Reklama

Reklama

Mladá a krásná Jane (Natalie Portman) je manželkou toho nejhoršího zloducha ve městě. Když se jednoho dne její manžel Bill (Noah Emmerich) obrátí proti vlastnímu gangu a vrátí se domů těžce postřelen, Jane ví, že je čas oprášit svou zbraň. Obrátí se na svého bývalého milence Dana Frosta (Joel Edgerton), aby jí pomohl ochránit farmu před pomstou Billova bývalého gangu. Zatímco Jane a Dan chytají padouchy do důmyslných pastí, staré city se začnou probouzet. (A-Company CZ)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (112)

kingik 

všechny recenze uživatele

Western plný desperátů, který haprující tempo i originalitu dohání pestrobarevnou režií. Pokud se mezi kloboučníky nevyskytuje pupkatá zrůda typu John Wayne, jsem tomuto žánru velice přístupný a nakloněný. Těžko mohu namítat něco proti ženské hrdince v centru vyprávění. Gavin O´Connor udělal moc dobře, že z Natalie Portman neudělal jen sexy figurínu k ojebání, ale normální ženu, co v krajním ohrožení sahá zdatně po zbrani. Joel Edgerton se sem také bez problémů vešel. Nejzajímavějším tahem je ale obsazení Ewana McGregora do role hlavního ničemy. A jeho záludná banda je ideálně záludná. Usedlost je patřičně odlehlá a čekání na nájezd zlosynů je kráceno různými režijními manévry. Connorovy vypjaté scény, které zpravidla vyústí v něco brutálního, jdou od ruky. Oproti tomu lokace ničím extra nevynikají, celé je to ale příkladně nasnímáno, lacinost do filmu nepronikla. Ve svém žánru tenhle příběh nebude určitě představovat něco nepřekonatelného, mě ale počínání kvalitních hereckých akvizic zaujalo, režie dala mnohým scénám vyniknout a ze všeho u mě převládal kus kvalitně a "áčkově" odvedené práce, kde těžký prach prérie uměl znemožnit plicní cirkulaci. 10/10 ()

