronásleduje kanibaly

Kurt Russell pronásleduje kanibaly

28.09.2014

Úspěch Opravdové kuráže bratrů Coenů a Nespoutaného Djanga Quentina Tarantina oživil popularitu westernů a blíží se hned několik zajímavých projektů. U Pistolnice Jane nikdo moc netuší zda se… (více)

Michael Fassbender s kolty proklatě nízko

Michael Fassbender s kolty proklatě nízko

22.09.2013

Divoký západ jej láká už nějakou dobu. Hrál třeba padoucha v propadáku Jonah Hex a měl se objevit v hlavní roli problémového a mnohokrát přeobsazeného westernu Natalie Portmanové Jane Got A Gun. K… (více)

Jude Law jako podmořský Indiana Jones?

Jude Law jako podmořský Indiana Jones?

03.05.2013

V poslední době odmítl několik rolí. Vycouval třeba z westernu Jane Got a Gun, což byl asi dobrý tah, protože film se potýká s dalšími problémy, aktuálně jej opustil i Lawův náhradník Bradley Cooper… (více)

Reklama

Reklama