Reklama

Reklama

Paranormal Activity 2

  • USA Paranormal Activity 2 (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Nevěřili byste, jak strašidelné můžou být záběry z průmyslových kamer. Když před třemi lety debutující režisér Oren Peli představil horor, kde tyto záběry tvořily základní obrazovou složku, málokoho napadlo, že Paranormal Activity vstoupí do historie. Nicméně stalo se. Film za patnáct tisíc dolarů jich vydělal bezmála 200 miliónů, čímž se stal co do návratnosti investic jedním z nejúspěšnějších filmů všech dob. Navíc je považován za hororový vrchol, protože tuhle duchařskou historku ustojí jen ti skutečně nejotrlejší. Hlavní roli mají znovu hrát kamery, které mají znepokojeným majitelům ukázat, co nekalého se děje v jejich domově, když klidně spí. Lze předpokládat, že děsivější domácí video si lze představit jen těžko. O hrůzyplnosti filmu svědčí už to, že po stížnostech diváků přestala některá americká kina zařazovat do reklamních bloků jeho upoutávku... V prvním díle tvůrci využili osvědčenou metodu pseudoreálných záběrů, když záznam kamery prezentovali jako nalezený materiál. Do stejné řeky podruhé vstoupit logicky nemůžou, ani nechtějí, přesto Oren Peli tvrdí, že klíč k uchopení příběhu, který použili, nabízí mnohem děsivější možnosti. A protože příběh je až do premiéry filmu přísně střeženým tajemstvím, nezbyde než se přesvědčit na vlastní smysly. Přejeme vám příjemné spaní... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (543)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Jednička nebyla tak úplně špatná duchařina, na to, že po většinu času byla místem děsu jedna ložnice. V pokračování se některé zajímavé momenty už přenášejí i do kuchyně a obýváku, což nečiní zírání do kamer tolik monotónním. Jako zajímavý nápad mi přišel nastrčení psa, který vždy vytuší blížící se hrozbu. Povedené jsou dvě lekačky, co pro nepřipraveného diváka budou působit možná kolapsově. Napětí by taky nechybělo, a řekl bych, že je ho i víc než minule, jenže pořád je to vaření nastavené kaše, dalšími sequely se může rychle přejíst. Ani konec tentokrát nevyvolá žádný infarkt, natož horlivé diskuze. Při závěrečných titulkách se maximálně podrbete na prdeli, suše řeknete: "Hmm, pěkný", a na to si pustíte další, pokud možno lepší horor. Edit: Ta kaše se fakt přejedla. A to, sakra, brzo! ()

mil@n.fanatik 

všechny recenze uživatele

Tak rozhodně slabší než jednička, o tom žádná... Pořád na to se šlo koukat, byli jsme s přítelkyni v kině na tom a pocity byly po konci filmu smíšené.. Hlavně díky zmatenému konci, kdy po noci, kde byl pes odtažen do sklepa a posléze i mamka, byla pasáž jak se "domácnost" houpala na lavičce s tím, že se nic už 3 týdny nestalo, a pak jsme se kamerou vrátili do baráku a hrůzných noci a náš převtělený démon všechny pozabíjel a už je nikdo nenašel spolu s malým dítětem.. To vše ok, ale pasáž jak se houpali na houpačce a pak se zas hned vrátili zpět do domu byla pro (nejen) mě udělána nešetrně a zmateně... Jinak, jak jsem psal slušné, průměr, ale na jedničku to určitě nemělo. Ještě podotknu, jak tady někdo psal, že se toho děje víc než v jedničce, tak říkám ano, ale nepřehledné, např. sklep..... 55% ()

Reklama

Enšpígl odpad!

všechny recenze uživatele

To je neuvěřitelný je pár dní před koncem roku ( 27.12.) a já kráva jsem si ještě stačil zajít do kina na odpad. Naprostá a totální píčovina, kdyby to šlo, tak ten film kopnu mezi nohy. Jako asi 80% filmu je klasický home video, kterých po světě běhá miliardy. "Rodina se koupe, rodina jí, rodina dělá hovno a pak jakože napínávý záběry noční kamerou a z nich je největší nervák to, že spadne pánvička, no z toho mě uplně zešedivěly vlasy hrůzou, jak žuchla na stůl a dokonce dvakrát po sobě, ty vagooo, to vymejšleli hotový mistři napětí fakt že jo. Jo a abych nezapoměl taky se tam rozjede dětský autíčko, další strašnej nervák, ještě teď po mě v kině vysušujou židli jak jsem jí strachy propotil. A když přijde finále a konečně se začne něco dít, tak ty krávy zhasnou takže slyšíme jak tam někdo funí a dupe, pak teda zapnou nějaký zelený světlo, ale většinou je záběr na nějakou krabici opřenou o zeď. Pak konečně ty mistři strachu rozsvitili, sice už bylo po všem, ale zase bylo fajn zjištění, že film pořád běží. Tohle může vystrašit leda tak těhotnou slepici. ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Nechápu, jak je možné, že má dvojka Paranormal Activity horší hodnocení než jednička. Tam se jen nadzvedávala peřina a bouchaly dveře, načež se hoooodně žvanilo. To byla opravdu nudná blbost. Tady se alespoň skutečně něco děje, a ačkoli to není z počátku žádné terno (čistič bazénu, padající pánvičky, opět bouchající dveře...), tak to postupně graduje a od půlky dál jsem častokrát vyloženě zíral s otevřenou pusou. Navíc musím ocenit chytré provázání s prvním dílem. Závěr by mohl být lépe zakončen a ta vata z první poloviny by chtěla ještě trochu sestříhat, jinak ale těch výhrad tentokrát není mnoho. Zjevné narušení známého pravidla, že sequely bývají horší. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tedy, ne že bych se párkrát nelekl k podělání. To zase ano. Pokud je člověk alespoň trochu otevřen možnosti, že okolo nás mohou být jisté nadpřirozené síly, noční záběry získávají na dramatičnosti. Oproti jedničce zde však výslednou známku kazí poměrně dost logických nejasností. Přidejme k tomu až příliš mnoho hluchých míst, kdy člověk znovu a znovu očekává nějakou akci, aniž by skutečně přišla, a rázem máme slabý odvar něčeho, co mě osobně před rokem dočista odrovnalo. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (14)

  • Do kin byl film dodáván pod krycím názvem "Sharpie 79". (SidneyP)
  • Film během premiérového půlnočního promítání vydělal 6,3 milionů amerických dolarů, což byla v době uvedení do kin rekordní částka u snímku s přístupností nad 17 let. Paranormal Activity 2 překonala ještě jeden rekord - nejvýdělečnější premiérový víkend hororového filmu (41,5 milionu amerických dolarů). (Hal_Moore)

Související novinky

Cusack a Jackson versus apokalypsa z mobilů

Cusack a Jackson versus apokalypsa z mobilů

06.11.2013

A opět tu máme adaptaci románu Stephena Kinga, tentokrát jednoho z jeho novějších kousků, apokalyptického hororu Cell (česky vyšlo jako Puls). Kniha vyšla v roce 2006 a od té doby se marně pokoušela… (více)

Reklama

Reklama