classic 

všechny recenze uživatele

... „A Jana dostala do ruky zbraň” , ba ani sa jej extra nečudujem, keď má okolo seba samých, nazlostených pištoľníkov, na čele s lídrom bandy - Johnom Bishopom, ktorý svojim pokojným zovňajškom, budí extrémne znepokojenie tak isto, ako všetci ostatní členovia, ale konkrétne on, zrejme a totálne, najviac. Chlapa Billa "Hama" Hammonda jej strelili zozadu do chrbta, ako takého prašivého kojota, a tak radšej, kvôli bezpečiu, uchýli (druhú) dcéru Katie do neohrozeného teritória, kde si ju bude môcť neskôr vyzdvihnúť, ako zo školskej družiny. Medzitým navštevuje Dana Frosta, ktorému voľakedy dávnejšie zlomila srdce, keď už teraz vonkoncom nie je žiadny čas na hojenie starých rán, treba sa už konečne odpútať od malicherností, a začať riešiť aktuálnu situáciu, ktorá spočíva v tom, že Bishop len tak neodpúšťa iným „resty” , že tá chvíľa skrátka príde, keď im zrazu zazvoní na zvončeku u dverí. Mimochodom, zo začiatku ju akosi neprivítal s bohvieakou otvorenou náručou, ale "reči sa hovoria a chlieb sa je" , keď zmení svoj názor. Čiže, vracajú sa do spoločného domu Jany/Billa, kde budú zatiaľ spomínať na minulé letá (lásku), viesť dlhé, metafyzické debaty, a úvahy o ďalšom živote, podľa toho, či bude vôbec pokračovať ? Prestrelka sa znenazdajky azda dostaví, pričom všade, kde sa človek len obzrie, sú nastražené pasce-par excellence _ Pozrel som si vskutku celkom surový western Gavina O'Connora, keď som to absolútne nečakal, že ma bude tak zaujímať. Našťastie nízke hodnotenia ma od toho neodradili. K hereckému ansámblu. Fúzkatý Ewan McGregor bol na nespoznanie, podal fakt excelentný performance, že zároveň bradatý muž Joel Edgerton mu zručne sekundoval. A Natália všetko navôkol seba náramne koordinovala, až som nenormálne dostal chuť venovať jej obligátneho francuzáka... ! ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jestli po vás jdou Bishopovci, tak nepotřebuješ střelce, ale celej regiment." Nebo ex-přítele hrdinu Dana, to by mělo stačit. Než se však začne pořádně střílet, tak se vyřkne spousta dosud nevyřčeného, takže se má divák šanci dozvědět to, co už stejně dávno tušil. Jistým překvapením pro mne však bylo to, že pistolnice Jane sice umí skvěle desinfikovat rány, ale neumí střílet z koltu. To bylo vážně k popukání. Jinak jí to ovšem slušelo a jsem si takřka jistý tím, že v 19. století by byla ozdobou nejednou divokozápadního bordelu, ale tak nějak tuším, že oba její mužové a všechny děti by s tím nesouhlasili. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Těžko říci, jak by film vypadal, kdyby neměl tolik produkčních problému a půlka obsazení se nevyměnila. Největší problém filmu je, že nenabídne nic co bychom neviděli někde jinde. Mrzí to o to více, protože westernový žánr má za sebou v posledních pár letech dost zajímavé kousky, které na to jdou trochu jinak. Mrzí mě to i za Gavina O'Connor, který by s lepším scénářem rozehrál zajímavější rodeo, protože si moc dobře pamatuji co udělal s tuctovým příběhem Warriora. Natalie Portman je v pohodě, věřil jsem jí to, ale lhal bych kdybych neřekl, že jsem čekal lepší výkon. Joel Edgerton je frajer a krade si film pro sebe a není se čemu divit, protože jeho postava velmi dobře napsaná a zahraná. Noah Emmerich toho k hraní moc nemá, ale díky flashbackům si získá naše sympatie. Ewan McGregor příjemně přehrává a na jeho místě by mohlo být klidně deset jiných herců a výsledek by byl pravděpodobně stejný. Akce je příjemně realistická, tempo pomalejší, flashbacky velmi povedené. Přesto z toho mám pocit, že to mohlo být lepší. Jane Got a Gun je slušný western, který neurazí, ale nějak extra z něj na větvi nebudete. Radši se koukněte na Slow West, Bone Tomahawk nebo Osm hrozných. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Na dobrý, komornejší western len s pár postavami, tu nebola podpora v podobe uspokojivej atmosféry. Preto to chcelo viac ľudí, viac konfliktov, viac problémov... A keď na záver konečne došlo aj na akciu, tak zaujímavejšie akčné momenty boli utopené v pološere alebo rovno v úplnej tme, takže sa tu nezasýtili ani oči. No skrátka v tomto smere to bolo mdlé a sterilné. Na druhú stranu to tu ale N. Portman pristalo, dobre sa na ňu v tom dobovom kostýme pozeralo. Priemer. 60/100 ()

Galerie (39)

Zajímavosti (13)

  • Herec Ewan McGregor změnil kvůli natáčení filmu barvu vlasů a nechal si narůst knírek. (Elmira)
  • Michael Fassbender mal pôvodne hrať postavu Dana Frosta. Potom, čo sa však dostal do sporu s režisérkou Lynn Ramsay, od projektu odstúpil. O týždeň neskôr z projektu vycúvala aj samotná Lynne Ramsay a nedostavila sa na začiatok natáčania. O 25 hodín neskôr už mal film nového režiséra, stal sa ním Gavin O'Connor. (beso74)

Související novinky

Westerny jsou zpět

Westerny jsou zpět

22.02.2015

Velkorozpočtové westernové žánrové mixy v podobě Osamělého jezdce a Kovbojů a vetřelců si nepochvalovali diváci ani kritici, ale jinak tento tradiční americký žánr rozhodně neskomírá. V různých… (více)

Kurt Russell pronásleduje kanibaly

Kurt Russell pronásleduje kanibaly

28.09.2014

Úspěch Opravdové kuráže bratrů Coenů a Nespoutaného Djanga Quentina Tarantina oživil popularitu westernů a blíží se hned několik zajímavých projektů. U Pistolnice Jane nikdo moc netuší zda se… (více)

Michael Fassbender s kolty proklatě nízko

Michael Fassbender s kolty proklatě nízko

22.09.2013

Divoký západ jej láká už nějakou dobu. Hrál třeba padoucha v propadáku Jonah Hex a měl se objevit v hlavní roli problémového a mnohokrát přeobsazeného westernu Natalie Portmanové Jane Got A Gun. K… (více)

Jude Law jako podmořský Indiana Jones?

Jude Law jako podmořský Indiana Jones?

03.05.2013

V poslední době odmítl několik rolí. Vycouval třeba z westernu Jane Got a Gun, což byl asi dobrý tah, protože film se potýká s dalšími problémy, aktuálně jej opustil i Lawův náhradník Bradley Cooper… (více)

Reklama

Reklama